12.06.2013 20:00, Lukáš "Malle324" Bryndziar, Komentárov: 0
Sony na E3

Sony na E3

Načatý začiatok novej next-gen éry sprevádzajú novinky spoločnosti Sony z konferencie v Los Angeles.

Bolo nám obrovskou cťou v nočných hodinách zakončiť sieť pondelkových E3 konferencií pri poslednom Sony press stretnutí. Okrem oznámených titulov sme sa dočkali aj oficiálneho predstavenia dizajnu PS4 spoločne s funkciami, ktorých spomenutie totálne zaklincovalo ospevované bonusy konkurenčnej Xbox One a zároveň poriadne roztlieskalo publikum. Poďme si to však pekne po poriadku zhrnúť.

Najväčšej pozornosti sa dočkala samotná konzola. Pri prvom pohľade na Andrewa Housa držiaceho čiernu krabičku nám to mohlo prísť ako keby drží v rukách slim verziu staršej PS3-ky. Pravdepodobne vás nesklameme, no budúca Sony konzola bude naozaj dostupná len v takejto slim podobe čiastočne pripomínajúcej Xbox One stavbu. Cenovo sa takáto parádička vyšplhala na 399€, pričom to v jednotlivých krajinách môže predstavovať aj iné sumy. Z hľadiska dátumu vydania by mala prísť do Európy a Ameriky už v priebehu nasledujúceho vianočného obdobia. Presný dátum ešte nie je známy.

Nerozhodní hráči sa môžu radovať, keďže vo svete bude k dispozícií len jeden model – Jet Black s 500GB pamäťou. Jedinečná mašina bude opäť sprevádzaná možnosťou vymenenia HDD za väčší spoločne s možnosťou vymenenia disku tak, ako tomu bolo pri PS3. Tvorcovia nás zároveň odrežú od analógového sveta, ktorý bude tentoraz nahradený HDMI a optickými portmi. Popri zakúpení boxu obdržíte konzolu s DualShock 4 ovládačom, 1x mono headsetom, HDMI a USB káblami. PlayStation kameru bude možné dokúpiť ako prídavok (v krabici s konzolou sa predávať neplánuje). Tá narozdiel od Xboxu One, kde je Kinect 2 povinný, nebude popri trávení času na vašej konzole nutná.

Divácku radosť z bohatej ponuky funkcií bolo pravdepodobne počuť aj vo vzdialenej Santa Barbare. PlayStation 4 nebude klásť bazárovým hrám žiadne prekážky. Tituly budete môcť predávať, kupovať si, požičiavať si alebo ponechať si. Čo doslova postavilo všetkých divákov na nohy, boli správy ohľadom možnosti offline hrania. Pri stiahnutí hry alebo zakúpení PS Plus na PS4, k nej budú mať prístup všetky účty vytvorené na tejto konzole. PSN store sa dočkalo svojich zmien takisto. Medzi negatívne patrí spoplatnenie multiplayeru pri PS4. Zároveň nám to aj zhoršuje fakt, že na Slovensku ešte stále nemáme regionálny PSN store, ktorý treba pri registrovaní sa do PS Plus. Podobne je na tom Malta, Rumunsko, Island alebo Kolumbia. Napriek spoplatnenému PlayStation Plus (30 dní za 7€, 90 dní za 18€ a ročný za 50€) sa môžeme tešiť na plné hry zdarma každý mesiac.

Konferencia sa však nezaoberala len jednou prichádzajúcou next-gen novinkou. Množstvo času namiesto minuloročných obkecov spolupracovníci venovali aj hrám. Zväčša sa to nieslo s približovaním a propagáciou už ohlásených titulov. Projekty boli sprevádzané novými trailermi, gameplaymi alebo priblíženiami špeciálnych packov. Väčšinu titulov sme náhmatkovo priblížili aj v novinkách pred samotnou E3. Prevažne ide o The Last of Us, Rain, Puppeteer, Beyond Two SoulsGran Turismo 6. Do toho nám komentátor aj priblížil Grand Theft Auto V PS3 Bundle edíciu.

Druhý sled herných spotov otvoril novo ohlásený a exkluzívny PS4 titul – The Order. Video zbierku si taktiež obohatil titul Killzone: Shadow Fall s gameplay zábermi spoločne s racingovkou DriveClub. Sériu ukončili cutscény z InFamous: Second Son.

Azda najväčším prekvapením bolo množstvo ukázaného z next-gen aj current-gen projektu – Watch_Dogs. Aby nám však nebolo málo, AAA-čkami to ukončili multiplayer zábery v prekrásnej grafike a prevedení, titul Destiny.


Lukáš "Malle324" Bryndziar
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012