10.05.2012 18:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 18. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 18. týždňa v hernom svete

Máj, hier čas, už naplno plynie. Aký bol jeho prvý týždeň?

Pravdupovediac sa toho na hernej scéne udialo naozaj veľa. Pondelok, kedy sa datoval 30. apríl, bolo predstavených päť herných noviniek, pričom najprv Diablo 3 útočil na zmysly cez zahraničné TV stanice, dokonale nás teda cez video naladil na jeho nákazovú nôtu, predstavil sa Black Ops II, nový diel svetoznámej série Call of Duty, no oficiálne sa to potvrdilo až nasledujúci deň. Každému však pritom  bolo vďaka ponúknutému dôkazu naozaj jasné, že sa nejedná o žiadnu fikciu. Pondelok sa ešte stihol herný titul Sleeping Dogs pripomenúť pomocou nového dev diary videa, pokiaľ ste boli na tom časovo dobre, mohli ste sa pozrieť na dlhočizné video, ukazujúce 40-minút s adventúrou The Walking Dead. Zhliadnuť by ste ho pritom určite mali, možno vám pomôže v rozhodovaní, či do novinky štúdia Telltale Games ísť alebo neísť. Koniec prvého dňa osemnásteho týždňa patril provokácii zo strany portálu menom IGN, ktorý zavesil na svoj oficiálny twitterácky účet post s istou legendárnou hláškou, čo ihneď viedlo k špekulačným vlnám.

Prvého mája, čiže v utorok, sa nám podarilo zistiť, že God of War: Ascension dostane multiplayer, čo sme sa dozvedeli prostredníctvom komentovaného videa priamo od tvorcov hry, casualovka Fable Heroes poskytla hráčom obsiahly gameplay, zachytávajúci všetky podstatné prvky daného titulu, tretí Diablo fanúšikom cez video predstavil profesiu Wizzarda, Ubisoft zverejnil ďalší z rady class trailerov k prichádzajúcej free2play multiplayerovke Ghost Recon Online, ktorý nám tentokrát približuje nesporne atraktívne gadgety a skilly špecialistu, pripomenul sa aj XCOM: Enemy Unknown, konkrétne teda svojim novým dev diary videom a ešte pred oficiálnou premiérou sme vám ponúkli prvé 2 screeny z Black Ops II.

Streda začala tam, kde utorok skončil, teda pri novom Call of Duty diely s podtitulom Black Ops II, ktorý sa bude odohrávať v budúcnosti (konkrétne teda v roku 2025) a práve v tento deň nám bol ponúknutý i jeho prvý trailer, potom nasledoval launch trailer PS Viťáckeho Mortal Kombatu, ktorý sľubuje len tú najlepšiu bojovku, akú je možné pre Vitu spraviť, Metal Gear Rising ponúkol ukážku, zameriavajúcu sa na návrat jednej postavy, nazreli sme aj na Metal Gear Solid HD Collection v režime PS Vita, Hitman: Absolution uverejnil fantastický gameplay trailer, v rámci ktorého sa ukázalo, že Agent 47 nemá problém ako s tichým zabíjaním, tak aj s prestrelkami, no a minuloročný hit s názvom Elder Scrolls V: Skyrim, ktorý kladne oslovil aj nás v GW redakcii, upozornil na dlho sľubované DLC, ktoré sa dočká svojho predstavenia počas júnovej E3, pričom už ale teraz vieme, že ponesie názov Dawnguard.

Ďalší deň v poradí so sebou priniesol launch trailer pre XBL záležitosti Fable Heroes, neskôr ste mali možnosť zhliadnuť v poradí druhé dev diary k RPG záležitosti Dragon´s Dogma, svoj zrak sme upriamili aj na realistické požiare v stratégii SimCity, ocitli sme sa na 10 minút v spoločnosti hry Lollipop Chainsaw a predstavil sa podarený launch trailer k akcii Sniper Elite V2.

V poslednom pracovnom dni dominovali nasledovné správy. V prvom rade sme s radosťou privítali predstavenie The Elder Scrolls Online, ktorý vychádza v priebehu budúceho roka a viac sa o ňom istotne dozvieme z nastávajúcej E3, aj druhú novinku v poradí možno nazvať ako mega-leak, pretože vraj je v príprave pokračovanie skvelej WW2 RTSky Company of Heroes, svetlo sveta uzrelo štvrté story video k RPG Dragon´s Dogma, keďže už stihla odštartovať marketingová kampaň na FPSku Call of Duty: Black Ops II, v súvislosti s tým sme pridali sériu nových "investigative documentary" trailerov a nezabudli sme ani na druhé multiplayer gameplay video z Maxa Paynea 3, ktoré bolo taktiež uvedené.

Cez víkendové dni sa potom svetu predstavil vôbec prvý gameplay z RPG Game of Thrones, Elder Scrolls Online k nám prišiel s prvým teaserom, potešiť vás mohol i launch trailer Xboxového Minecraftu, nasledovalo ranné koncept-video Assassin´s Creed a týždeň uzavrel obsiahly video-preview na Max Payne 3.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012