21.09.2011 15:00, Daniel "LordDan" Hujo, Daniel"DanKanFan" Kaničar, Komentárov: 5
IstroCon a Comics Salón 2011 sú za nami

IstroCon a Comics Salón 2011 sú za nami

Po roku sa opäť brány bratislavského Istropolisu otvorili návštevníkom festivalov IstroConComics Salón. Išlo už o 24. ročník IstroConu a 8. ročník Comics Salónu, to sú už obdivuhodné čísla a je vidieť, že tieto dve akcie majú pomerne slušnú históriu a ukázali, že o tieto dva fenomény je medzi ľuďmi stále záujem. To dokazuje nakoniec aj počet návštevníkov, ktorý sa tento rok opäť zvýšil a chýbalo len kúsok a bola by prekonaná hranica 11 000 účastníkov, konečné číslo ale znie 10 945.

Pre nás sa všetko začína už v predvečer prvého dňa, kedy sme do priestorov Istropolisu priviezli pódium a všetky potrebné veci, aby sme vás mali kde a čím zabávať. Ako organizátori hernej sekcie sme to nemali jednoduché, no podarilo sa nám priviesť aj nejaké tie exkluzivity a aj prednášky stáli určite za to. Veď v piatok sa konala slovenská premiéra hrania Gears of War 3 a tak mali všetci návštevníci príležitosť vyskúšať si hru ešte pred jej oficiálnym začiatkom predaja a to všetko kompletne v 3D a na pohodlnom gauči. Takže od piatku do nedele dostal Xbox s magickým dvd-čkom s Gears of War 3 poriadne zabrať. Hralo sa v co-op móde, takže stačilo zobrať kamaráta, priateľku alebo len náhodného okoloidúceho, nasadiť okuliare a išlo sa na vec.

Pomerne slušnú nálož exkluzivít si pre fanúšikov prichystalo EA. Ich stánok rozhodne nezíval prázdnotou, tituly ako Battlefield 3, Mass Effect 3, FIFA 12, NHL 12, ale aj The Sims 3: Pets neustále lákali obrovské kvantá hráčov. Škoda len drobných problémov s alfa verziami hier, ktoré mali občas tendenciu sa zaseknúť. Obrovskú smolu mali fanúšikovia Star Wars, ak sa tešili, že si zahrajú The Old Republic, boli sklamaní. IstroCon totižto spadol do diery, kedy predchádzajúca verzia hry bola stiahnutá a nová sa ešte len chystá na vypustenie do sveta, žiaľ, museli sme sa spokojiť len s filmovými ukážkami. Každopádne tento stánok nešlo moc prehliadnuť, obrovská stena so Star Wars: The Old Republic, obrovský reklamný plagát na Battlefield 3 a stojany The Sims 3 v tvare diamantu, ktorý je pre túto sériu tak typický vám okamžite udreli do očí.

Nemohol chýbať ani Microsoft, ten sa prezentoval obrovskou Kinect sekciou, kde ste si na štyroch televízoroch mohli zahrať rôzne hry a stať sa tak na chvíľu ovládačom. Exkluzívne tu bola možnosť si zahrať Kinect: Star Wars a vyskúšať aj nedávno vydaného The Gunstringera. K tomu všetkému bola ešte samozrejme aj Xbox sekcia s množstvom hier, pri ktorých bolo taktiež neustále plno. Opäť sa ale ukázalo, že Kinect dokáže zaujať veľké množstvo nehráčov a aspoň na chvíľu z nich hráčov spraviť.

Kde sú Xboxy, musí byť aj zdravá konkurencia a tou je pre Microsoft spoločnosť Sony, ktorá priviezla Playstation 3 a nejaké PSP. Nemohla chýbať už vydaná Resistance 3, o ktorej toho už na našej stránke bolo popísaného až až. Tak ako aj predtým Killzone 3, Resistance ste si mohli vyskúšať so špeciálnym ovládačom Sharp Shooterom. Gran Turismo 5 sa zasa jazdilo v stojanoch, ktoré hráčom dávajú pocit, že sú v kokpite auta a umocňujú tak zážitok z jazdy.

