14.05.2004 00:36, Log-us, Komentárov: 0

E3: The Movies DOJMY z výstavy

Dnes som sa pozrel zblízka na zúbok veľmi zaujímavej hre The Movies, ktorá predviedla svoje možnosti aj na E3, kde inde, že. Tu vonku si pozrite tri screenshoty, v článku ich čaká ďalších šesť a aj môj dosť dlhý článok, tak mi dokážte, že som ho nepísal nadarmo a prečítajte si ho.#picn1#Peter Molyneux je vývojár s veľkým V, na tom sa zhodneme hádam všetci a hry ako Populous, Dungeon Keeper, Syndicate, Theme Park a naposledy Black & White to dojnásobne podškrtávajú. Svojho génia a osobitosť využil aj najnovšom počine jeho Lionhead Studios, The Movies, o ktorej sa všeobecne od začiatku vývoja vedelo dosť málo, k dispozícii a špekuláciám bola iba hrstka nič nehovoriacich screenshotov a proste, oficiálne stanovisko bolo, že pôjde o simulátor filmového štúdia. Viac v článku.

Peter Molyneux je vývojár s veľkým V, na tom sa zhodneme hádam všetci a hry ako Populous, Dungeon Keeper, Syndicate, Theme Park a naposledy Black & White to dojnásobne podškrtávajú. Svojho génia a osobitosť využil aj najnovšom počine jeho Lionhead Studios, The Movies, o ktorej sa všeobecne od začiatku vývoja vedelo dosť málo, k dispozícii a špekuláciám bola iba hrstka nič nehovoriacich screenshotov a proste, oficiálne stanovisko bolo, že pôjde o simulátor filmového štúdia.

#pic1#

Dnes už vieme trochu viac a taktiež vieme, že to bude trochu viac ako simulátor filmového štúdia. Samozrejme, prítomnosť filmového štúdia a starania sa oň je neodškriepiteľná, no ponúka toho podstatne, podstatne viac. Tým najzákladnejším nastavením bude percento, teda miera účasti hráča na pôsobení svojho filmového štúdia a teda nastaviteľné bude, či sa bude hráč starať o štúdio "z vrchu". Čiže "iba" spravovanie bankového účtu, stavanie štúdií a rozvrhu samotného pľacu, alebo sa hráč priamo zapojí do nakrúcania filmov ako režisér a bude ovládať všetko, čo sa vo výslednom produkte bude nachádzať, od kostýmov postáv až po to, kde majú byť umiestnené kamery pre ten správy filmový uhol.

#pic2#

A práve to, myslim si, robí z The Movies výnimočnú záležitosť. Predstavte si, že máte k dispozícií tisícky možností, určite viac, než sa v počiatku svojho skutočného života objaví pre začínajúceho režiséra, a môžete si nakrútiť svoj vlastný film, od scenára, cez réžiu až po strih. Zvolí sa filmový žáner, najmú sa herci a štáb, technika, zvolia sa štúdiá a ide sa nakrúcať to, čo máte na mysli. Od automobilových naháňačiek, cez horory a akčné filmy až po soap opery. Výtvor si pozriete, odsúhlasíte a postúpite ďalej, distribútorovi, on ho dá do kín a vy zarábate. A sledujete AKO z filmu profitujete, poučíte sa, čo do pokračovania nedať, alebo zahrnúť, proste paráda. A ak by toho bolo málo, film je uložiteľný a Lionhead Studios budú poriadať súťaže o najlepší filmový výtvor v hre The Movies.

#pic3#

Po začiatku hry sa hráč stane majitelom filmového štúdia v roku 1900 a o niekoľko (veľa) rokov, ako sa bude meniť technika, spôsob filmu i obľúbenosť filmového žánru, sa dostaneme do súčasnosti. Vo všeobecnosti, The Movies sa odohráva na pozemku filmovej spoločnosti na spôsob The Sims, odohrávajúci sa v dome a okolo susedov. Vybudovať budeme môcť množstvo budov, vrátane hereckej školy, kam budeme môcť posielať sľubných mladých hercov aby si vylepšili svoje herecké zručnosti. Postaviť sa bude dať aj škola pre štáb, kde sa budú trénovať technici zo zákulisia. Ďalej bude nutné postaviť oddelenie pre scenáre, kde sa budú písať texty pre filmy vo výrobe. Samozrejme, všetko niečo stojí, no výsledkom budú lepšie produkované a lepšie hrané filmy.

Ako filmový magnát, jednou z našich povinností bude aj postarať sa o celebrity a o všetko, čo s nimi súvisí. Molyneux ukázal GameSpotu opilého herca krivkajúceho po pozemku v jeho kostýme. To bol problém, tak celebritu "zodvihol" a hodil ju na liečenie. Pohľad sa priblížil a ukázalo sa menu, v ktorom sa rozhodovalo, na čo chceme herca liečiť, na výber boli drogy, alkohol, nadváha a zlosť. Takže ak má nadváhu, stačí kliknúť a priamo na obrazovke vďaka morfovacej technológií z Black and White bolo v real-time vidieť ako postavička chudne. Liečenie však stojí peniaze i čas, takže náklady na produkciu filmu sú tým vyššie, čím dlhšie je celebrita na klinike.

#pic4#

Keď vyriešime problémy s hercami, je čas tvoriť. Filmy. Na pozemku štúdia Molyneuxa boli vo výrobe tri filmy - sci-fi, automobilová naháňačka a pekelne špinavý western. Naneštastie, kostýmy boli na časové obdobie nevhodné a zastavil produkciu a prepol na inteface kostýmov. Na výber boli stovky možností a predmetov, na ktoré môžu všetky postavy reagovať iným spôsobom. Pre príklad, ak na scénu položíte zbraň, herci vedia, že je to zbraň a vedia, že ju môžu použiť a strieľať jeden na druhého. Inak povedané, ak oblečiete herca do kostýmu kačky, vie, že je to kačka a bude sa podľa toho správať.

#pic5#

Molyneux ďalej vysvetlil, že film bude možné ďalej upravovať v postprodukcii. Bude sa dať vložiť hudba do pozadia, titulky, zvuky a vizuálne efekty. Je to vraj jednoduché a až je film hotový, je možné ho uložiť v troch formátoch (DivX, MPEG-4 a vlastný formát) a poslať ho napríklad e-mailom priateľom. Hra taktiež obsahuje aj kritikov, ktorí presne analyzujú celý výtvor a podajú niekoľko novinových recenzií.

To by bolo všetko z pohľadu na The Movies. Ja ďakujem serveru GameSpot, ktorý nám priblížil Molyneuxovu prezentáciu a ako sa pozerám na dåžku textu, oplatí sa mi vôbec v budúcnosti písať recenziu? :)

#tab#


Zdroj: gamesweb

Log-us
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012