08.04.2003 00:30, Rester, Komentárov: 0

Resident Evil Online

Príprava tejto hry bola oznámená na tlačovej konferencii spoločnosti SCEA na vlaňajšej, májovej výstave E3. Presnejší dátum vydania však nevieme ani do týchto dní, ale je dosť pravdepodobné že po tohtoročnej E-trojke budeme múdrejší. Určite všetkých veľmi zaujíma akým spôsobom vstúpi tento typ hry do online sveta a s tým súvisiace otázky - akú bude mať hra štruktúru, či dokáže udržať jedinečnú atmosféru a napätie ktoré sú tejto sérii vlastné, ako bude fungovať multiplayer...

Príprava tejto hry bola oznámená na tlačovej konferencii spoločnosti SCEA na vlaňajšej, májovej výstave E3. Presnejší dátum vydania však nevieme ani do týchto dní, ale je dosť pravdepodobné že po tohtoročnej E-trojke budeme múdrejší. Určite všetkých veľmi zaujíma akým spôsobom vstúpi tento typ hry do online sveta a s tým súvisiace otázky - akú bude mať hra štruktúru, či dokáže udržať jedinečnú atmosféru a napätie ktoré sú tejto sérii vlastné, ako bude fungovať multiplayer...

Príbeh nás opäť zavedie do starého dobrého Racoon City v časovom období RE2, keď sa odohráva príbeh Leona a Claire. Mnohé lokácie nám budú určite veľmi povedomé, ale pribudnú aj nové (tunely, metro, nemocnica, zalesnené oblasti...). Mesto je napadnuté T-vírusom vyvinutým spoločnosťou Umbrella a kompletne zamorené zombies. Našou úlohou je dostať sa z tejto desivej zóny von prostredníctvom postavy, ktorú si na začiatku zvolíme. V tomto prípade pôjde o online hru poňatú značne originálne, kde musíme spolupracovať s ďalšími troma hráčmi, lebo len kooperácia a spolupráca našich štyroch postáv dáva nádej na prežitie. Životne dôležitú úlohu má zohrávať aj vzájomná dôvera. Ak niektorý člen podľahne, ním ovládaný charakter zmutuje a stane sa neovládateľný. Hru síce bude možné dokončiť aj v trojici, ale na každého potom pripadne o to viac zombies a šanca prežiť bude o to ťažšia.

Na výber dostaneme osem prednastavených charakterov, z ktorých každý má svoju vlastnú osobnosť, minulosť, vlastnosti a znalosti. Je jasné, že voľba postavy bude mať veľký vplyv na hru. Tieto herné charaktery sú obyčajní obyvatelia Racoon City – napríklad novinár, čašníčka, inštalatér či železničiar, takže žiadni príslušníci špeciálnych elitných jednotiek. Každý z nich má zvláštne a jedinečné schopnosti, ktoré zas nevlastní iná postava. Hra začína tak, že každá postava má štartovaciu pozíciu v inej časti mesta a všetci sa majú zísť na určenom mieste. Potrebné je prísť tam včas, aby niektorý s hráčov nezačal hru sám a neohrozil tým úspech celej skupiny. Taktiež naša akákoľvek zlá voľba znamená neúspech aj pre ostatných. Kooperácia a vzťahy medzi hráčmi - to robí túto hru naozaj zvláštnou.

Obyvatelia mesta ktorých stretávame reagujú rozličnými spôsobmi, podľa toho ako sa k nim zachováme. Môžu nám pomôcť alebo utiecť. Prípadne ak sú už nakazení T-vírusom môžu sa zmeniť pred našimi očami na zombie. K dispozícii samozrejme bude aj tradičná škála zbraní, ako v základnej sérii, aj s večným nedostatkom munície. Interakcia prostredia má byť na vysokej úrovni, pri minutí streliva môžeme prakticky čokoľvek “popadnúť” a použiť ako zbraň (násady, rúrky, sekery...). Komunikácia medzi hráčmi prebieha len pomocou menu s prednastavenými možnosťami. Tieto frázy či vety sa budú u jednotlivých postáv líšiť. Od komunikácie cez slúchadlá s mikrofónom bolo upustené aj z dôvodu absolútneho sústredenia sa hráčov na samotnú hru a nenarušovania atmosféry, čo je u Resident Evil naozaj podstatné. Grafické spracovanie bude podobné ako v remake Resident Evil na GameCube – predrenderované pozadia s polygónovými postavami. Použité budú aj tradičné FMV sekvencie počas ktorých sa hra zapauzuje a uvidia ich aj ostatní zúčastnení hráči.

Hra má byť rozdelená na niekoľko kapitol, z ktorých každá bude mať samostatný príbeh so svojim záverom. Pokiaľ uspejeme dostaneme možnosť hrať ďalšiu časť príbehu. Jedna kapitola by mala zabrať jednu až dve hodiny hrania. Príbeh a dej sa bude čiastočne meniť podľa toho, za akú postavu hráme. Naviac hra ponúkne niekoľko rôznych koncov v závislosti na tom ako sme si počínali. Čo sa týka potvor ktoré nám sťažia únik z mesta, okrem starých známich pribudne aj veľa nových. Tie sa objavia najmä v pre nás nepoznaných lokáciách.

Záverom? Playstaion 2 obohatená o HDD a sieťový adaptér s pripojením na širokopásmový internet nám sprostredkuje zatiaľ na tejto konzole nevídané možnosti. Otázna je cenová dostupnosť takejto online zábavy. A v tejto chvíli začínam byť značne skeptický...

Resident Evil Online

VÝROBCA: Capcom
PUBLISHER: Capcom
SYSTÉM: PS2
TYP: hororová adventúra


Rester
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012