Okrem týchto veľkých stánkov boli na poschodí ešte ďalšie veci ako Karaoke, veľké množstvo DDR padov, stolná hra Warhammer, ktorú si okamžite zamilujete pre jej krásne figúrky a dokonca aj laserová hra. O poschodie nižšie, ako už býva zvykom, bolo hlavné sídlo Comics Salónu, tam bolo ešte väčšie množstvo DDR padov, ale napríklad aj kútik so stolnými hrami a obrovské kvantum obchodov s tematikou mangy, anime a neviem čoho všetkého ešte.

GamesWeb.sk nemal len jeden stánok, priviezli sme niečo málo aj z nášho herného obchodu GamesMarket.sk, ten bol hneď pri schodoch a pútal pozornosť hlavne niekoľkými figúrkami a zberateľskými edíciami hier. Samotný stánok GamesWebu bol neďaleko. Opäť nechýbalo pódium, na ktorom sme vám predstavili Gears of War 3 a na ktorom prebiehalo veľké množstvo súťaží s našimi partnermi. Našťastie sa všetky súťaže obišli bez akéhokoľvek zranenia, pretože hádzať loptičky do rozvášneného davu je nebezpečné, ľudia pre jednu loptičku sú schopní vás pokojne uhryznúť. Rozdali sme teda kopec cien od Logitechu a rovnako veľa cien od Microsoftu. Zasúťažiť ste si mohli aj v rôznych minisúťažiach priamo na pódiu, stačilo si na Kinecte zatancovať a získať najviac bodov a cena bola vaša. S cenami ešte súvisia aj turnaje v rôznych hrách – Mortal Kombat, FIFA 12, NHL 12, DoTA a mnoho iných. Počítačové hry sa samozrejme hrali na výkonných herných notebookoch od spoločnosti Toshiba, ktorá je už dlhodobejším partnerom GamesWeb.sk. Pre najlepších boli pripravené rovnako hodnotné ceny. Naša spolupráca s Toshibou sa prejavila aj v tom, že sme pre vás exkluzívne priniesli prvý 3D notebook na svete, ktorý na zobrazenie 3D obrazu nepotrebuje okuliare a 3D obraz zobrazuje natívne na monitore.

Poslednou kapitolou IstroConu Comics Salónu sú prednášky. Tých bolo ako každý rok neúrekom a bolo náročné ich vôbec postíhať všetky. No a keď už aj človek stíhal, ešte to automaticky neznamenalo, že sa dostane aj dovnútra. Na niektorých prednáškach bol taký nátresk, že to ľudia rovno vzdali. Trhákom boli prednášky EA, aj keď my sme sa nedozvedeli nič nové, niektorí ľudia určite áno. Na Battlefield 3 sa spustili otázky o multiplayeri, no nakoniec sa našlo niečo aj pre singleplayer. Obrovská masa sa privalila na SWTOR a pol prednášky nakoniec zabrali len otázky, žiaľ kedy bude open beta sme sa nedozvedeli, na to je zatiaľ IstroCon malý festival.

Takže po roku musíme opäť konštatovať, že kto nebol, spravil chybu a mal prísť, keď už pre nič iné, tak aspoň pre ten zážitok a veľa kostýmov, ktoré sú pre slovenské festivaly úplné typické. A ak vám ani všetky tie hry, program, kino, kostýmy, prednášky a tombola s hodnotnými cenami nestoja za to, tak potom ste asi príliš nároční.

Na záver by sme tak ešte chceli poďakovať našim partnerom: Microsoft, Toshiba, Logitech, Electornic Arts. Sony a GamesMarket.sk.


Daniel "LordDan" Hujo, Daniel"DanKanFan" Kaničar
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 2)

Diskusia
Doktor Comics Salón 23. 10. 2011 17:05
DanKanFan Re: Comics Salón 23. 10. 2011 17:23
Doktor Re: Re: Comics Salón 23. 10. 2011 17:33
Doktor Re: Re: Comics Salón 04. 11. 2011 09:16
DanKanFan Re: Re: Re: Comics Salón 04. 11. 2011 11:40
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012