17.11.2004 00:39, Asuka, Komentárov: 0

Jak 3 - Preview

Odkedy Jak a Daxter zachránili mesto Haven City pred Korom a masakrom hroziacim zo strany jednotiek Metal Head uplynul už rok. Nekoná sa však žiadna oslava výročia – mesto stále tápa v chaose, pretože polovojenské skupinky bojujú o ovládnutie ulíc. Podsvetie známe z titulu Jak II: Renegade sa prispôsobilo podmienkam ligy slobody a pokračuje v boji proti nepoddajným, rýchlo sa zotavujúcim jednotkám Metal Head. #picn1# Celé PREVIEW hladajte TU!

Sony uvádza na trh titul Jak 3 s exkluzivitou pre platformu PlayStation®2. Prísľubom najfascinujúcejšej adventúry súčasnosti je najnovšie pokračovanie série Jak and Daxter z autorskej dielne spoločnosti Naughty Dog Inc., ktorá mimochodom stojí za veľkým triumfom multimiliónového predaja série Crash Bandicoot pre PlayStation® a tiež za výrazným hitom Jak and Daxter: The Precursor Legacy z roku 2001 a triumfálnym titulom Jak II™: Renegade z roku 2003.

#pic1#

Odkedy Jak a Daxter zachránili mesto Haven City pred Korom a masakrom hroziacim zo strany jednotiek Metal Head uplynul už rok. Nekoná sa však žiadna oslava výročia – mesto stále tápa v chaose, pretože polovojenské skupinky bojujú o ovládnutie ulíc. Podsvetie známe z titulu Jak II: Renegade sa prispôsobilo podmienkam ligy slobody a pokračuje v boji proti nepoddajným, rýchlo sa zotavujúcim jednotkám Metal Head. Medzičasom sa však zjavuje veľký kontingent podivných mechanizovaných oddielov Krimson Deathbots, ktorých zámerom je ovládnuť mesto v mene ich padnutého vodcu Barona Praxisa.

Aby situácia bola ešte komplikovanejšia, obyvatelia mesta povstali, pretože nedôverujú temným Jakovým silám a Jak je vyhnaný do pustatiny. Trošku tým však ovplyvnia aj budúcnosť. Nielen v samotnom meste Haven City, ale aj na celej planéte sa zmenil poriadok a svet ako ho poznáme stojí pred koncom – jediným spôsobom, ako môže Jak konečne odhaliť tajomstvá predkov a prebudiť svoj ľud z letargie, je jeho návrat, oslobodenie mesta a prienik do hlbokých katakomb ležiacich pod mestom…

#pic2#

Titul Jak 3 stavia na fenomenálnom úspechu svojich predchodcov tým, že ďalej rozvíja legendu Jaka a Daxtera a vytvorením niečoho nového a nabitého originálnymi, neočakávanými funkciami ešte tvrdšie akceleruje rozmach predaja produktu. Hra je ako vždy precízne vytríbená a vďaka detailnej zápletke skombinovanej s perfektnou grafikou sa vyprodukoval jeden z najpútavejších charakterových akčných titulov pre hernú konzolu PlayStation2.

Samotný Jak tiež prešiel zmenami, jeho vzhľad a dojem z hľadiska postavy pôsobia nadčasovo, aktualizované fyzické vlastnosti a využívanie špičkových animačných technológií výrazne pomáha pri oživení jeho príbehov.

Jak, ktorý bol vyhostený z mesta, musí prebádať nedohľadné, totálne neprebádané, spustošené územia, kde naozaj každý krok predstavuje novú výzvu, ktorú treba prekonať, ak sa chce naša dvojica dočkať konca dňa. Našťastie si dokáže zaobstarať množstvo nových, nikomu nepatriacich dopravných prostriedkov, vďaka ktorým dokáže splniť poslanie a urýchliť svoju púť. Jak 3 ťaží zo špičkových vlastností prostriedkov a skvelej zručnosti - aspektov, ktoré sa do hry komponujú podľa toho, ako Jak spoznáva hranice svojich možností a získava skúsenosti. Ľudia v pustatine vedia, ako skonštruovať stroj, ktorý dokáže vzdorovať nevľúdnemu prostrediu; obrovské kolesá a ešte väčšie zbrane sú bežným štandardom a sú v príkrom kontraste s efektnými štvorsedadlovými vznášadlami a križovatkami nachádzajúcimi sa v meste.

