23.10.2011 18:00, Richard „gulath“ Bojničan, Komentárov: 0
Dead Nation: Road to Devastation

Dead Nation: Road to Devastation

„Gratuľujeme pánovi Milanovi, je víťazom tretieho kola s počtom bodov 3200. Teraz nám povedzte, aké predmety si vyberáte v danej hodnote.“
„Takže, ja by som si vybral z dverí číslo dva mixér, žehličku a z dverí číslo jedna cukrovinky čierny princ.“

Nie, nebojte sa, Road to Devastation nie je trivia k zombíckej Dead Nation, ale predsa len má niečo spoločné s citátom. Tiež si v nej budeme vyberať z dverí. I keď nie priamo predmety, ale skôr to, do ktorých vstúpime, ale pozrime sa na to zbližšía.

Road to Devastation je pomerne lacné DLC ku Dead Nation (ktorá mimochodom bola jednou z hier ktorú PSN ponúkalo ako odškodnenie hráčov, za to, že mesiac nefungovala). Keďže je DLC lacné, tak isto nebudeme očakávať nejaké úplné prerobenie hry, prekopanie herného systému a davy nových protivníkov. Skôr naopak, budeme s dúfaním čakať ďalšiu porciu podobnej masakrovej zábavy ako bolo pôvodné Dead Nation. No a presne to dostaneme.

Na začiatku levelu sa prebudíme v laboratóriu. Okolo nás zopár mŕtvol a my sa jednoducho vyberieme von. Po pár krokoch prídeme k už spomínaným trom dverám a výber sa môže začať. Jedny dvere nám ponúkajú česť a slávu, ale nie. Jedny nás vedú k zbraniam a vybaveniu, druhé k peniazom a bodíkom a tretie k brneniu a zdraviu. Ako už možno tušíte, po nejakom prejdenom úseku si budeme musieť vybrať ešte raz, pretože získame iba jeden bonus z dvoch. Keď prejdeme level, dostaneme sa znovu do laboratória, kde nás zase uspia, preberieme sa a... ideme znovu. Akurát dvere, ktoré sme si vybrali na prvý krát sú zatvorené počas nasledujúcej hry (pri ďalšej sa zase otvoria a zatvoria sa tie čo vyberieme teraz). Preto treba rozumne uvažovať či viac potrebujeme  zbrane, peniaze na ich upgrade, či armor na našu obranu. Samozrejme, že keby to bola jediná zmena, bola by hra naozaj nudná, preto sa vždy po úspešnom prejdení jedného levelu upraví sila, rýchlosť aj počet zombíkov. Smerom k našej nevýhode.

V praxi to vyzerá tak, že uvažujeme, či prebehneme relatívne ľahkými prvými levelmi a získame najskôr peniaze a zbrane a potom brnenie, alebo naopak, najskôr sa obrníme, aby sme potom ustáli útoky a potom sa pokúsime prebiť k lepším zbraniam. Ciest je každopádne viacero a závisí to najmä na nás ktorou z nich sa vyberieme. Obtiažnosť hry sa príjemne stupňuje, takže neskoršie levely vedia skutočne vykývať hodnoty adrenalínu v tele hráča.

Po grafickej stránke sa na hre nič nezmenilo, akurát pribudli nejaké textúry a pár nepriateľov. Najmä v časti ktorá je celá porastená zeleňou a nepriatelia vyliezajú spod rastlín a vrhajú sa na nás keď ideme okolo. Zvuky sa tiež nijako nepomenili, sú rovnaké ako v Dead Nation.

Podčiarknute a spočítané, naozaj nedostávame príliš veľa navyše, vlastne len jednu kampaň, ale pri tej cene za DLC je to stále obrovský balíček. Pomer cena/čo dostaneme som zohľadnil aj pri celkovom hodnotení hry, takže ak vás nezaujíma, že je to zábava za pár drobných, kľudne to považujte za niečo čisto priemerné.


Richard „gulath“ Bojničan
viac článkov autora

Výrobca: Housemarque
Distribútor: SCE
Testovaná platforma: PS3
Multiplayer: áno
Lokalizácia: Anglický jazyk
Žáner: Akčné
Vychádza na platformy: PS3
Oficiálna stránka: http://www.housemarque.com/games/dead-nation/
Karta hry:
Plusy:

- nová kampaň

- noví nepriatelia

- možnosť taktizovať a rozhodovať sa čo a kedy si vziať

Mínusy:

- iba jedna kampaň

- málo rozdielnych mapiek

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012