09.03.2005 00:40, Asuka, Komentárov: 0

SOCOM 3 - PREVIEW

SOCOM 3 buduje na základoch svojich predchodcov a zároveň predstavuje nové funkcie, ktoré postavia režim pre jedného ako aj pre viacerých hráčov na jednu úroveň čo do zážitku z hry. Táto hra ako jediná bola vytvorená za aktívnej účasti predstaviteľov jednotky US Navy SEALs a vďaka nim je atmosféra hry, detaily a autenticita bezprecedentná a vynikajúca pre súčasný vojenský titul. #picn1#Celé PREVIEW najdete TU.

SOCOM 3 buduje na základoch svojich predchodcov a zároveň predstavuje nové funkcie, ktoré postavia režim pre jedného ako aj pre viacerých hráčov na jednu úroveň čo do zážitku z hry. Táto hra ako jediná bola vytvorená za aktívnej účasti predstaviteľov jednotky US Navy SEALs a vďaka nim je atmosféra hry, detaily a autenticita bezprecedentná a vynikajúca pre súčasný vojenský titul.

#pic1#

Medzi výhody režimu pre jedného hráča patrí aj zjednodušené príkazové rozhranie, umožňujúce v reálnom čase vydávať príkazy vašim spolubojovníkom (bez pozastavenia hry).

Hráči môžu ovládať bojové vozidlá buď ako šoféri alebo za asistencie A.I. člena tímu, ako guľometníci. Rôznorodosť postáv zabezpečuje rôzne vlastnosti a schopnosti každej postavy, čo znamená, že každý vie narábať efektívnejšie s určitými zbraňami a vybavením.

Oblasti operácií (AO) sa oproti predchádzajúcemu titulu zväčšili päťkrát, takže hráči môžu aplikovať rôzne taktiky veľmi ovplyvňujúce výsledok misií. Technológia streamingu eliminuje čas nahrávania a viacero kontrolných bodov zabezpečuje, že postup sa konštante ukladá – je to lepšie ako by ste mali v prípade neúspešnej misie opakovať celú úroveň.

#pic2#

Medzi hlavné vylepšenia patrí komplexné správanie počítačových spolubojovníkov a nepriateľov. Tí teraz dokážu efektívne využívať kryty, opätovať paľbu na slepo a disponujú komplexnými taktikami ústupu pre lepšiu simuláciu bojových situácií v mestských a prírodných prostrediach.

Plávanie a boj z blízka hrá v SOCOM3 veľmi dôležitú taktickú úlohu. Je možné ich použiť pre krytie a pre útoky z vody môžete využiť aj lode.

Aj navzdory všetkej pozornosti a značným vylepšeniam v režime pre jedného hráča bude SOCOM3 posúvať predovšetkým hranice on-line zábavy. Rozšírené možnosti pre komunity hráčov zahàňajú vylepšené zoznamy priateľov, chat, vyhľadávanie podľa výsledkov, rebríčky hráčov plus možnosť usporiadať on-line hry a boje medzi klanmi.

V hre je zakomponovaná aj podpora prichádzajúceho titulu SOCOM pre PSP. Dokončenie misií v jednom titule môže mať za následok zmenu obsahu v nasledujúcom titule, čo umožňuje hráčom ovplyvniť priamo scenár hry a zabezpečuje to vysokú pridanú hodnotu opakovanému hraniu titulu odznova. Pripojte PSP priamo k PS2 cez USB rozhranie a staňte na taktickom bojisku PDA! V PSP je možné vytvoriť klanové odznaky a nahrať ich do PS2, kde je ich možné pripnúť na uniformy jednotlivých členov klanu priamo v hre.

#pic3#

POZADIE:

Z pohľadu celkového podielu doznal žáner vojenských taktických hier značného postupu, hlavne z dôvodu počiatočného úspechu titulov ako je Medal of Honour a Metal Gear Solid na konzole PSone, ktoré boli úspešne uvedené aj na konzole PS2. Úspech týchto titulov mal za následok vznik série podobných titulov, ktoré je možné rozdeliť do nasledujúcich kategórií:

Historické

Medal of Honour, Call of Duty, Conflict Vietnam, ShellShock, Brothers in Arms

Licencované IP so scenárom

Tom Clancy’s Ghost Recon, Rainbow Six, Conflict Desert Storm

Fantasy / Sci-Fi

KillZone, Half-Life, Doom

Založené na hlavnej postave

Splinter Cell, Metal Gear Solid, KillSwitch

Vydaním pôvodného titulu SOCOM v júni 2003 vznikol nový žáner vojenských taktických bojov. Stalo sa tak vďaka kombinácii inovačného režimu pre jedného hráča (využitie nového USB headsetu na vydávanie hlasových povelov počítačovým členom jednotky) a vznikajúcej spolupráci s vývojom titulu U.S. Navy Seals (nová úroveň reality), čím vznikol prvý titul pre PS2, ktorý podporuje hru hráčov v on-line súperení. Keďže produkt bol veľmi inovačný a nemal priamych konkurentov (najbližšie bol titul ‘Enter the Matrix’), SOCOM sa stal komerčným úspechom, pričom sa predalo viac ako 600 000 kusov v krajinách so systémom PAL a to ešte pred vydaním Platinum série v apríli 2004.

#pic4#

SOCOM2 bol vydaný v marci roku 2004 do náročnejšieho a prehusteného trhového prostredia. Vydanie sa prekrývali s vydaním množstva priamych konkurentov vrátane titulov ako

- Ghost Recon – Jungle Storm

- Rainbow Six 3

- KillSwitch

- Conflict Desert Storm 2

História série:

Titul

Dátum vydania

Odhadovaný celkový predaj v krajinách PAL

Hodnotenia OPM

SOCOM

Jún 2003

600 857

8/10

“Boj v špeciálnych jednotkách on-line a s hlasovými povelmi? Áno pane!”

