25.12.2012 20:00, Lukáš "Malle324" Bryndziar, Komentárov: 0
South Park: The Stick of Truth - preview

South Park: The Stick of Truth - preview

Tvorcovia animovanej série South Park spoločne s Obsidian Entertainment prichádzajú s ďalším 2D prekvapením, ktoré by sa malo pripísať k už vydaným South Park projektom ako Tenormans Revenge a Lets Go Tower Defense Play. V pripravovanom Stick of Thruth nás autori vtiahnu do napínavého RPG príbehu, kde sa vy ako prisťahovaný chlapec spoločne so známou štvoricou vydáte napospas diabolským nepriateľom ako napríklad krabom, profesorom Chaosom, pánom Slaveom, Ježišom alebo sa zúčastníte hromadnej bitky so stovkami charakterov. Príbeh Stick of Thruth by mal byť založený na epizóde The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers, čomu naznačujú aj kostýmy postáv z obrázkov a traileru.

SouthPark1Príbeh začína príchodom nového chlapca do mesta, ktorý sa snaží v miestnej škole zapadnúť. Zo strany žiakov sa neprejavuje žiadna ochota, a tak zapadá do podivnej skupiny nerdov. Tí mu odporučia stretnúť sa s „kráľom kúziel“ Erikom Cartmanom. Po príchode do kráľovstva (drevený bunker na strome) vám zadá prvú úlohu: zbehnúť do fastfoodu kúpiť mu Kung Po kura. Týmto sa oficiálne stávate členom ich spoločenstva. Po úspešnom odovzdaní čerstvého kuraťa budete mať možnosť vymyslieť si vlastné meno a vďaka editoru upraviť aj vlastný charakter. Hráčovi sa sprístupní rozsiahly editor zameraný aj na tie najnepodstatnejšie detaily. Niečo na štýl The Sims a Saints Row začiatkov. Po ukončení vizuálnej úpravy si budete môcť zvoliť pre svoj charakter class. Na výber máme medzi kňazom, mágom, rytierom, židom alebo zlodejom. Takto sa z bežného chlapca, o ktorého by ani pes nezakopol, stáva bojovník proti zlu, ktoré sa pokúša pohltiť svet.

Autori nepodcenili ani výzbroj. Hra síce štýlovo pripomína The Lord of the Rings, no Cartmanove spoločenstvo bude bojovať s tak trocha bizarnými hračkami. Lepšie povedané, čo Cartmanova mama požičia. Ináč budete mať možnosť využiť aj palice, meče a všetko ostatné, čo dokážete hodiť. Obrovskou výhodou popri 2D bitkách budú rôznorodé kombá. Nepôjde o žiadne ťahy a zbytočné vyčkávanie. Bijete sa priamo na mieste, kde popri nečakanom útoku vášho nepriateľa máte možnosť ho blokovať, poprípade priamo zaútočiť. Nebude chýbať ani vylepšovanie zbraní, aj s možnosťou zahodenia, a zbierania náhodne nájdených kúskov na zemi.

Na želanie scenáristov Treya Parkera a Matta Stona, zakladateľov televíznej série South Park, štúdio Obsidian The Stick of Thruth vytvára v 2D kreslenom štýle, kde sa postavy budú zväčša pohybovať vpravo a vľavo, niekedy aj vpred. Hnacím jadrom bude Dungeon Siege engine, ktorého prítomnosť budeme môcť využiť hlavne pri bitkách. Pomerne náročnou prácou pre autorov je 2D spracovanie v spomenutom engine. Scenáristi tvorcov potrápili aj požiadavkou, aby každý jeden kúsok hry bol ručne animovaný a kreslený, na čo im sprístupnili aj archívne grafické návrhy postáv a objektov.

V South Park meste sa stretneme s množstvom podivných skupín, spoločne s ktorými by sme mali bojovať proti zlu, no nájdu sa aj protivnícke spolky. Vplyvom vášho spoločenstva môžete ovládať postavenie každej skupiny. Faktormi sú napríklad množstvo bitiek, počet zabitých alebo plnenie úloh v ich prospech.

Skupina Hippies v Cartmanovi nevyvoláva žiadne obavy. Priamo miluje pocit nakopania zadku starších nepriateľov. Hippies budú známi prevažne svojimi útokmi na blízko, ktoré zväčša budú predvádzať v nie príliš triezvom stave. Odporúčame si dávať pozor aj na bezbranných metrosexuálov, ktorí na prvý pohľad pôsobia ako nežní a milí ľudkovia. Avšak fanúšikovia South Parku určite vedia, kto sa v nich nachádza. Pri hrozbe nebezpečenstva vyskočia z oblekov krabí ľudia, ktorých štýl útoku znie trocha neakčne. Svoju korisť odvedú do podzemia, kde ju následne vyparádia do ich krabej podoby. Veľký pozor si dávajte aj na škriatkov, pri ktorých sa ani nenazdáte a vaše spodné prádlo je fuč. Objavia sa tam aj menej nebezpečné skupinky zo školského prostredia ako upíri a gothi.

Tiché a pokojné scénky hukotom svojich motocyklov vyruší gang motorkárov, ktorých cieľom je maximálne upútať pozornosť. Autori radia aby ste sa im veľmi nevenovali, keďže to zvyšuje ich drsné sebavedomie a ego. Spomenuli sme tu len značnú časť skupín z pripravovanej hry. Pokiaľ máte aký taký prehľad o South Parku, určite vám napadne ďalšie množstvo podivných postáv, ktoré by sa v pripravovanom projekte mohli vyskytnúť.

Na tohtoročnom E3 2012 autori spoločne s prvým trailerom ohlásili aj pripravované DLC packy, ktoré si ako prví budú môcť užiť hráči Xboxu. Na Xbox plánuje Obsidian vydať aj exkluzívny DLC pack “Mysterion Superhero”. V nedávno zverejnenom gameplay videu autori ohlásili predobjednávkové bonusy zahŕňajúce výzbroj a kostýmy. Xbox verzia bude podporovať hlasové ovládanie Kinect, ktoré okrem iného umožní aj nadávať Erikovi Cartmanovi.

Nešťastím, ktoré Obsidian štúdio postretlo je finančná situácia developera THQ, ktorému v poslednej dobe príliš klesajú zisky. V dôsledku prepustenia vyše 20 zamestnancov, Obsidian musel zrušiť pripravovaný next-gen titul a zároveň sa aj spomalil vývoj South Parku. S hrou sa tiahnu samé odklady. Spočiatku bola SouthPark2plánovaná už koncom roka 2012, napokon sa to odložilo na marec, no a pred nedávnom to Obsidian opäť natiahol o 2 mesiace.

Na záver nám už len ostáva veriť, že THQ pripravované tituly Company of Heroes 2, Metro: Last Light a spomínaný South Park: The Stick of Thruth sa nedočkajú už žiadneho odkladu a budeme si ich môcť zahrať na jar 2013.


Lukáš "Malle324" Bryndziar
viac článkov autora

Výrobca: Obsidian Entertainment
Distribútor: THQ
Vychádza na platformy: PC, PS3, Xbox 360
Žáner: RPG
Dátum vydania: 30.04.2013

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012