11.07.2012 09:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 27. týždňa 2012

Herný HW sumár 27. týždňa 2012

V dvadsiatom siedmom týždni sa predstavila kompaktná PC skrinka, herná myš s netradičným prídavkom a svoje vlastnosti nám prezradil aj nový GPU chladič.

Začneme ďalšou počítačovou skrinkou typu Mini-ITX, ktorú pod označením Elite 120 Advanced uviedol výrobca Cooler Master. Je rozmerov 24,0 x 20,7 x 40,1 cm, ale bez problémov sa do nej dá umiestniť ATX zdroj, prípadne grafická karta dlhšieho rozmeru ako napríklad HD 7990 alebo GTX 690. Skrinka je vyrobená s prihliadnutím na celkové chladenie a tak disponuje systémom tvoreným trojicou ventilátorov, ktoré majú poskytnúť dostatočný prietok vzduchu. Inak obsahuje aj USB 3.0 port a päť pozícií pre HDD alebo SSD disky. Čo sa týka jej dizajnu, ten je vskutku elegantný a moderný, pričom najlepšie vyzerá predná časť, ktorá je vyrobená z brúseného hliníka. Nová PC skrinka menom Cooler Master Elite 120 Advanced bude k dispozícii koncom júla za odporúčanú cenu 44,95 €.

Následne sa v skromnejšom duchu uviedol chladič grafickej karty od spoločnosti Colorful. Ide o model Shark Bionic, ktorý je s najväčšou pravdepodobnosťou určený výlučne pre grafickú kartu GeForce GTX 670 iGame Ares X. Konštruktéri sa vraj pri jeho výrobe inšpirovali žralokom, čo si môžeme všimnúť napríklad aj pri pohľade na lopatky ventilátorov, ktorých tu mimochodom nájdeme dva, oba majú rozmer 80 mm. Ich dizajn má podľa Colorfulu zabezpečiť nižšiu hlučnosť. Základom chladiča je samozrejme pomerne veľká poniklovaná medená základňa, z ktorej teplo prechádza na deväť heat pipes s priemerom 8 mm a pokračuje do troch hliníkových pasívov.

Ponuku tohto týždňa tvorila aj napohľad klasická herná myš, na ktorú je ale možné namontovať malý ventilátor, ktorý má za úlohu pomôcť hráčom počas horúcich dní. Ventilátor však nie je umiestnený vo vnútri myši, takých modelov sme už spoznali viacej, táto je však výnimočná umiestnením aj napájaním ventilátora, ktoré sa realizuje pomocou USB konektora nachádzajúceho sa v prednej časti. Model nesie pomenovanie Black Element Cyclone a vyrába ho Tt eSPORTS, čiže herná divízia známej spoločnosti Thermaltake. Tento kúsok vychádza z uverejneného modelu Black Element Gaming Mouse (MO-BLE001DTF), obsahujúceho nastaviteľný laserový snímač s rozlíšením 100 - 6500 dpi, disponuje 128 kb pamäťou a deviatimi plne programovateľnými tlačidlami, ktoré možno využiť pri herných žánroch ako MMORPG či RTS.

Je rozmerov 123,8 (dĺžka) x 66,7 (šírka) x 41,6 (výška) mm, jej váha je však prispôsobiteľná vďaka piatim závažiam, každé má váhu 4,5 gramov. Nechýbajú spínače OMRON, ktoré vydržia päť miliónov stlačení, pripojenie zaistí 1,8-metrový USB kábel s pozláteným konektorom. Tt eSPORTS ju vybavila podsvietením, pričom je na výber červené, modré, zelené, ružové a svetlo modré osvetlenie myši. Týmito vlastnosťami však nie je hlodavec Black Element Cyclone výnimočný. Táto myška dostala do vienka malý ventilátor s rozmermi 30 x 30 x 10 mm, ktorý vyprodukuje maximálny prietok vzduchu o hodnote 2,7 CFM, pričom výrobca informuje o hlučnosti 21,7 dB. Rýchlosť ventilátora je ±15% 6 000 RPM, predpokladaná životnosť je 50 000 hodín. Je našťastie odpojiteľný, čo je značnou výhodou, pretože jeho riešenie, resp. umiestnenie nie je veľmi vhodné. Najväčšiu nevýhodu vidíme v nedomyslenom chladení. Pri hraní sa totižto potí najmä dlaň, kde sa ochladený vzduch nemá veľkú šancu dostať. Oceníte ho zrejme jedine vtedy, ak túžite po ofukovaní vrchnej časti ruky. Údaje o dostupnosti a cene nepoznáme.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012