04.06.2012 21:00, Boris "Blade" Kirov, Komentárov: 0
E3 2012 - Zhrnutie Microsoft konferencie

E3 2012 - Zhrnutie Microsoft konferencie

Opäť v znamení stávky na istotu... vadí to ale? To sa dočítate na nasledujúcich riadkoch.

Ako je posledných niekoľko rokov tradíciou, kolotoč zvaný E3 rozbieha séria konferencií tých najvýznamnejších hráčov v oblasti digitálnej zábavy, pričom Microsoft je opäť tým prvým, ktorý sa s nami podelil o svoje plány do budúcnosti. Tak teda, pozrime sa na to, čo nám konferencia tejto spoločnosti priniesla:

 

Zrejme nikto nepochyboval o tom, že úplne prvým prezentovaným titulom  bude niečo iné než Halo 4 - to sa nám blyslo ako skvelým live-action trailerom, tak aj následným gameplayom, jasne dokazujúcim, že hra po stránke grafiky je predsa len niekde inde, než Hala posledné. Samotný záznam z hry zaujal predovšetkým novým nepriateľom, ktorým sa už podľa skorších rumorov stali Forerunneri. Spolu s nimi sa ale na scéne objavujú aj nové a bezosporu krásne vyzerajúce zbrane, takže dojmy z prezentovaného materiálu boli viac než pozitívnymi. Záverečná bodka v podobe perfektne zostrihaného traileru už len podčiarkla to, čo sme už dávnejšie vedeli - že Halo 4 bude ďalšou z rady exkluzivít, ktoré by ste nemali vynechať.

Po krátkom príhovore Dona Mattricka sa diváci konferencie dočkali odhalenia nového Splinter Cellu. Ten, ako sa dalo očakávať, urobil sakra silný dojem a aj keď sa prezentovaný úsek hry vyznačoval vyššou mierou akcie, než je na túto sériu zvykom, rozhodne sa bolo na čo dívať. Hrdina hry, Sam Fisher, potom svojim konaním istotne mnohým pripomenul Maxa Payna. Inak, hra zaujala aj svojou výbornou grafikou a plynulosťou akcie, takže pokiaľ vyslovene nelipnete na princípoch a mechanizmoch pôvodných dielov, určite si Splinter Cell: Blacklist na budúcu jar, kedy sa objaví na trhu, nenechajte ujsť. Jo a kinect fičúra, umožňujúca vám hlasom odlákavať protivníkov, bola naozaj cooloshnou!

Akčná nálož z úvodu bola následne vystriedaná sekciou venovanou športom. Opäť sa ku slovu dostal kinect a jeho magické dopady na hrateľnosť ci už Fify alebo NFLka. Na scéne sa ukázal aj pravdepodobne jeden z tých lepších hráčov NFLka, avšak nakoľko nám celá táto pasáž prakticky nič nehovorila, boli sme radi, ze príliš dlho netrvala.

Nasledoval trailer na Fable: The Journey, nový titul z dielne Lionheadu, z ktorého nedávno vycúval samotný šéf štúdia, Peter Molyneux. Trailer konečne ponúkol aj gameplay zábery z hry. Naše dojmy? Zbytočnosť a naozaj nechápeme, prečo tento titul vôbec vznikal... koncepčne to totižto akosi nemáme kam zaradiť.

Prvé prekvapenie prišlo však ihneď potom - aj napriek rumorom, ze sa na scéne neobjaví, Phil Harrison predstúpil pred obecenstvo a uviedol nielen prvý trailer na Gears of War: Judgement, ale aj novú ukážku na Forzu Horizon. Pokračovanie špičkovej racingovej serie sa objaví na trhu už 23. októbra a ako sa očakávalo, titul ponúkne open-world závodenie na štýl Test Drive Unlimited. No a naše dojmy z Gearsov? Epicky vyzerajúci prequel, no len chcelo by to z neho vidieť naozaj o dosť viacej. Vieme, sme nenásytní!