Keďže na dohľad nie je žiadna púštna bugina, misia pustatinou nezačína o nič menej šialene, než tým, že pre splnenie svojho poslania si Jak stopne skupinu bizarných kreatúr z pustatiny a zvezie sa nimi. Ozaj – naučil sa tiež štyri nové triky, ako sa dostať na vznášadlo!

#pic3#

Jak a Daxter sa postupne stretávajú s množstvom známych tvárí a tiež nových pestrofarebných postáv. V svete úkrytov sa však Jak ocitáva zoči voči najväčšiemu problému - ako rozpoznať priateľa od nepriateľa. Aby Jak dokázal rozpoznať úmysel podrazu, zdokonalili sa jeho temné schopnosti a sú menej predvídateľné. Teraz je tiež schopný spútať sily ‘svetla’, vďaka ktorým dokáže obnovovať svoj zdravotný stav, spúšťať mrazivé útoky, vznášať sa a chrániť sa pred zraneniami. Navyše sa dá Daxter ovládať a v niektorých situáciách je nepostrádateľný… A keďže sa zdá, že Daxterovou špecialitou je dostať dvojicu do ešte väčších problémov, znova nám nezostáva nič iné, len čakať a sledovať, čo sa bude diať …

Jak sa však tiež môže spoliehať na svoju privilegovanú smrtiacu zbraň, ktorá mu prekliesni cestu z problémov; zbraň teraz disponuje ôsmimi novými režimami paľby a funkciou riadenia munície, vďaka ktorej je možné meniť mieru devastácie pri likvidácii nepriateľov.

Slovami Daxtera: ‘Je čas prejsť od rečí k skutkom.’ Koniec koncov - Jakov svet balancuje na pokraji neistej budúcnosti. V jednom však predsa len istotu máte – najlepšia dostupná charakterová akčná adventúra je teraz jednoducho ešte lepšia.

“Titulom Jak 3 spoločnosť Naughty Dog posúva predaj série Jak and Daxter ďalším obrovským skokom vpred.’ tvrdí Evan Wells, riaditeľ divízie hier spoločnosti Naughty Dog Inc. “Hráči spoznávajú svoje možnosti pri skúmaní pustatín, ktoré ponúkajú novú úroveň voľnosti a možnosť riadiť vozidlá s dokonalejšími simulačnými vlastnosťami. To všetko je skvele zakomponované do ďalšieho filmového príbehu zo sveta Jaka a Daxtera.”

• Nová pustatina je neobývaná a disponuje viacerými zónami, vrátane bane, sopky a vyľudneného mesta Spargus, ktoré sa stalo domovom zúrivých obyvateľov.
• Ako je už pri značke Jak and DaxterTM tradíciou, budú hráči ihneď vrhnutí do pôsobivého príbehu s rýchlo plynúcou akciou a nerušeným dobrodružstvom.
• V hre hrajú dôležitú úlohu dopravné prostriedky, Jak a Daxter budú sprístupňovať rôzne vozidlá, vrátane off-road vozidiel. Všetky disponujú komplexnými simulovanými fyzickými vlastnosťami a sú vybavené zbraňami.
• Hráči nebudú hrať len úlohu Jaka, môžu tiež hrať Daxtera, ktorý zohráva v špecifických úrovňových zónach nezastupiteľnú úlohu.
• Keď hráč vystaví Jaka pôsobeniu síl Light Eco môže ho pretransformovať na Light Jaka, disponujúceho novými úžasnými schopnosťami, vrátane pohybov, ktoré Jakovi umožnia plachtiť pomocou veľkých anjelskych krídel.
• Temné sily Jaka zostali rovnaké, Jak však musí nájsť rovnováhu medzi silami Light Eco a Dark Eco.
• K dispozícii sú všetky Jakove zbrane z hry Jak II:Renegade TM , každý typ bol však zaktualizovaný o dve devastujúce úrovne.
• Mesto Haven City sa od poslednej hry dramaticky zmenilo. Po zničení paláca útokom jednotiek Metal Head a zdemolovaní väčšiny mesta spozorujú hráči značné estetické rozdiely, ktoré rapídne zmenia hru.
• Späť je tiež Titan Suit a Jetboard, aby Jakovi a Daxterovi poskytli ďalšie možnosti, ako úspešne prekonať nebezpečné prostredie.


Zdroj: gamesweb

Asuka
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012