06.05.2003 00:30, Rester, Komentárov: 0
Bloodline

Bloodline

Mladému, začínajúcemu a ambicióznemu advokátovi Jimovi Cardovi sa dostáva do rúk zvláštny prípad. Má obhajovať riaditeľa sanatória dr. Browna, v ktorého súkromnej liečebni pre mentálne postihnutých bolo celé osadenstvo vyvraždené a jediný kto prežil brutálny masaker bol práve jeho riaditeľ. Práve on bol nájdený celý krvavý a keďže za žiadnu cenu nikomu nechce povedať čo sa stalo, stáva sa podozrivým číslo jedna...

Mladému, začínajúcemu a ambicióznemu advokátovi Jimovi Cardovi sa dostáva do rúk zvláštny prípad. Má obhajovať riaditeľa sanatória dr. Browna, v ktorého súkromnej liečebni pre mentálne postihnutých bolo celé osadenstvo vyvraždené a jediný kto prežil brutálny masaker bol práve jeho riaditeľ. Práve on bol nájdený celý krvavý a keďže za žiadnu cenu nikomu nechce povedať čo sa stalo, stáva sa podozrivým číslo jedna. Náš hlavný hrdina Jim Card, ktorý si naozaj nemôže sťažovať na zaneprázdnenosť, dostáva tento prípad lebo ho nikto nechce. Dr. Brown odmieta akúkoľvek spoluprácu, neposkytuje žiadne informácie a odmieta vypovedať - tak je prípad už dopredu prehratý. Nikto netuší čo sa v sanatóriu Black Hill skutočne stalo, ako a prečo došlo k týmto udalostiam. Zostalo len hrozné svedectvo - màtve telá všetkých pacientov zmrzačené a umučené. Doktor sa nakoniec rozhodne Cardovi pomôcť, ale len pod podmienkou že sa ním nechá zhypnotizovať. Podľa neho musí všetko prežiť na vlastnej koži, a tak sa náš horlivý advokát po zákroku ocitá v sanatóriu, kde ale okamžite zisťuje že na to aby to bol len hypnotický spánok je všetko okolo neho až príliš reálne. Desivý horor sa začína...

Na vývoji tejto hry pracuje český tím Zima Software, známy najmä adventúrnou sériou Polda, či menej úspešnou akčnou arkádou HyperCore. Náš Bloodline koncepčne vychádza zo zrušeného projektu Death Tracer - za touto zmenou vidieť aj snahu zviesť sa na relatívnej popularite hororového žánru v súčasnosti. K prípravám na rozpracovanie príbehu bol angažovaný profesionálny slovenský scenárista Jozef Németh. Hru by sme mohli trochu zoširoka zaškatuľkovať ako akčný survival horor s prvkami adventúry a RPG. Pôjde ale viac o akčné zameranie s pomerom k adventúrnym prvkom asi 60:40. Adventúrne úlohy budú jednoduchšieho typu, hľadanie a používanie kľúčov, predmetov, ich rôzne kombinovanie a pod. V hre nás samozrejme čakajú aj rozhovory, ale len v menšom zastúpení, nevyhnutné na rozvinutie a pochopenie príbehu. RPG prvky sa budú týkať vývoja postavy - najmä obranných a útočných znalostí.

Graficky bude Bloodline veľmi detailne spracovaný s použitím množstva animácií. Pôjde o plne 3D hru videnú vlastným pohľadom. K reálnosti prostredí určite prispeje množstvo drobností ako padajúci dážď, poletujúce lístie, kývajúce sa konáre stromov vo vetre, tiene a pod. Tak isto budú rozanimované aj tváre nepriateľov a postáv ktoré stretneme. Hra sa odohráva v štyroch rôznych prostrediach, v ktorých budú príšery odlišné nielen výzorom, ale aj charakteristikou, inteligenciou a spôsobom boja. K útoku použijú svoje umučené telá - polámané či umelé končatiny, zuby... Hlavný hrdina kontruje brokovnicou (obľúbenou protizombiovskou zbraňou), letlampou ale aj trochu netradičným “srpom”. K atmosfére každej hry výraznou mierou prispievajú použité zvuky a hudba. Pri hororovom žánri to platí hádam dvojnásobne. V tomto prípade bude hudba plne interaktívna, temná, podporujúca adrenalínové momenty. Bude sa meniť podľa prostredí a podľa toho čo sa práve odohráva na obrazovke.

Čakajú nás teda tri rozsiahle epizódy z ktorých každá predstavuje iné časové obdobie. V nich sa budeme posúvať medzi každou vždy o dvadsať rokov do minulosti. Prvá sa odohráva v sanatóriu dr. Browna v roku 1963, kde vyjde najavo že doktor robil pokusy na ľuďoch a niečo pravdepodobne nevyšlo. Prvá úloha - zneškodniť dr. Browna. Po úspešnom zvládnutí úkolu sa dostávame o dvadsať rokov hlbšie do minulosti, do obdobia druhej svetovej vojny.

Ďalší, tretí level sa má odohrávať na začiatku dvadsiateho storočia, za ktorým nás čaká ešte štvrtý, bonusový level. Zaujímavý príbeh vsadený do zaujímavých období a odohrávajúci sa v desivých prostrediach. Hra je vo vývoji už pomerne dlho a termín jej vydania sa už niekoľkokrát predåžil, dúfajme že toto čakanie sa naozaj vyplatí.

Bloodline

VÝROBCA: Zima Software
PUBLISHER: Zima Software
SYSTÉM: PC
TYP: 3D hororovo akčná adventúra
DÁTUM: december 2003


Zdroj: gamesweb

Rester
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012