05.07.2013 09:00, Daniel "DanKanFan" Kaničar, Komentárov: 0
5 free FPS hier na daždivé letné dni

5 free FPS hier na daždivé letné dni

Dnešný herný svet je preplnený tonami s prívlastkom „first person shooter“. Niektoré sú vydarenejšie, niektoré menej. Tie prvé v pamäti a na diskoch hráčov pretrvajú, tie ostatné... pominú. Pokúsili sme sa o výber 5 najlepších strieľačiek, ktoré sú dostupné zdarma na portáli Softmania.sk. Všetko sú to plné hry. Pozrieme sa rovnako na single player, multiplayer a vybrali sme aj jednu retro klasiku.

Crysis Wreckage - mód s prednosťami plnej hry

Drsná akcia, prestrelky, úteky pred explóziami a to po vlastných alebo na nejakom dopravnom prostriedku, ktorý sa nám zapáči. Je jedno, či to bude čln alebo tank. Nejako takto by sme mohli charakterizovať modifikáciu hry Crysis. Lenže akciou nekončí, dôležitý je aj príbeh. Ide totiž o osudy troch vojakov snažiacich sa prežiť vojnu medzi dvoma súperiacimi svetmi. Po formálnej stránke hre snáď nieto čo vytknúť. Možno len „krátke“ trvanie. Každopádne, grafika je úchvatná (veď čo iné čakať od CryEngine 2), hudba sa skvelo hodí k akcii aj k príbehu. Crysis Wreckage je ako stvorený na upršaný letný deň.

Stiahnuť Crysis Wreckage si môžete tu.

Wolfenstein: Enemy Territory – klasika cez multiplayer

Rozšírenie slávnej hry od Id Software, resp. Activision z roku 2003 s názvom Return to Castle Wolfenstein. Enemy Territory je však výlučne multiplayerová záležitosť vyžadujúca si značnú schopnosť kooperácie. Či už bojujeme za Spojencov alebo Os, musíme si zvoliť povolanie, pod ktorým sa pustíme do ofenzívy. Tak sa môžeme vžiť napríklad do úlohy normálneho vojaka, inžiniera či medika. Celé je to zasadené do 6 rôznych kampaní v prostredí druhej svetovej vojny.

Sťahujte Wolfenstein: Enemy Territory tu.

America´s Army: Special Forces

Na rozdiel od predošlej hry, v tejto si môžeme zabojovať v uniformách Americkej armády. Tá totiž od júna 2002 vyvíja hru, ktorá simuluje boje práve v U.S. Army. Pojem „simulovať“ je myslený doslovne. Týka sa to modelov zbraní, ale aj systému boja. Bez kooperácie a porozumenia si v rámci tímu niet pre vojaka prakticky záchrany. Navyše v hre neexistujú nijaké „liečivé fľaštičky“, každým zásahom stráca vojak na bojaschopnosti, resp. stačia 2 – 3 guľky a zomriete. Bez taktiky to proste nejde a práve tým je America´s Army: Special Forces výnimočná.

America´s Army: Special Forces si môžete stiahnuť tu.

World of Tanks

V tejto hre sa, na rozdiel od predchádzajúcich titulov, nebojuje „face to face“, ale hráč je ukrytý v tanku. Ten si postupom času rozvíja, za každú bitku totiž získava prostriedky na vylepšovanie svojho stroja. Samozrejme, neplatí, že ťažký tank je lepší než ten ľahký, jeho výhodou je síce nedobytnosť, ale na druhej strane, ľahšie tanky sú svižnejšie. Podobne možno uvažovať aj húfniciach, či tzv. stíhačoch. Inak povedané, ani vo World of Tanks sa bez taktiky nikam neprestrieľame. Bieloruský vývojársky tím Wargaming.net sa postaral aj o úchvatné grafické stvárnenie a neustále na hre pracuje.

Stiahnuť World of Tanks môžete tu.

Mortal Kombat 2

A teraz sľúbená klasika. Doteraz sme v rukách držali rôzne zbrane, sedeli sme v tankoch, čo tak to skúsiť s holými rukami a troškou mágie? V roku 1993 si tak povedali v Midway Games a vytvorili pokračovanie a na film nadväzujúci titul - Mortal Kombat 2. Príbeh stojí na pilieroch boja Zeme a Outworldu. Hráč bojuje za dobro Zeme proti dvojici úhlavných nepriateľov Shang Tsung-a a Shao Kahn-a. Pre záchranu Zeme treba vyhrať turnaj, v ktorom sa okrem bojových schopností preveria reflexy, pamäť a znalosť klávesových skratiek. Nimi totiž možno aktivovať rôzne magické vlastnosti či zbrane a... čo si budeme hovoriť, však to všetci poznáme. Len treba pripomenúť, že Mortal Kombat 2 potrebuje na svoje spustenie program na emuláciu MS DOS – DOSBox.

Stiahnuť Mortal Kombat 2 si môžete tu.

A čo vy, ktorou „bojovkou“ si krátite dlhé chvíle?


Daniel "DanKanFan" Kaničar
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 2)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012