09.07.2013 12:00, Lukáš "Malle324" Bryndziar, Komentárov: 0
The Crew - Spoločne za víťazstvom

The Crew - Spoločne za víťazstvom

Súčasťou prezentovaného obsahu Ubisoftu bol aj čerstvo ohlásený titul – The Crew. Spočiatku dokonalý predrenderovaný trailer tomu síce dodal šťavu, no bolo to až následné gameplay demo a obrovský divácky aplauz, ktoré potvrdili kvality ambicióznej online racingovky. Postrehy od redaktorov a hráčov, ktorí si hru na E3 konferencii vyskúšali, priblížime v nasledujúcom preview.

crew1Kto by čakal od bývalého vývojárskeho tímu Test Drive Unlimited takýto pokrok? Pod vedením Ubisoft Reflections s dostatočným prístupom financií projekt The Crew nakoniec uspel. Počiatočný plán zasadenia deja do USA sa čiastočne rozšíril, pričom to vyvrcholilo až do gigantického open-world sveta. Samozrejme, neočakávajme mapu v mierke 1:1. Napriek tomu pretekára poteší prítomnosť obľúbených miest ako New York, Chicago, Las Vegas, Dallas, Miami a viac. Popri diaľniciach a mestskej idylke očarí aj bohatý vidiek s rôznymi povrchmi počnúc od púšte, snehových nádielok, lúk až po kaňony, mohutné skaly a močariská. V porovnaní s Forza Horizon poteší výhoda voľnosti -nebudete nútení držať sa vozovky. Dostať sa bude dať všade, kam dovidíte. Prvky off-roadu využijete najviac na vidieku, hlavne vďaka špeciálne upraveným vozidlám. Popri tom si položme otázku, na čo sa vracať do základne vymeniť si auto? Zbytočné zabíjanie času zbytočného vracania sa do vašej základne spestrí funkcia výmeny áut na akomkoľvek mieste. Jednoznačne si pri rýchlej výmene auta užijete všetkých krás Ameriky viac, ako pri neustálom skákaní do garáže. Hra so sebou však prináša väčšie množstvo výhod než sa očakávalo.

Možno neuveríte, no racingovka ponúkne aj príbeh. Nepôjde však o nič veľké a trhákové. Dej sa  hráčovi bude prezentovať kúsok po kúsku, pričom nás autori neprekvapia nejakým extra pútavým story tellingom. Územie je celkovo rozdelené do 5 oblastí. Odomknutie oblasti bude vyžadovať dovŕšenie 10 levela. Čelíme poriadnym výzvam, kedy 50 level bude finálnym schodom spoločného online úspechu. Pri menšom zamyslení  to vcelku aj dáva zmysel. Nemožno tak veľkú mapu so všetkým tým prekvapením predstaviť hneď na začiatku. Nenadchlo by nás to tak akoby ste kompletný svet skúmali detail za detailom a užívali si všetko americké čaro v spoločnosti výkonných mašín. Dobrodružstvo začínate v Detroite. Prvá dostupná oblasť ponúkne vyše 3 hodín zábavy. Začiatok spoločne s kompletnou kariérou sa nezaobíde bez online priateľov, vďaka ktorým vybudujete počiatočnú crew.

Hlavnou pointou a samotným jadrom racingovky je online svet a množstvo hráčov. Popri hraní údajne ani nespoznáte rozdiely medzi single playerom a mulťákom, pričom populárne herné lobby s hlavným menu budú akosi chýbať. Jednoduchosti projektu pridávajú aj funkcie, ako rýchle vyhľadávanie priateľov (hlavne tých vo vašom friendliste) alebo jednoduchá synchronizácia v tíme. Spomínaný team up 3-och priateľov do vlastného tímu bude dostupný po celom hernom svete spojený s  jednoduchým stlačením jedného buttonu na ovládači. Najakčnejšou zábavou búdu tímové bitky, no nemožno zanevrieť ani nad kooperačnými závodmi vyvolených z oboch rivalských gangov. Pokiaľ máte plné zuby všetkých trolov kaziacich pôžitok z online hrania, coop závody bude možné hrať po celom svete osamelo. Tvorba a zúčastňovanie sa závodov určite nebude neférová. Online protivníci by mali byť vyberaní podľa porovnania vašich skúseností, levela a triedy vozidla. Očividne prišlo autorom čudné, kebyže Jožko s jeho Mustangom z 80-tych rokov natrafí na mladého driftéra na Nissane Skyline – malá šanca stretnutia sa vďaka skvele premyslenému The Crew online systému.

Mohutnosť mapy by bola skvelá, príbeh by aj sadol, no čo s ďalšími podstatnými prvkami ako jazdný model a grafika? Osobne, pri zhliadnutí gameplay záberov prezentovaných na E3 mi celkové prostredie, grafika a jazdný model veľmi pripomínali titul Driver: San Francisco. Niet pochýb, keďže po boku s Ivory Tower na projekte pracuje aj štúdio DriveraUbisoft Reflections. Pravdepodobne došlo k využitiu všetkých možných výhod, ktoré sa z Drivera skopírovať dali, popri čom došlo k menším úpravám. Pokiaľ máte hodiny jázd zo San Francisca za sebou, určite nad The Crew nepohrdnete. Pokiaľ ste posledného Drivera nehrali, určite na grafiku a jazdu nebudete nadávať, hlavne po skvelých  cestách naprieč nevadskou púšťou alebo centrálnymi rovinami strednej Ameriky.

Na záver možno ešte dodať zopár podrobností. Popri závodení budete sprevádzaní licencovanými autami, plne funkčným modelom poškodenia vozidiel od karosérie až po motor, poprípade občas natrafíte na zver behajúcu po celom vidieku - jeleňa, losa, plameniaka alebo iné tvory. Azda najpozitívnejšou crew2správou je možnosť tuningu vozidla, čo nás značne vráti do pestrých čias Need for Speed titulov – v prípade online závodov hlavne Need for Speed World.

O titule The Crew možno naozaj povedať, že v sebe nesie poriadny potenciál. Pokiaľ sa popri online hraní nájdu nemalé nevýhody, stále očarí obrovským svetom s detailnými mestami, krajinami, kvalitnými modelmi a hlavne skvelým pocitom hernej slobody. Čaká vás množstvo kilometrov po boku vašich nových priateľov v spoločnom tíme – The Crew.


Lukáš "Malle324" Bryndziar
viac článkov autora

Výrobca: Ivory Tower / Ubisoft Reflections
Distribútor: Ubisoft
Vychádza na platformy: Xbox One, PS4, PC
Žáner: Závodné
Dátum vydania: 26.02.2014

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 9.8 / 10
(Hodnotení: 4)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012