04.09.2012 18:00, Daniel "DanKanFan" Kaničar, Komentárov: 1
Hľadá sa nová slovenská reprezentácia. Začína kvalifikácia na Majstrovstvá sveta v PC hrách.

Hľadá sa nová slovenská reprezentácia. Začína kvalifikácia na Majstrovstvá sveta v PC hrách.

To tu ešte nebolo! Majstrovstvá sveta v počítačových hrách je udalosť, ktorá má už dlhoročnú tradíciu po celom svete. Tento rok sa oficiálna kvalifikácia uskutoční prvýkrát aj na Slovensku. Slovenskí hráči teda prvýkrát v histórii dostanú možnosť reprezentovať svoju krajinu na najprestížnejšom svetovom turnaji v PC hrách! Electronics Sports World Cup, skrátene ESWC je najväčšou, vrcholnou akciou svetového profesionálneho hrania PC hier, a preto je považované za Majstrovstvá sveta v PC hrách. A hneď dvaja slovenskí hráči sa môžu tešiť na účasť v Grandfinále ESWC 2012, ktoré prebehne na začiatku novembra v Paríži.

Slovenská kvalifikácia HP Pavilion ESWC 2012 sa uskutoční v obľúbených hrách...

Účasť na parížskom grandfinále ESWC je snom snáď každého hráča počítačových hier. Minulý rok totiž finále navštívilo viac ako štvrť milióna ľudí! Atmosféra na finálovom pódiu bola neuveriteľná a pripomínala emócie, ktoré vidíme pri klasických športoch, ako je hokej alebo futbal. A práve túto atmosféru budú môcť okúsiť aj dvaja slovenskí hráči, ktorí vyhrajú lokálnu kvalifikáciu. Kvalifikácia HP Pavilion ESWC 2012 sa skladá z dvoch populárnych počítačových hier. Prvá je strategická hra Starcraft 2, ktorú hrajú milióny ľudí po celom svete. Hráč si v nej môže zvoliť jednu z troch rás a následne útočí so svojimi jednotkami proti súperovi. Starcraft 2 je obľúbený práve vďaka obrovskému množstvu taktík a stratégií, ktoré môže hráč zvoliť. Druhou hrou slovenskej HP Pavilion ESWC kvalifikácie je pretekárska hra Trackmania Nations. Jedná sa o freewarovú hru, tzn. každý si ju môže stiahnuť a nainštalovať zdarma. Hra pripomína klasické formule s tým rozdielom, že formulka, ktorú šoférujete, jazdí na špeciálnych tratiach s množstvom prekážok, skokov, vodných priekopov i bahenných ciest.

Online turnaje začínajú, prihláste sa tiež!

Kvalifikácia HP Pavilion ESWC začne sériou niekoľkých online turnajov. Následne niekoľko najlepších hráčov postúpi na offline finále, ktoré sa uskutoční v bratislavskej herni. Víťaz Starcraft 2 turnaja a víťaz Trackmania Nations turnaja následne získa vysnívanú cenu - účasť v hlavnom parížskom turnaji na grandfinále ESWC, dres slovenskej reprezentácie a spiatočnú letenku. Pravidelnú reportáž z celej kvalifikácie môžete sledovať na oficiálnej stránke www.eswc.sk. Všetky online turnaje budú vysielané naživo na oficiálnom webe www.eswc.sk, vrátane zaujímavých komentárov a množstvom súťaží pre divákov.

Sledujte živé vysielanie online turnajov...

Slovenskej reprezentácii budú hneď po konci kvalifikácie dopriate skutočne profesionálne podmienky. Každý hráč totiž dostane na tréning pred parížskym turnajom herný počítač HP Pavilion HPE h9-1200ec Phoenix. Minulý rok sa v Paríži náš krajan stal Majstrom sveta, a tak chceme lokálnych hráčov podporiť aj tento rok. Na Slovensku je hranie PC hier veľmi populárne a naviac tento rok budú mať reprezentanti skutočne skvelé podmienky pre tréning, pretože na počítači HP Pavilion HPE h9-1200ec Phoenix sa budú môcť pripraviť na 100%. Tento počítač totiž patrí k tým najvýkonnejším na trhu. Pravidelné informácie z oficiálnej slovenskej kvalifikácie HP Pavilion si môžete prečítať vždy na oficiálnej stránke www.eswc.sk alebo u mediálnych partnerov, ako napríklad na hernom portáli Sector.sk. A aby Vám neunikla skutočne žiadna informácia, je výhodné stať sa fanúšikmi oficiálnej facebook stránky kvalifikácie HP Pavilion ESWC, ktorú nájdete na adrese Facebook.com/ESWCSlovak.


Daniel "DanKanFan" Kaničar
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Diskusia
www.eswc.sk Registrácie otvorené 05. 09. 2012 09:39
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012