19.11.2004 00:39, Asuka, Komentárov: 0

Ratchet & Clank 3 - PREVIEW

V novom pokračovaní Ratchet & Clank 3 sa Ratchet a Clank znova dajú dokopy v novom dobrodružstve, spájajúcom v sebe rôznorodé elementy akcie, objavovania, dobrodružstva, riešenia hádaniek, stratégie a prudkej paľby. Vďaka režimu hry pre jedného a viacej hráčov a online hrania chce Ratchet & Clank 3 posunúť tento charakterový akčný žáner ešte ďalej a priniesť hráčom vzrušujúce zážitky z hry jedného aj viacerých hráčov. #picn1#Celé PREVIEW hladajte TU!

Nový titul Ratchet & Clank 3™ bol vyvinutý a vytvorený spoločnosťou Insomniac Games a je tretím titulom kritikmi veľmi vysoko hodnotenej série Ratchet & Clank™ pre platformu PlayStation®2. Od explozívneho nástupu tejto série na trh pred jeden a pol rokom sa na celom svete predalo viac ako 4 miliónov kusov hier Ratchet & Clank™ a Ratchet & Clank 2™. V tom čase sa tím vývojárov Insomniac rozšíril o nových členov, talentovaných dizajnérov, programátorov, umelcov a animátorov, ktorí sa podieľali na vzniku prvej akčnej charakterovej hry pre PlayStation 2, v ktorej sa vrátilo dynamické duo Ratchet a Clank a pribudla možnosť hrať hru online.

#pic1#

V novom pokračovaní Ratchet & Clank 3 sa Ratchet a Clank znova dajú dokopy v novom dobrodružstve, spájajúcom v sebe rôznorodé elementy akcie, objavovania, dobrodružstva, riešenia hádaniek, stratégie a prudkej paľby. Vďaka režimu hry pre jedného a viacej hráčov a online hrania chce Ratchet & Clank 3 posunúť tento charakterový akčný žáner ešte ďalej a priniesť hráčom vzrušujúce zážitky z hry jedného aj viacerých hráčov.

Príbeh

Po tom ako sa rozšírili reči o poslednom dobrodružstve Ratchet and Clanka 2, sa Clank stáva medzihviezdnym mysterióznym a intrigánskym robotom v roli tajného agenta Clanka vo svojej vlastnej televíznej šou. Ratchet je zdesený z novej situácie, no všetky pocity musia ísť bokom. Dvojicu si zavolá Galaktický prezident a poverí ich ťažkou úlohou – vrátiť vesmíru mier. Cestujú späť na planétu Veldin, aby sa postavili proti Dr. Nefariousovi, robotickému podliakovi, ktorý vynašiel diabolskú schému, pomocou ktorej chce zničiť všetok organický život v celej galaxii. Aby to mohol dosiahnuť, skonštruoval Tyhrranoidov, rasu viacokých votrelcov, ktorí majú za úlohu vyhladiť všetko organické. Šialený doktor však nevie, že ak budú Tyhrranoidi úspešní, sami ukončia svoju vlastnú existenciu.

Ratchet a Clank si opäť najmú kapitána Qwarka, obľúbenú postavu z predchádzajúcich dielov, aby viedol bandu Q-Force, nezvyčajnú skupinu heroických vesmírnych kovbojov pozostávajúcu z najznámejších postáv zo série Ratchet & Clank. Patrí tu Helga, robotická zvodkyňa; Big Al, technomaniak so schopnosťou kryptovať technologické systémy; a Skidd McMarxx, ex-šampión v jazde na vznášajúcej sa doske, prvotriedny flákač a bývalý špión. Spolu s bandou Q-Force odštartujú Ratchet a Clank ďalšiu veselú medzihviezdnu naháňačku, pri ktorej odhalia plány hrozného Dr. Nefariousa a zabezpečia organickému životu galaxie pokojný spánok.

#pic2#

Základné vlastnosti, Verzia pre jedného hráča

• Ratchet a Clank sa vracajú na planétu Veldin (tu sa odohrával dej prvého dielu Ratchet & Clank™), aby preskúmali množstvo rozličných planét zaplnených riskantnými súbojmi s náročnou hrateľnosťou.

• Hráči majú možnosť zarobiť si až na 15 nový zbraní, pričom takmer každú je možné vylepšiť až v štyroch stupňoch. Vylepšenie zbraní je možné sprístupniť zabíjaním nepriateľov. Toto vylepšenie pomôže zvýšiť deštrukčné schopnosti spôsobené nepriateľom a taktiež zmeniť funkčnosť zbrane.

• Hráči môžu ovládať nielen postavičku menom Ratchet, ale taktiež ďalšie postavičky - Clanka a Kapitána Qwarka. Tieto postavičky v niektorých špecifických úrovniach disponujú úplne novými schopnosťami.

• Ratchet a Clank budú mať možnosť na svojej ceste vyzbrojiť sa technicky takmer dokonalými zariadeniami, ktoré im pomôžu pri navigácii vesmírom.

• Hráči budú mať prístup k novým dopravným prostriedkoch ako je napr. Turbo Slider alebo Hovership, na ktorých budú môcť pretekať a bojovať s nepriateľmi vo vzrušujúcich bojových misiách.

• Vesmírna loď Phoenix, základňa bandy Q-Force, je vlajkovou loďou v boji proti Dr. Nefariousovi a slúži hlavne ako kľúčový informačný prvok. V tejto vlajkovej lodi budú hráči dostávať pokyny pre nové misie, budú tam trénovať, kupovať nové brnenia a zbrane.
• Použitím pamäťovej karty s uloženými pozíciami z hry Ratchet & Clank 2™ budú mať hráči možnosť získať niekoľko zbraní z predchádzajúceho dielu zadarmo!

