08.04.2013 11:00, Redakcia, Komentárov: 0
Zhrnutie 14. herného týždňa

Zhrnutie 14. herného týždňa

Po Veľkonočnom pondelku sa opäť rozbehla mašinéria s aktuálnym herným materiálom. Prečítajte si o najdôležitejších udalostiach minulého týždňa.

Utorok: GTA V obal odhalený

Posledný marcový deň sa na sieti objavili zábery z New Yorku, na ktorých ste mohli spozorovať časť oficiálneho Grand Theft Auto V boxartu. O tom, že nešlo o prvoaprílový žartík sme sa presvedčili už v utorok, kedy vám spoločnosť Rockstar Games s radosťou predstavila oficiálnu podobu predného obalu akčnej adventúry GTA V. Priaznivcov mladej Lary Croft mohla zase potešiť v poradí už tretia séria artov od fanúšikov Tomb Raidera. Novučičký a podľa recenzentov i hráčov takmer dokonalý BioShock Infinite upevnil svoje postavenie na trhu vďaka umiestneniu sa na prvom mieste v rámci predajnej štatistky z Veľkej Británie. Druhý bol Tomb Raider, tretia pozícia patrí predošlému víťazovi Gears Of War: Judgment.

Aby toho nebolo málo, v tento deň vyšiel aj simulátor Cities in Motion 2 od tvorcov Colossal Order. Jeho príchod sme privítali novým trailerom, na ktorý sme upozornili prostredníctvom bleskovky.

 

Streda: Total War: Rome 2 bude objemný

V stredu sme potešili všetkých stratégov, netrpezlivo čakajúcich na príchod titulu Total War: Rome II. Herný server PC Gamer totiž od jeho vývojárov zistil zaujímavé informácie. Tie sa týkajú počtu frakcií, ktorých má hra obsahovať neuveriteľných 117, pričom hrateľných je známych osem, konkrétne teda Rím, Kartágo, Macedónsko, Icenovia, Arverni, Svébi, Parti a Egypt. To ale nie je jediné prekvapujúce číslo. V hre podľa dostupných informácií nájdeme 183 herných oblastí, čo je zhruba dvojnásobok toho, čo ponúkal Shogun 2. Vieme aj, že prítomných bude približne 500 typov jednotiek, teda asi päťkrát viac než v Rome: Total War.

Zatiaľ môžeme len špekulovať, avšak podľa IGN sa máme pripraviť na nové detaily ku GTA V. Dorazia už čoskoro.

 

Štvrtok: Disney ruší LucasArts

Spoločnosť Disney po vyhodnotení svojej situácie a pozície na hernom trhu pristúpila na krok, o ktorom sa doteraz len špekulovalo, a síce, že zruší jedno zo svojich herných štúdií. Za obeť padlo LucasArts, na ktoré má množstvo hráčov nostalgické spomienky. V súvislosti s rušením pracoviska a prepustením cirka 150 zamestnancov sa zrušili aj herné tituly vrátane ambiciózne vyzerajúcej akčnej adventúry Star Wars 1313 a akcie Star Wars: First Assault. Pokračovali sme zverejnením novej várky screenshotov z počítačovej verzie pôvodnej Nintendo 3DS hry menom Resident Evil: Revelations. Okrem nových obrázkov vám Capcom zaslal oficiálne hardvérové požiadavky PC verzie. Záverom dňa sa spoločnosť Sony rozhodla oznámiť vám, že na náš trh dorazí ďalšia plne lokalizovaná hra v českom jazyku. Bude ňou Diggs Nightcrawler.

 

Piatok: Black Ops 2 Uprising Map Pack predstavený

Activision oficiálne oznámil detaily prichádzajúceho DLC pre FPSku Call of Duty: Black Ops 2. Uprising Map Pack bude pozostávať zo štyroch nových máp, presnejšie teda Magma, Encore, VertigoStudio. K dispozícii je aj trailer. Nasledovala nepotvrdená informácia ohľadom next-gen Xbox konzoly s dočasným pomenovaním Durango. Špekulácie informujú o nutnosti neustáleho internetového pripojenia počas hrania, z čoho by hráči istotne nemali radosť. Na oficiálne vyjadrenie, ktoré to potvrdí alebo vyvráti si musíme ešte počkať. Po dlhom čase sa opäť pripomenul projekt Killer is Dead. Napokon vám Nilin z akčnej adventúry Remember Me predstavila nepriateľov, ktorým budete spolu s ňou čeliť.


Redakcia
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012