11.06.2013 20:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 0
Microsoft na E3

Microsoft na E3

Po jemne spackanej májovej konferencii „zelených“, kde bola svetu oficiálne predstavená nová generácia Xboxu, sa upierali všetky zraky na E3, nakoľko nám Microsoft sľuboval dokázať, že Xbox One nebude len zariadením na sledovanie televízie. Slovo dodržal, avšak presvedčil svojou hernou ponukou alebo naopak sklamal?

E3 v podaní Microsoftu je skutočne len o hrách. Žiadne zdĺhavé vykecávačky (a žiadne „tí ví“!) sa na včerajšom media briefingu nekonali, rovno sa prešlo k tomu podstatnému. Ako sme vás už dnes informovali, aktuálna Xbox 360ka sa dočká podpory aj v budúcnosti, o čom presvedčila aj celkom nová edícia, ktorá designovo jasne odkazuje na Xbox One a ktorá sa už v týchto dňoch dostáva do predaja. Okrem toho sme sa dozvedeli, že užívatelia s Xbox Live Gold členstvom budú dostávať každý mesiac 2-3 hry celkom zadarmo, ale iba do vydania Xbox One. V júni Microsoft vypustil zadarmo Fable 3, na júl má pripravené Halo 3 spoločne s Assassin’s Creed 2.

Z hier, ktoré ešte zavítajú na Xbox 360, bolo oznámené World of Tanks, populárna tanková free-to-play záležitosť, na ktorej ulietavajú desiatky miliónov PC hráčov po celom svete. Na konzole od Microsoftu bude taktiež free-to-play (pre Gold užívateľov) a vyjde v lete na XBLA. Press Play predstavilo titul Max and the Curse of Brotherhood, v ktorom v roli Maxa bude hráč čeliť nástrahám fantasy sveta počas záchrany svojho brata Felixa. Hra vyjde za 1200 MS bodov skrz XBLA nevedno kedy. Z veľkých hier prichádzajúcich na Xbox 360 sa blysol trailer na Dark Souls II, ktorý potvrdil príchod v marci 2014 a dlhočizného gameplay traileru sa dočkal aj Metal Gear Solid V: Phantom Pain, v ktorom Konami predostrelo všetky jeho devízy ako dynamické zmeny počasie, dňa a noci, nové stealth prvky a otvorený svet. Phantom Pain bol však potvrdený aj na Xbox One.

Poďme na tie očakávané exkluzivity. Okrem celkom nových záberov na už predstavené exkluzívne tituly Xboxu One v podaní Forzy 5 (opäť s materiálom z Prahy) a Quantum Break (spojenie videohry so seriálom), prišlo aj na svetové premiéry. Hoci sa už titul Ryse mihol na E3 konferencii Microsoftu pred troma rokmi, odvtedy prešiel mnohými zmenami. Tak napríklad, dostal podtitul Son of Rome, nakoľko vyrozpráva príbeh rímskeho vojaka Maria Tita, ktorý dychtí po pomste za vyvraždenie jeho rodiny. Pôjde o klasickú rúbačku, ktorú si užijú exkluzívne majitelia Xbox One. Hra pobeží na CryEngine 3.

Legendárna bojovka Killer Instinct zavíta vo svojom next-gen prevedení exkluzívne na Xbox One, o čo sa postará štúdio Double Helix. Predstavená bola možnosť vyzvať súpera na boj aj pomocou SmartGlass aplikácie. Autori z Insomniac prinesú na Xbox One uletenú arkádovku Sunset Overdrive, Microsoft Studios odprezentovalo skutočne zaujímavý Project Spark, pripomínajúci Minecraft, v ktorom si hráč vytvorí vlastný svet za pomoci SmartGlass alebo hlasových príkazov cez Kinect. Phil Harrison potvrdil aj Minecraft: Xbox One Edition, na Xbox One vyjde aj dračie Crimson Dragon či novinka od tvorcov Deadly Premonition s názvom D4 a takisto pokračovanie šialenej zombie akcie Dead Rising, kde bude našou úlohou prežiť v otvorenom svete plnom chodiacich mŕtvol.

Krátku ukážku z titulu Below ukázalo štúdio CapybaraBlack Tusk Studios naopak niekoľkosekundový trailer z neoznámenej hry, ktorá však evokovala inšpiráciu vo Watch_Dogs. Zlatým klincom exkluzivít bolo načrtnutie piateho dobrodružstva Master Chiefa, o ktoré sa postará opäť 343 a ktoré vyjde v priebehu budúceho roka. Na úplný záver ponúkla konferencia Microsoftu ešte gameplay z multiplayerovky TitanFall od štúdia Respawn.

Počas hodinovej konferencie sa mihli aj ďalšie zaujímavé tituly prichádzajúce aj na Xbox One:

Čo sa týka samotnej konzoly, Xbox One vyjde v novembri 2013, Amazon uvádza presnejšie 21.11. V Európe sa bude predávať za cenu 499 eur, no v novembri na Slovensko ešte nedorazí.


Juraj "Duri" Dolniak
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012