17.06.2012 00:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Logitech predstavuje myš pre MMO hráčov

Logitech predstavuje myš pre MMO hráčov

Naga, tras sa! V nekompromisnom súboji o konečného zákazníka sa totižto ocitol ďalší globálny dodávateľ, ktorý môže tvojmu výrobcovi  v pokoji konkurovať.“

O hry typu massively multiplayer online alebo teda MMO je neustále enormný záujem, z ktorého sa snažia vyťažiť aj spoločnosti vyrábajúce herný hardvér vo forme periférií, najčastejšie sú to práve počítačové myši. Po boku koncernov akým je SteelSeries s produktom World of Warcraft MMO Gaming Mouse, Razer, ktorý si z koláča ukrajuje väčšinu s myšou Naga, prípadne Cyborg s jeho produktom M.M.O.7, to najnovšie vyskúša aj spoločnosť Logitech, ktorá aktuálne predstavila hráčsku myš menom G600 MMO. Keďže tlačidiel nie je v tomto hernom žánri nikdy dosť, chystá sa táto myš zaujať až dvadsiatimi, z ktorých až dvanásť je určených pre palec, pričom ako môžeme vidieť na priloženom obrázku, sú rozdelené na dve skupinky po šiestich tlačidlách. Sú pritom navrhnuté tak, aby palec dosiahol na všetky tlačidlá bez problémov. Takéto riešenie by malo prispieť aj k zapamätateľnosti.

Myš je určená predovšetkým na hranie spomínaného herného žánru, Logitech však nezabudol ani na hráčov klasických hier. Nový model tak prichádza s trojicou predvolených profilov, pričom dva sú určené pre MMO a jeden je vhodný pre bežné hranie. Produkt je tak nastavený k optimálnemu použitiu ihneď po vybalení z krabice s tým, že nie je potrebné inštalovať žiadne ovládače. Okrem toho je navyše k dispozícii aj funkcia G-Shift, za ktorou možno hľadať tlačidlo, vďaka ktorému nebude problémom jednoducho zdvojnásobiť počet akcií na ľubovoľnom tlačidle. Z vašej strany tak bude zaistená kompletná kontrola vo svojich obľúbených MMO hrách. Rovnako, ako u ostatných výrobkoch s označením G-Series, aj v tomto prípade sú jednotlivé tlačidlá programovateľné, takže si môžete bez problémov vytvoriť vlastné príkazy, uložiť ich na zabudovanú pamäť a mať k ním prístup pomocou jediného dotyku.

Samostatným špecifikom je pohodlie. Ale podľa slov výrobcu s tým nemá byť problém. „Herná myš Logitech G600 MMO je výsledkom intenzívneho, priameho testovania skúsenými MMO hráčmi,“ tvrdí Mark Starrett, produktový senior global manažér Logitechu. „Nespočetné množstvo hodín išlo do výskumu dizajnu nášho panelu pre palec, aby sme sa uistili, že je pohodlný a čo najľahšie použiteľný. Ľudia budú cítiť rozdiel v tlačidlách – sú tvarované tak, aby pomáhali znížiť únavu pri kliku a pravdepodobnosť minutia tlačidla, takže môžete hrať s väčšou presnosťou tak dlho, ako budete chcieť,“ dodal Starrett.

Ďalšou vlastnosťou je RGB osvetlenie panelu na palec, ktorý je prispôsobiteľný s viac ako 16 miliónmi možných farebných kombinácií, ktoré môžete použiť pre jednoduchú identifikáciu herného profilu. Osvetlenie môže svietiť nepretržite, pulzovať, cyklovať alebo zhasnúť po istej dobe nečinnosti (je to užívateľom nastavená možnosť).

Sú známe aj ostatné špecifikácie. V prípade požiadaviek na systém treba mať operačný systém Windows Vista, Windows 7 alebo Windows 8, pripája sa cez USB port a pripojenie na internet pre stiahnutie voliteľného konfiguračného softvéru. Myš disponuje rozlíšením 200 - 8200 dpi, spracovaním obrazu 11,25 megapixelov za sekundu, maximálnou rýchlosťou 4,06 metrov za sekundu (záleží však na použitom povrchu). USB formát dát je 16 bitov na os, USB rýchlosť správ je až 1000 správ/sekundu, režim spánku nie je žiadny. Rozmery má 118 mm x 75 mm x 41 mm, celková váha bez kábla je 133 gramov. No a keď sme už pri tom kábli, ten je dlhý dva metre. Trvanlivosť tlačidiel je stanovená na 20 miliónov kliknutí.

Produkt Logitech G600 MMO Gaming Mouse bude predávaný s trojročnou zárukou. K dispozícii bude aj v Európe a to začiatkom júla 2012 za odporúčanú maloobchodnú cenu 79,99 €. Na trh príde v bielej aj čiernej farebnej verzii.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 9.7 / 10
(Hodnotení: 3)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012