SOCOM Platinum

Apríl 2004

151 789

Nedostupné

SOCOM II

Marec 2004

322 770

8/10

“Zahájte kariéru ako on-line vodca bojovej jednotky ”

Vojenský žáner:

Titul:

Vydavateľstvo

Plná cena v UK Predajnosť podľa rebríčkov*

Priemerné hodnotenie

Rainbow Six 3

Ubisoft

40 130

70%

Conflict Desert Storm 2

SCI

159 343

70%

ShellShock: Nam ‘67

Eidos

50 252

50%

KillZone

SCEE

106 971

70%

Medal of Honor: Rising Sun

536 607

68%

Splinter Cell: Pandora Tomorrow

Ubisoft

116 229

87%

Call of Duty: Finest Hour

Activision

247 950

76%

Ghost Recon 2

Ubisoft

27 785

57%

* K dátumu 01/01/05

Aj keď sa pri hodnotení vojenských hier dodržiavajú určité zásady tvorby priemerného hodnotenia, vznikli značné rozdiely pri koncovom predaji, pričom sa predáva viac historických vojenských titulov, než vojenských hier z moderného prostredia. Toto prispelo aj k vytvoreniu titulov ako je napr. Medal of Honor, ktorý sa aj napriek svojmu najnovšiemu vydaniu ‘Rising Sun’ s priemerným hodnotením stal najpredávanejšou hrou celej série. Novší titul ‘Call of Duty’ si taktiež vybudoval silnú pozíciu na trhu aj napriek priemerným hodnoteniam, čo môžeme brať ako následok vydania titulu Medal of Honor až po Vianociach 2004 spolu s populárnym scenárom vojenských akcií druhej svetovej vojny.

Pri vojenských hrách z moderného prostredia existuje určitý stupeň citlivosti z pohľadu aktuálnej situácie v Iraku, ale ani to nezabránilo predaju veľkého počtu kusov série ‘Conflict Desert Storm’.

S pomalým nasycovaním trhu PS2 vojenskými titulmi by bolo vhodné, aby si SOCOM3 udržal jasný odstup od konkurenčných titulov, pričom by mal osloviť hlavne širší okruh fanúšikov hier z vojenského prostredia.

Aj keď je SOCOM najúspešnejším z on-line titulov pre PS2 (v zmysle počtu užívateľov a aktívnych hráčov), relatívna mladosť sieťovej zábavy v krajinách so systémom PAL znamená, že na prelomenie hraníc tvrdého tradicionalizmu fanúšikov (ktorí majú širokopásmový prístup k internetu a môžu sa pripojiť k službe PS2 Network Gaming) musí byť zážitok z režimu hry pre jedného hráča silný a samostatne dostupný.

STRUCNE:

Ovládateľné vozidlá hráčom alebo počítačovými postavami na súši i na vode prinášajú nové taktické možnosti do sveta SOCOM.

- Zbrane s rôznymi vylepšeniami umožňujú rôzne taktické variácie v prípade opätovného hrania.

- Ponuka príkazov tímu v reálnom čase / hlasové rozpoznávanie umožňuje nasmerovať vašich počítačových spolubojovníkov bez pozastavenia hry. Môžete sa tak ponoriť do sveta sofistikovanej tímovej taktiky

- Vylepšená počítačová inteligencia umožňuje využívať kryté pozície, strieľanie naslepo a komplexné ústupové správanie pre lepšiu simuláciu boja v mestách. Vedúci A.I. vie racionálne uvažovať a koordinovať reťazovými príkazmi celé misie

- Voda a možnosť plávania pridávajú prvky neviditeľnosti a nové prostredia k zážitkom z hry pre jedného i viacerých hráčov.

- Technológia streamingu okolitého prostredia zabezpečuje možnosť využitia väčších máp pre rôzne a bohatšie zážitky z hry.

- Viacero možností dosiahnutia cieľa zabezpečuje neopakovateľnosť opakovaného hrania a rôznorodosť zážitkov v hre pre jedného hráča

- Pokročilé grafické efekty dopåňajú realistickú zbraňovú výbavu, prostredia a vybavenie.

- Interakcia medzi SOCOM3 a SOCOM pre PSP prináša spojenie viacerých platforiem a zvyšuje tak možnosti využitia herného potenciálu titulu SOCOM.

- SOCOM3 bude pokračovať vo zvyšovaní latky on-line zábavy s novými vzrušujúcimi funkciami, ktoré budú predstavené už čoskoro.

- Vývoj prebiehal za aktívnej asistencie špecialistov jednotky US Navy Special Warfare, vďaka čomu bola veľká pozornosť venovaná detailom a autenticite.

Žáner: Taktická vojenská akcia

Počet hráčov: 1 (režim pre jedného hráča)

Počet on-line hráčov - TBC

Cieľový dátum vydania: November 2005

Vývoj: Zipper Interactive

Licencia: SCEA

Podporované periférne zariadenia: DUALSHOCK™ / DUALSHOCK®2

Memory Card pre PlayStation® 2

Sieťový adaptér pre PlayStation®2

USB headset pre PlayStation®2

Tiež kompatibilné s USB klávesnicou

Predpokladaná úroveň lokalizácie: EFIGS hlas, menu a text na obrazovke


Zdroj: gamesweb

Asuka
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012