07.10.2005 00:44, Log-us, Komentárov: 0
Comics Salón 2005

Comics Salón 2005

Dnes o 14. sa uskutočnila tlačová konferencia, týkajúca sa veľkého zábavného festivalu Comics Salón 2005, ktorý sa koná pod záštitou Japonského veľvyslanectva. Ide o druhý ročník festivalu pop kultúry oslavujúcej najmä japonský comicsový fenomén a tradičnú japonskú kultúru. Pre viac informácií aj o dôležitej úlohe GamesWEBu na tomto festivale si prečítajte túto novinku.

Dnes o 14. sa uskutočnila tlačová konferencia, týkajúca sa veľkého zábavného festivalu Comics Salón 2005, ktorý sa koná pod záštitou Japonského veľvyslanectva. Ide o druhý ročník festivalu pop kultúry oslavujúcej najmä japonský comicsový fenomén a tradičnú japonskú kultúru. Okrem obrovského množstva prednášok sa tu uskutočnia projekcie anime titulov a troch hollywoodskych trhákov, v rámci sekcie Games Salón, ktorej organizátorom je práve GamesWEB.SK, sa bude súťažiť v štyroch hrách pre PlayStation2 o fantastické ceny, pripavený je aj PC Cup a multiplayerové hranie na PSP. Okrem nich sa bude skákať, spievať a tancovať v ďalších PlayStationových tituloch.

Na turnaje sa zaregistrovať vopred môžete na ofciálnej stránke www.comics-salon.sk , prípadne priamo na mieste. Súťaží sa v This is Football 2005, Gran Turismo4, Tekken5 a svoju európsku premiéru si tu odbije prezentácia a zároveň turnaj v hre Soul Calibur 3. Mimo turnajov si budú môcť prítomní zaspievať v hre SingStar, vyskúšať jedinečný systém hrania s EyeToy a zatancovať v špeciálnej tanečnej hre Dance Dance Revolution. Zrejme prvým európskym turnajom v hraní multiplayerových hier pre PlayStation Portable sa tu ploložia základy novej hernej komunity hráčov PSP. Podmienkou účasti je priniesť si vlastný Sony PSP. Voľné chvílky sa vyplna prezentáciami nových titulov pre PlayStation2. V hernej sekcii nesmie chýbať prítomnoť PC Cupu, o ktorý sa starajú kolegovia z UnitedGaming.

Comics Salón 2005 je dvojdňový festival, uskutoční sa v piatok a sobotu 14. a 15. októbra 2005 v priestoroch SÚZA na Drotárskej ceste v Bratislave. Na prednáškach, debatách, či workshopoch na tému komiks, maľby, anime, hry a japonská kultúra sa predstaví vyše 50 hostí z 12 krajín sveta. Medzitým bude prebiehať nepretržité premietanie anime titulov a odpremietajú sa tu aj trháky Batman Begins, Constantine a Sin City. Počas dvoch dní sa v areáli SÚZA budú konať výstavy na dané témy, súťaže v Cosplay, Anime-Karaoke, o najpodarenejšie diela FanArt a Original Art. Toto všetko za cenu 180,- Sk v predpredaji (cez internet a v obchode BRLOH) na dva dni, na mieste za 220,-Sk, vstupenka na piatok - 100,-Sk a na sobotu 150,-Sk. Dostupné je aj ubytovanie v hoteli SÚZA, či neďalekom internáte. Všetky informácie o festivale nájdete na www.comics-salon.sk vrátane časového harmonogramu jednotlivých akcií.

Pôvodná tlačová správa:

Comics Salón 2005 je medzinárodný festival comicsu, japonskej kultúry, hier, anime a filmov poriadaný neziskovými organizáciami OZ AnimeCrew, GamesWEB a OZ Fantázia za účelom priblíženia fenómenu tejto pop-kultúry širšiemu publiku na Slovensku. Festival je poriadaný pod záštitou Japonskeho Veľvyslanectva a vrámci programu “Roku výmen medzi EU a Japonskom”.

Už v poradí druhý ročník tohto podujatia je priamym nástupcom 5 ročnej tradície festivalu IstroCon, ktorý sa tiež úspešne snažil rožširovať pop-kultúru nie len medzi fanúšikov, ale aj širokú verejnosť. Každoročne prilákal cez 2 tisíc návštevníkov.