• Intuitívna umelá inteligencia nepriateľov (AI) spôsobuje, že sa nepriatelia v hre (NPC) správajú oveľa inteligentnejšie. Zbierajú informácie o prostredí a prichádzajúcich útokoch a okamžite situáciu vyhodnocujú čím sťažujú hráčom postup v hre.

Základné vlastnosti – Hra pre viacej hráčov/Online

• Na rozdelenej obrazovke v režime offline môžu hrať dvaja až štyria hráči.

• Online režim pre viac hráčov umožňuje spojiť až osem hráčov pomocou vysokorýchlostného pripojenia.

• Ďalšie úrovne pre online režim poskytujú množstvo rozličných vesmírnych prostredí, v ktorých sa nachádzajú zničiteľné prírodné prekážky – vynikajúce na vybláznenie sa!

• V tímovej hre môžu hráči obsadiť a zničiť základňu protivníka pomocou svojho zbraňového arzenálu. Dostupné budú aj ďalšie režimy pre online hranie.

• Nové veliteľské vozidlá v režime pre viac hráčov sú upravené tak, aby v nich bolo možné prevážať dve osoby, čo umožňuje hráčom spolupracovať pri plnení misií. Jeden ovláda riadenie vozidla, zatiaľ čo druhý môže používať celý arzenál zbraní vozidla na ničenie okolitých nepriateľov.

• Uzly reprezentujú určité strategické miesta na bojovom poli, kde hráči nadobúdajú prevahu nad protivníkom obsadením týchto bodov. Takže ak hráč obsadí uzol a neskôr je v hre zabitý, ďalšie kolo bude začínať práve od tohto uzla – namiesto aby začínal v svojej základni.
• Hlasová komunikácia bude podporovaná cez rozhranie USB a slúchadlá s mikrofónom (pre PlayStation®2), čo umožní komunikáciu medzi členmi tímu počas online hrania, či už v hre alebo v hlavnom menu.

• Hlavné menu bude obsahovať zoznam pripojených priateľov, čo umožní vznik tímom na základe štatistík jednotlivých hráčov, ktorí si budú môcť vybrať z rôznych vzhľadov členov tímu

Ratchet&Clank 3 - online
• Popis všetkých režimov online hry pre viac hráčov
o Siege (Útok)
 Červený tím proti modrému tímu v obliehaní nepriateľskej základne! Zaútočte a obsaďte nepriateľskú základňu a obráňte svoju základňu pred útokmi nepriateľa. Po ceste obsaďte dôležité uzly, čím získate prístup k vozidlám, zbraniam a miestam návratu! Je to vojna v štýle Ratchet & Clank!
o Capture The Flag (Zmocniť sa vlajky)
 Tento režim je trošku bláznivejší. Ukradnite vlajku vaším nepriateľom a vráťte sa s ňou do vašej základne a použite rôzne vozidlá, zbrane a spriatelené roboty, čo stratégii pridáva úplne nový rozmer.
o Deathmatch (Na život a na smrť)
 Čo najrýchlejšie zničte všetkých vašich nepriateľov! Cieľom hry je zničiť určitý počet nepriateľov rýchlejšie ako vaši protihráči. Akcia je rýchla a šialená, treba si dávať pozor!
• Online tipy
o Míny sú skvelou zbraňou na prekvapenie nepriateľa. Umiestnite ich niekoľko okolo uzlov a vozidiel nepriateľa a sledujte ten chaos!
o Ak chcete byť presnejší pri používaní vašich zbraní, vyskúšajte si režim FPS. Umožňuje “nakàmiť olovom” vaše ciele a zdokonaliť sa v streľbe!
o Raketomet je skvelá zbraň na veľké vzdialenosti, pretože je možné využiť možnosť presného zamerania cieľa. Nebojte sa ho použiť a zahájte deštrukčný dážď padajúci na vašich nepriateľov!

• Funkcie hlavného menu (popis individuálnych funkcií ako Quick Play, Clans, City Teams, atď.)
o Quick Play (Rýchla hra)
 Vstúpte priamo do hry! Quick Play vás vhodí do hry podľa vášho aktuálneho hodnotenia a schopností
o Create Game (Vytvor si hru)
 Vytvorte si hru podľa vlastných predstáv.
o Find Game (Nájdi hru)
 Vyhľadajte hru podľa vašich predstáv.
o Buddies (Priatelia)
 Pomocou tohto zoznamu budete mať vždy prehľad o vašich pripojených priateľoch!
o Clans (Klan)
 Vytvorte a spravujte skupiny hráčov, ktoré môžu medzi sebou bojovať o hodnotenie
o Stats (Štatistiky)
 Tu nájdete všetky štatistiky z hry!

• Popis režimu hry na rozdelenej obrazovke
o Režim rozdelenej obrazovky je vynikajúci pre online hranie alebo hranie len tak s priateľmi na jednom TVP. V pohodlí vášho domova môžete bojovať až so štyrmi protivníkmi v rovnakých režimoch. Režim rozdelenej obrazovky je podporovaný aj v online režime. Pozvite niekoľko priateľov a prevezmite kontrolu nad svetom! Zažite rovnako skvelú hrateľnosť s vašimi priateľmi po boku!


Zdroj: gamesweb

Asuka
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012