04.06.2012 14:44, Michal "MickTheMage" Nemec, Komentárov: 0
Zbytočnosť E3 bytia?

Zbytočnosť E3 bytia?

Vitajte do šialeného týždňa nových vecí. Do sveta krásnych nových hier, oznámených titulov a (ak uskupenie hviezd dá) i nových platforiem. Možno. Snáď už viete, ako to za tie roky chodí. A možno, možno príde aj Konami fičiace na nejakom kvalitnom matroši. Ako hovorím, jeden nikdy nevie.

Týždeň E3 je tu a bude plný sklamaní, podivných oznámení a konštatovania (aspoň z niektorej strany), že už ani tie hry, ani tá E-trojka nie je čo bývali. Microsoft si odbije svoju konferenciu – pokváka kde – čo na adresu kinectu, ukáže opäť niečo z Call of Dutý (ako krásne ten poslovenčený názov vystihuje celú sériu, však? ;-)), prípadne nám ukáže, že nám nič neukáže. Teda aspoň ja mávam v posledných rokoch taký pocit. Skrátka, nejako sa od nás očakáva, aby sme tu boli, tak nás tu máte. A máme pre vás pár zbytočných oznámení. Čo to tu táram, hovoríte si? Ale no tak, kedy vás naposledy zaujalo niečo oznámené na E3. So skutočným záujmom a nasledovným (skoro nekončiacim) nadšením? Veď práve.

O čom je vlastne E3 pre bežného hráča/diváka? O hrách. Uvidíme niečo viac z očakávaných titulov, ale to predsa môžeme vidieť aj niekde inde. Veľké spoločnosti vrazia peniaze do svojich konferencií? Nuž, to je pravda. Berú to ako show pre masového diváka – aspoň tak to niekedy vyzerá. A možnosť ako sa trochu zalíškať prítomným novinárom. Nikdy neviete, či sa darovaný X-BOX neodrazí na trošku lepšom hodnotení, než by si nejaká hra zaslúžila. Och. Nič som nepovedal. :-)

V prvom rade to, ale bude príležitosť vidieť v pohybe hry, ktoré na nás čakajú v najbližšom a strednom období. Obávam sa však, že väčšinou opäť dostaneme nie tak úplne zaujímavú zmesku titulov pre mainstream publikum. A je to tak v poriadku. E3 je show pre veľké spoločnosti, pre veľké hry, ktoré smerujú k masovému publiku. Občas sa niekde vynorí niečo zaujímavé. Šikovný novinár vysnorí nejaký skrytý klenot, ale... to je individuálna práca šikovných novinárov. Ale kto vie, možno sa zo škaredého káčatka vykľuje krásna, herná labuť.

Skôr sa však naskytuje otázka, či už dnes nie je E3 tak trochu prežitok. Zbytočný artefakt minulosti, ktorého význam prakticky klesá i keď sa nás GameTrailers a niektoré ďalšie média snažia presvedčiť o opaku. Možno je to tým – ako sa hovorí – že Američania milujú show, a tú bez debát dostávajú. Lenže v dobe kedy si 3rd party tvorcovia oznamujú nové hry mimo E3, prípadne usporadúvajú vlastné akcie, je len málo nového čo môžu pre E3 ponúknuť. Rozhodne bude zaujímavé sledovať, či sa na tomto podujatí objaví niečo nečakané, niečo zaujímavé, niečo pri čom by bolo hodné aspoň pozdvihnúť obočie. Len pevne dúfam (a verím), že to nebude ďalší reštart, reimaginácia nejakej klasickej série. Táto bolesť Holywoodu totiž postihla už aj hry a veru nie je to dobrá vec. Remaky v pôvodnom znení s titulkami sú fajn, ale prekopávanie konceptov už nie.

V konečnom dôsledku je vlastne E3 celkom nuda. Veľa vecí sa od neho očakáva, veľa vecí sa i dočkáme. Nuž a napokon sú tu oznámenia, v ktoré zarytý fanúšikovia hernej scény očakávajú. Alebo sú skôr ich zbožným prianím. Čo nové predvedie Sony? Musí pretláčať Vitu. Má pripravené niečo pre PS3? A čo nasledujúca generácia konzolí? Príde jej čas tento rok? Alebo si ešte počkáme. Zlepší Nintendo zúfalé predstavenie Wii-U z minulého roka? Uvidíme. A nakoniec otázka, ktorá trápi mnoho hráčov – dozvieme sa niečo o Half-life 3? Aj keď to je skôr otázka do relácie: Snívajte s nami. Jeden však nikdy nevie.

Čo si však o E3 myslia tuzemský hráči a naši čitatelia? Nuž, to je otázka – ako sa hovorí – do publika.


Michal "MickTheMage" Nemec
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8.5 / 10
(Hodnotení: 2)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012