12.03.2012 11:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 10. týždňa 2012

Herný HW sumár 10. týždňa 2012

V jubilejnom, desiatom hernom hardvér týždni panoval All-in-One Barebone PC od Gigabyte. Ukázala sa aj podložka pod myš a AFOX predviedol slušnú grafickú kartu.

Úvodom desiateho týždňa sa neoficiálnou cestou ohlásil nový hráčsky All-in-One Barebone PC, o ktorého výrobu sa postarala známa spoločnosť menom Gigabyte. Je označený ako GB-AEGT a nejedná sa o tuctovú produkt, nakoľko podľa výrobcu disponuje „gaming-friendly“ platformou. Hranie hier na tomto zariadení teda nebude problémom.

Jeho technické vlastnosti sú tvorené matičnou doskou Intel H61 Mini-ITX s podporou procesorov Core i3/i5/i7 (LGA 1155), jedným PCI-Express x16, ktorý zvládne duálny slot grafickej karty a mimo iného aj 24“ Full HD (1920 x 1080) dotykovým LED displejom. Čo sa týka ostatných parametrov, tie sú nasledovné. Obsahuje 2,5“ HDD/SSD dock, dva pamäťové DDR3-1333 sloty s podporou až do 8 GB RAM, dva Mini PCIe sloty, jednu 3,5“ pozíciu, tenký slot pre mechaniku a webkameru. Výdobytky techniky ako napríklad Gigabit Ethernet, WiFi, Bluetooth 2.1 alebo čítačka kariet 4-in-1 sú už pritom samozrejmé. Disponuje navyše i dvojicou USB 3.0 portov. Prípadní záujemcovia si však ešte budú musieť počkať na detailnejšie a predovšetkým oficiálne informácie. Dostupnosť a cena nie sú momentálne známe.

Nasledovalo tentoraz už oficiálne predstavenie novej podložky pod myš, ktorá doplní radu Goliathus spoločnosti Razer, ktorá je známym lídrom v hernej oblasti. Podľa slov z vyjadrenia je tento nový prírastok „venovaný podpore e-Sports“, ako sa vyjadril prezident Razer USA, Robert 'RazerGuy' Krakoff, čiže kompletné označenie Razer Goliathus e-Sports edition je namieste. Ako nám prvé zverejnené obrázky napovedajú, podložka je ozdobená štýlmi a farbami popredných svetových e-Sports tímov.

Je však rovnaká ako jej predchodcovia? Ešte skôr než sa pozrieme na známe detaily je dôležité poznamenať, že e-Sports edition pri zachovaní exkluzívneho dizajnu navyše obsahuje zošitý rám, zvyšujúci odolnosť podložky, čím sa stáva o niečo lepšou. Spolu s úvodnými slovami sme spoznali aj jej detaily, o ktoré sa s vami radi podelíme. Vlastnosti produktu sú tvorené tkaninou pre maximálnu kontrolu myši, Pixel-presným zacielením a pohybom, a pogumovanou základňou pre bezpečný úchyt na hladkých povrchoch. Jej rozmery sú nasledovné: 355 (dĺžka) mm x 254 (Šírka) mm x 3 (výška) mm. Herná podložka Razer Goliathus e-Sports edition sa dá zakúpiť na Razerzone.com a Teamliquid.net od 8. marca 2012, a to za 19,99 €.

Na záver tu máme netradičnú, ale o to zaujímavejšiu jednoslotovú grafickú kartu HD 7850, ktorú na CeBITe predviedla Hong Kongská spoločnosť AFOX. Príde pod pomerne ťažko zapamätateľným označením AF7850-1024D5S1. Nakoľko sa nejedná o oficiálne predstavenie, spoznali sme len niekoľko dôležitých špecifikácií. Vieme napríklad, že bude disponovať jadrom s taktom na 860 MHz a polovičnou pamäťou s veľkosťou 1 GB. Zaujímavosťou pritom je, že sa do nej podarilo vtesnať až štyri videovýstupy: dual-link DVI, HDMI, DisplayPort a mini DisplayPort. Chladenie je v tomto prípade síce nereferenčné, nevyzerá však najšťastnejšie a prítomný ventilátor bude zrejme dosť hlučný. Cenu tejto karty ani jej dostupnosť žiaľ nepoznáme. Je však mimoriadne povšimnutiahodná najmä pre hráčov, ktorí ju ocenia ak nemajú vo svojej skrinke veľa miesta nazvyš.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012