17.08.2011 15:56, Blade, Komentárov: 0
Zhrnutie EA GamesCom konferencie

Zhrnutie EA GamesCom konferencie

Tentokrát v znamení miernej skepsy.

Ako sa dalo očakávať, EA nás v rámci svojej GamesCom konferencie neprekvapilo absolútne ničím. No vlastne, skôr nás sklamalo, ako prekvapilo. Dôvod? Stávka na istotu. Inými slovami, svetoznámy distribútor nám akosi nechce experimentovať s novými značkami a radšej volí stabilnú pôdu pod nohami, pôdu, ktorá mu za každým prinesie viac než istú úrodu. Čo nám teda EA vrámci ich bez diskusií zvukovo nadupaného eventu, odprezentovalo?

Ako prvý sa na ranu dostal nový ročník Fify Street, nasledovaný adrenalínovou ukážkou na NFS: Hot Pur... err.. pardon, NFS: The Run. Dvojicu úvodných "vypaľovačiek" zavŕšila free online PVP akcia zo sveta Warhammeru.

Po príjemne sugestívnom úvode v spoločnosti prevažne mainstreamových hier sa ku slovu konečne dostali aj nejaké tie lahôdky pre fajnšmekrov. Na pódiu sa totižto objavili tvorcovia Star Wars: The Old Republic, ktorí nám okrem nového traileru predviedli aj kooperatívny gameplay, počas ktorého nám tím hráčov ukázal ďalší z rady herných raidov. Sluší sa doplniť, že až na klasické Star Wars propriety je titul svojimi hernými mechanizmami až nepríjemne okato podobný s World of Warcraftom, takže pokiaľ máte čo dočinenia s uvedenou MMOPRG z dielne Blizzardu, je veľká pravdepodobnosť, že s obdobnou láskou si vás získa aj prichádzajúca onlinovka zo sveta Hviezdnych Vojen.

Druhým z rady prezentovaných RPG záležitostí bol Reckoning: Kingodoms of Amalur, ktorý nám zo všetkého najviac pripomenul rozprávkový svet Fable, akurát že doplnený o celý rad osviežujúcich RPG prvkov. Áno, čítate správne - RPG prvkov, ktoré boli údajne prítomné aj v sérii Fable, avšak nám sa ich identifikovať aj cez všetku snahu naozaj nepodarilo. Kráľovstvá Amalúru tak sľubujú mimoriadne zaujímavú hrateľnosť, ktorá istotne poteší nejedného fantasy dobrodruha. Za nás z redakcie preto vyslovujeme tejto RPG "veci" jednoznačné áno.

V rovnako pozitívnom duchu sme taktiež prijali aj bombastický CGI trailer na onlinovku The Secret World, ktorá nám síce v rámci GamesCom konferencie neukázala žiaden nový gameplay, avšak po stránke originality herného sveta ju už teraz možno zaradiť medzi jasných adeptov na titul "najoriginálnejšej MMORPG" tohto roka.

Po sérii hard-core RPG záležitosti ale EA zmiernila zo svojho "HC" tónu a tak nám na ploche viac ako 10 minút predstavila nový diel v sérii FIFA, ktorý prinesie len a len to, čo od neho jeho skalopevní fans očakávajú. Čo to v praxi znamená? Lepšiu prácu s loptou, realistickejšie kontakty so súpermi a samozrejme, aktualizované súpisky tak, aby zodpovedali presne tomu, čo vládne v skutočnosti. Portfólio športových hier prezentovaných na akcii potom doplnil nový diel snowboarďáckej SSX, ktorý okrem peknej grafiky ukázal aj vcelku bohaté online a "social" možnosti.

Mass Effect 3, jedna z najočakávanejších herných Sci-F RPG súčasnosti, samozrejme počas EA eventu nechýbal, avšak až na pár vyložene oku lahodiacich okamihov sa nejak extrémne do našich sŕdc nezapísal. Problém bol zrejme v tom, že namiesto RPG elementov nám autori predviedli iba obyčajnú 3rd person akciu, takú, akých sú na trhu mraky. Každopádne, do vydania titulu ešte ostáva hromada mesiacov, takže prezentáciu tých najzaujímavejších herných prvkov si autori istotne nechávajú na neskôr.

Battlefield 3, FPSka majúca za cieľ zosadiť z trónu sériu Call of Duty, sa počas konferencie dočkala prezentácie svojho co-op režimu, ktorý bol zrejme najväčším sklamaním celej show. Nielen že hra v co-ope vyzerala mimoriadne škaredo, ale striktne arkádový gameplay v nás vyvolal všetko iné, len nie pozitívne dojmy. Každopádne, fanúšikov si tretí Battlefield istotne nájde, nám už ale pripadá ako zbytočný derivát toho, čo nám chlapci z Dice už neraz priniesli.

Celý záznam konferencie si môžete pozrieť aj u nás:

 

Našim partnerom na GamesCom 2011 bola spoločnosť TOSHIBA.


Blade
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012