12.06.2012 12:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 23. týždňa 2012

Herný HW sumár 23. týždňa 2012

Okrem výstavy E3 hostil dvadsiaty tretí týždeň aj veľtrh Computex 2012, ktorý sa s hrdosťou podpísal pod trojicu nasledovných správ z oblasti hardvéru.

Aj napriek tomu, že akcia Computex odohrávajúca sa na Taiwane z historického merítka počtom návštev neprekonáva najväčší veľtrh digitálneho priemyslu na svete menom CeBIT, prezentáciami veľmi nezaostáva, a tak sa jej podarilo aj tentoraz zaujať široké spektrum užívateľov medzi ktorých sa radia pochopiteľne aj hráči.

V prvom rade si predstavíme dizajnérsky netradične pojatý rad procesorových chladičov, ktoré predstavil pre väčšinu z nás pomerne neznámy výrobca Warm Tek. Ako prvý spomenieme štandardný model Blonde Hedgehog C120, ktorý má rozmery 140 x 140 x 90 mm.

Disponuje usporiadanými zväzkami medených drôtov, ktoré ústia z obruče, kde tvoria základňu a hneď aj miesto priameho kontaktu s procesorom, pričom takáto konštrukcia by mala zaistiť veľkú plochu, potrebnú pre rozptyl tepla. Dobrému odvodu tepla má prispieť aj 120 mm ventilátor, ktorý sa na chladič pripevňuje prostredníctvom špecifického systému uchytenia. Rovnaké parametre má aj jeho variácia, ktorá prichádza na trh s vylepšeným povrchom, presnejšie teda obsahuje poniklovanú úpravu. Proti samotnej oxidácii sú však ošetrené aj medené drôty v klasickej verzii. Pokiaľ by daný rozmer niekomu nebol pochuti, spoločnosť Warm Tek prináša aj model Baby Hedgehog, ktorý je rozmerov 90 x 90 x 30 mm a je tak vhodný pre užívateľov procesorov s nižšou spotrebou.

Ďalšou zaujímavosťou, ktorá však už bola viac „tuctová“, je zdroj, respektíve rad nových napájacích zdrojov, ktorý je zatiaľ tvorený len dvojicou modelov s rôznymi výkonnostnými kapacitami. Jedná sa tak o počítačové zdroje Venom Power XT s certifikáciou 80 Plus Gold a ATX v2.3 a kapacitou 850, respektíve 1000 W. Výrobca ich „obliekol“ do nové šatu, avšak chladenie zostáva rovnaké, aké by sme našli pri ostatných modeloch Venom Power. Oba budú totižto chladené ventilátorom Viper s rozmerom 135 mm. Tieto dva nové kúsky na trh prichádzajú s dvojicou 12V vetiev, sadou ochranných mechanizmov a aktívnym PFC.  Výhodou je, že sú modulárne, ale treba poznamenať, že len čiastočne, takže v praxi to vyzerá tak, že obsahujú pevné káble ako 24-pin ATX, 4-pin / 8-pin ATX/EPS a dva PCI-Express konektory, pričom odpojiteľné sú ďalšie PCIe, SATA, Molex a Berg.

Najväčšou delikatesou, ktorú sme prostredníctvom HW správy v tento týždeň priniesli bola s určitosťou nová základná doska Z77 OC Formula od spoločnosti ASRock. Ocenia ju nielen overclockeri, ale samozrejme aj nároční hráči, ktorých táto doska zaujme ako radou funkcií pre overclockerov, tak i zaujímavým dizajnom, ktorý len tak mimochodom navrhol aj Nick Shih, ktorého istotne poznajú zanietenci z oboru. Možno si kladiete otázku, čím je tento model vybavený. Najprv by sme chceli vyzdvihnúť napájanie procesora (12 + 4 f.), potešia aj štyri pamäťové sloty s dual-channel podporou DDR3-3000+ MHz, či celkovo šesť SATA 6 Gb/s portov a štyri SATA 3 Gb/s porty.

Gigabit Ethernet je samozrejmý. K dispozícii sú celkovo tri PCI Express ×16 sloty, pričom dva sú typu PCI-Express 3.0, jeden je PCI-Express 2.0. O zvuk sa stará 8-kanálové HD audio. Chladenie je v tomto prípade veľmi dôležité, a preto sa firma ASRock rozhodla k implementácii pasívu s ventilátorom.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012