22.10.2011 17:00, Lukáš "Dolno" Dolniak, Komentárov: 0
Logitech Hardware mini recenzie

Logitech Hardware mini recenzie

Po dlhšom čase sme si pre vás opäť pripravili prírastok do našej hardware sekcie. Tentoraz nás firma Logitech obdarila celkom slušným počtom svojich výrobkov na testovanie. Potrebujete podložku pod notebook, hernú myš, headset, či hľadáte kvalitnejší zvuk pre vaše médiá?

Logitech G400

Ak beriete hranie vážne, určite nedáte dopustiť na kvalitné herné príslušenstvo a profesionálna myš by v ňom mala figurovať na popredných priečkach. Ak ste sa ešte pre tú svoju nerozhodli, mali by ste zvážiť návrh Logitechu. G400 ponúka klasický ergonomický tvar, ktorý opäť čerpá to najlepšie zo starého modelu M500, takže máte všetky tlačidlá bez problémov pod kontrolou a aj keď ide o rozmerovo pomerne veľký kúsok (dlhý okolo 12 centimetrov), myš skvele padne do ruky. Významnou prednosťou je rozhodne rozlišovacia schopnosť až 3600 dpi, čo je dvojnásobok oproti jej predchodcovi.

Model obsahuje aj dve tlačidlá na prispôsobenie si citlivosti priamo počas hrania. Pripojenie zasa zaobstaráva klasicky USB port, rýchlosť prenosu bola zvýšená na absolútnu hranicu tohto rozhrania, teda až 1000 záznamov za sekundu. Osobne som myš nedal dokonca testovacej doby z ruky a používal som ju, či už na hranie, alebo na klasickú kancelársku prácu, v oboch prípadoch skvele poslúžila. Jedinou nevýhodou je pomerne vysoká cena, okolo 40 eur, na trhu je totiž v konkurencii dosť lacnejších kúskov (i keď pravdepodobne nie natoľko kvalitných).

Hodnotenie: 9

 

Logitech G330

Vo vašej zbierke by tiež nemal chýbať poriadny headset. Logitech tu ponúka svoj model G330 a rozhodne by ste mali zbystriť, ak aj vám robia problémy veľké slúchadlá, ktoré vás na hlave nepríjemne tlačia. Tento produkt totiž disponuje odľahčenou nastaviteľnou konštrukciou, vďaka ktorej takmer ani nebudete cítiť, že ho máte nasadený. Osobne sa mi však headset často z hlavy zošuchol, napriek tomu, že som nevykonával takmer žiadny pohyb a konštrukciu som viackrát prestavoval, ohlasy na internete sú však veľmi kladné, takže možno ide skôr o problém mojej hlavy a nie tohto modelu :)

Najhlavnejší je však zvuk a pri G330 sa skutočne nie je na čo sťažovať. Je vhodný jednak na hranie, ale aj počúvanie hudby, aj keď nejde o veľký uzavretý headset, kvalita zvuku je výborná a nie ste ani veľmi ukrátený o basy, ktoré sú pri ľahších modeloch veľkou slabinou. Výborný je aj mikrofón, ktorý skvele sníma hlas a ak používate programy na voicechat, veľmi sa vám osvedčí. Súčasťou balenia je aj USB adaptér, takže slúchadlá aj mikrofón môžete bez problémov používať trebárs aj na PS3. Celkový dojem je veľmi príjemný a až na drobné problémy s nastavovaním som nepostrehol žiadne výrazné nedostatky. Ak nechcete na hlave nosiť ťažké slúchadlá a popritom si zachovať čo najvyššiu kvalitu zvuku, nad modelom G330 by ste mali začať naozaj uvažovať.

Hodnotenie: 8,5

 

Logitech n315

Dnes je už všeobecne známe, že vysoké teploty, ktoré produkujú naši prenosní miláčikovia rozhodne pokožke neprospievajú a v extrémnych prípadoch môžu spôsobiť až rakovinu kože. Preto pokiaľ často pracujete s notebookom mimo stola, zožeňte si nejakú vhodnú podložku. Testovaná N315 je v podstate len umelohmotná doska, navrhnutá pre notebooky do 15,6 palca, s výsuvným miestom pre myš. Jej pogumovaný povrch však zaručuje, že sa vám po nej nebude stroj šmýkať. Spomínaný priestor pre myš je teda vhodný skôr pre menšie modely (napríklad vyššie uvedený 15,6 palca je už veľmi nevhodný, pretože prakticky nezostáva miesto pre pohyb). Podložka je tenká a dá sa ľahko skladovať a prenášať. N315 je vhodná voľba ak používate notebook napríklad pri cestovaní vlakom, umožňuje umiestniť si notebook pohodlne na nohy.

Hodnotenie: 8

 

Logitech n550

Ak však od podložky očakávate aj nejaké vyššie funkcie, ako len izoláciu tepla mohla by vás zaujať N550. Rozmerovo sa hodí skôr na netbooky alebo notebooky do 14,1 palca a okrem až štvorvrstevnej plastovej ochrany proti teplu disponuje aj dvojicou reproduktorov, ktoré znateľne vylepšia veľmi často nekvalitný zvuk väčšiny netbookov. Reproduktory nepoužívajú klasický 3,5 mm audio výstup, alebo zapojíte ich pomocou USB portu, tým ale samozrejme zvyšujú spotrebu energie a následne aj výdrž baterky. Práca s podložkou je vďaka mäkkej spodnej časti veľmi pohodlná. Stroj je vďaka konštrukcii podložky mierne naklonený smerom k vám, čo je prijemné pre vaše ruky pri písaní na klávesnici. Opäť je jediným citeľným problémom tohto produktu jeho vysoká cena okolo 40 eur. Ak vás N550 zaujala a priali by ste si rovnaké pohodlie aj pri práci s väčším notebookom, Logitech ponúka podložku N700, robustnejší model s prakticky rovnakými dispozíciami.

Hodnotenie: 9

 

Logitech z205

Ako bolo spomenuté vyššie, nie je žiadnym tajomstvom, že integrované reproduktory väčšiny notebookov rozhodne nie sú to pravé orechové pre žiadneho náročnejšieho užívateľa. Vylepšení je na trhu mnoho, či už sú to veľké zostavy so subwoofermi vhodné len na domáce použitie, alebo menšie reproduktory s vysokou mobilitou.  A jedným z nich je aj model Z205. Konštrukcia je celá plastová a k notebooku sa pripevňuje pomocou malého štipca na spodnej strane. Reproduktor je napájaný pomocou USB portu a nepotrebuje žiadny prídavný software pre používanie. O zvuk sa stará dvojica širokopásmových reproduktorov, na zadnej strane nájdete dva vstupy, jeden pre USB kábel a druhý na iné zvukové zariadenie. Reproduktor disponuje oveľa vyšším zvukom, ako obvyklé integrované zariadenia, čo sa zíde hlavne pri pozeraní filmov, či počúvaní hudby. Čo sa však celkovej kvality zvuku týka, jeho jedinou slabinou sú basy, pri ktorých je skutočne slabý (stále je to však lepšie, ako väčšina noebookových reproduktorov). Aj keď je zvuk stále mierne skreslený, Logitech Z205 rapídne zvýši audio kvalitu médií drvivej väčšiny notebookov. 

Hodnotenie: 7,5


Lukáš "Dolno" Dolniak
viac článkov autora

Výrobca: Logitech
Distribútor: Logitech
Testovaná platforma: Hardware
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: Hardware
Oficiálna stránka: http://www.logitech.com/sk-sk/home
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie produktu

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012