Cieľom Comics Salónu je priblížiť tento u nás nie veľmi rožsírý fenomén, poskytnúť edukáciu a ponúknuť tvorivú alternatívu trávenia voľného času. Taktiež sa snažíme poskytnúť priestor našim výtvarníkom a comicsovým tvorcom na odprezentovanie vlastných diel a navrátiť podporu na tvorbu týchto diel. Za posledných 5 rokov u nás nevyšla žiadna comicsová zbierka a práve na našom festivale sa dočkáme krstu 2 takýchto zborníkov.

Program:

V priebehu 2 dní sa bude paralelne v 9 sálach odohrávať rôznorodý program členený podľa jednotlivých 5 sekcií festivalu – Japonsko, Filmy, Hry, Anime a Comics. Chýbať nebúde ani pútavý sprievodný program.

Medzi hlavné sprievodné programy určite patrí súťaž o najlepšie kreslené dielo v kategórií FanArt a Original Art. Ďalej sa bude odohrávať súťaž Cosplay o najlepší kostým hrdinu z filmov, hier alebo anime a na záver budeme hladať najlepšieho speváka v Anime-Karaoke.

Vrámci filmov sa návštevníci môžu tešiť na najnovšie filmové trháky ako SinCity, Batman, alebo Constantine natočené podľa comicsovej predlohy. Taktiež nebudú chýbať japonske filmy Samuraj a Krvavý trón od Akiru Kurosawu a rôzne anime. Medzi najvýznamnejšie anime patrí oscarom ocenený film Cesta do Fantázie od štúdia Ghibli.

Herná sekcia ponúkne oficíalny turnaj Majstrovstvá Slovenska v PlayStation 2 hrách, PC Cup, PSP Mutliplayer, rôzne mini turnaje a voľné hranie. Okrem hrania sa budú na mieste odohrávať odborné prednášky a besedy s hernými teoretikmi a vývojármi na tému hier a ich jednotlivých aspektov. Odohrá sa tu tiež premiéra dlho očakávaného titulu Soul Calibur 3 a ďalších noviniek.

Japonská kultúra sa predstaví rôznymi zaujímavými prednáškami o skladaní origami, bojových umeniach kendo a iyaido, zvykoch, jedle, znakoch, kimonách a rôznych iných zaujímavostiach z krajiny vychádzajúceho slnka.

Comicsová sekcia uvedie 18 zaujímavých prednášok o comicse, ako aj výstavu najlepších comicsových diel zo Slovenska a zahraničia. Záujemcovia sa môžu zapojiť do niekoľkohodinových workshopov vedených odborníkmi na kreslenie comicsov a animáciu zo Slovenska, Francúzska, Belgicka a Litvy.

Fanúšikovia japonského comicsu sa okrem vynikjúceho anime nabažia prednášok na tému anime a mangy. Budú môcť prevetrať svoje schopnosti v AnimeQuize, kresliacich súťažiach a kostýmovaní.

Navštevníci si taktiež budú môcť oddýchnuť v príjemnom prostredí čajovne a výstavy bonsajov, prípadne si zahrať rôzne spoločenské stolové a kartové hry.

Hostia:

Festival Comics Salón bude skutočne medzinárodný aj vďaka účastí vybraných hostí z 12 krajín sveta (Slovensko, Česká Republika, Poľsko, Francúzsko, Rakúsko, Dánsko, Egypt, Bulharsko, Japonsko, Litva, Belgicko a Chorvátsko).

Medzi hlavné osobnosti patria napriklad známy prekladateľ Jan Kantúrek, ktorý pracoval na sérií diel Úžasná Zemeplocha od Terryho Pratchetta, príbehoch o Barbarovi Conanovi alebo rôznych comicsoch ako Slaine.

Tešiť sa môžme aj na duo Jiří Pavlovský a Štepan Kopřiva, ako hýbateľov comicsu v Čechách a na Slovensku pomocou vydavateľstva Crew.

Svoje diela a prednášky predstaví vyše 50 hostí, ktorí sú odborníkmi v oblasti comicsu, maľby, anime, hier a japonskej kultúry.

Detaily:

Comics Salón sa uskutoční v dňoch 14. a 15. októbra 2005 v priestoroch SÚZA na Drotárskej Ceste 46 v Bratislave. Začne sa v piatok (14.10.) od 14:00 do 24:00 a v sobotu (15.10.) od 9:00 do 24:00.


Zdroj: gamesweb

Log-us
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012