Po nášupe hier samozrejme nastal čas aj pre Xbox Live a Kinect.  Tzn. predstavovačka nových funkcií oboch platforiem - rozpoznávanie hlasu v nových jazykoch, nové filmové kanály a programy, xbox music, Nike Fitness... proste veci, ktoré síce znejú zaujímavo, avšak vzhľadom na MS politiku regionálneho blokovania u nás dostupné s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú. Z toho dôvodu sme si teda počas týchto PR obkecov odbehli spraviť kávu.

Ok, po vyčerpávajúcich ukážkach funkcionality XBLka a rovnako ubíjajúcej prezentačke aplikácie Xbox Smart Glass, ktorá vám umožní pracovať s dashboardom aj prostredníctvom tabletu či mobilu, sa konečne konferencia niekam pohla. Kam? No predsa do nehostinnej divočiny nového Tomb Raidera. Tvorcovia hry predstavili gameplay s mimoriadne krásnou grafikou a aj keď bola odprezentovaná sekvencia značne lineárnou, v mnohom nám svojim drivom a živelnosťou pripomenula úspešnú dobrodružnú sériu Uncharted. Skratka a dobre, ukážka z Tomb Raidera nesklamala a už teraz sa nevieme dočkať, až si Laru opäť po tých rokoch absenčky poriadne "omakáme" na vlastné ruky.

Konferencia následne priblížila tri nové a doteraz neohlásene XBL hry - priemerne vyzerajúcu  akciu Ascend: New Gods,  graficky štýlový moto-racing LocoCycle od Twisted Pixelu a hernú prvotinu od filmového režiséra Gore Verbinskeho - futuristickú záležitosť Matter, svojim vizuálom až nápadne pripomínajúcu Valvácky Portal.

Resident Evil 6 sa taktiež dočkal svojej novučičkej prezentácie v rámci MS konferencie. Konkrétne išlo o live-gameplay z bližšie nešpecifikovaného mesta, ktorý síce postrádal hororovú atmosféru, avšak z hľadiska herných mechanizmov sa rozhodne bude jednať o solídne zábavnú 3rd person akciu. Aj keď, drobnému sklamaniu z ukážky sa predsa len ubrániť nemôžeme. Záverečný útek pred mega výbuchom si však istotne naše uznanie zaslúži.. sánku sme pri nom mali naozaj padnutú kdesi an zemi.

Hardcore gameplay nového Resiho však vcelku nečakane nasledoval XBL Angry Birds rip-off zvaný Wrecketeers. Samozrejme, podpora kinectu nechýba, škoda len, ze pani ktorá to hrala, pri tých pohyboch vyzerala akosi humorne. Proste, casualovka. Do tejto kategórie však istotne nemožno zaradiť nový herný South Park, ktorý nám s podtitulom Stick of Truth, presne tú istú porciu spoločensky nekorektného humoru, na akú sme u rovnomenného seriálu zvyknutí. BTW, hru prišli priblížiť samotní tvorcovia kresleného seriálu, takže kudos MS!

Nasledoval Harmonix so svojim kinect titulom Dance Central 3 - prezentácia hry bola vedená formou live vystúpenia hudobníka Ushera a až na jeho "vypadávajúci" spevácky prejav išlo rozhodne o výborné spestrenie. Konferu potom uzatvoril doslova filmový gameplay FPSky Call of Duty: Black ops 2, ktorý bol tak dlhý, až bol nudný.

Ok, tak si teda Microsofťácku konferenciu zhrňme - trailery na už známe či nedávno leaknuté AAA pecky, veľa zbytočných kecačiek okolo US-only contentu, absencia nového Alana, pár nezaujímavo vyzerajúcich XBLA hier a k tomu prakticky ničím neprekvapujúci gameplay z nového Call of Duty. Nech sa teda snažíme akokoľvek hľadať pozitíva, táto konferencia nám prišla ako jedna z tých najhorších, aké sa kedy v rámci E3 objavili. Vďaka Bohu teda aspoň za tých pár podarených trailerov!


Boris "Blade" Kirov
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012