15.08.2011 19:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 32. týždňa 2011

Herný HW sumár 32. týždňa 2011

AMD vhupla do menšej výzvy, Gigabyte ukázala svetu svoje dve nové grafické karty a Thermaltake predstavila počítačovú skrinku Spacecraft. Tak takto vyzerá zbežné zhrnutie noviniek za posledný týždeň, na ktoré sa teraz ideme spoločne pozrieť.

Keď sa povie AMD, každý si najskôr predstaví procesory či grafické čipy. Po novom to ale môžu byť aj DDR3 pamäte, s výrobou ktorých táto spoločnosť práve začína. No a nakoľko každý nejako začína, aj AMD najskôr odhalila len 2 GB modul, ktorý ale prichádza hneď v troch verziách. Uvidíme tak pamäť Entertainment, ktorá disponuje frekvenciou 1333 MHz, pri časovaní 9-9-9 a je už teraz za približnú sumu 20 dolárov dostupná v krajine vychádzajúceho slnka, pre hráčov bude určený modul Ultra Pro Gaming s frekvenciou 1600 MHz a časovaním 11-11-11, nakoniec bude zverejnený i Enterprise, ktorý ale ešte svoje konečné špecifikácie neodkryl. Tieto pamäte majú čisto teoreticky šancu uspieť, a to už len z toho dôvodu, že ich predaj bude podporený značkou Radeon, ktorú pozná, trúfnem si povedať, asi každučký hráč. Uvidíme, aké ďalšie pamäte si pre nás AMD pripraví, teraz nám žiaľ neostáva nič iné, len si počkať na odhalenie modelu Enterprise a na uvedenie pamäte Radeon Ultra Pro Gaming na trh.

Zmena je síce malo pozorovateľná, ale s príchodom letných prázdnin kleslo i tempo predstavovania nových grafických kariet. Akonáhle sa však niečo uvoľní, stojí to za to podobne, ako je to v nasledovnom prípade. Výrobca Gigabyte, ktorého netreba predstavovať si dovolil hráčom predviesť nasledovné dve verzie svojej grafickej karty Radeon HD 6870, ktorá príde pod označením GV-R687UD-1GD. Táto karta je poháňaná 40nm jadrom Barts, obsiahne modré PCB, 1120 procesorov Stream, GDDR5 pamäť o veľkosti 1 GB a frekvencii 4200 MHz, ktorá je prepojená cez 256bitovú pamäťovú zbernicu, a jadro, ktoré dostalo takt o hodnote 900 MHz. Pre zobrazenie je opatrená až päticou výstupov, konkrétne ponúka dva DVI, dva mini DisplayPort výstupy a HDMI rozhranie, ktoré je navyše pozlátené. Ich ceny nepoznáme, vieme vám ale povedať, v čom sa budú jednotlivé verzie odlišovať. Prvá verzia, čiže rev. 1.0 obsahuje dizajn Ultra Durable VGA, druhá, známa pod menom rev. 2.0 ponúkne Ultra Durable VGA +, čo inak znamená, že jej komponenty budú ešte o čosi kvalitnejšie.

Koniec týždňa patril firme Thermaltake, no hlavne jej novej hernej skrinke Spacecraft VF-I, ktorá ponúkne dve mierne odlišné verzie a doplní tak radu e-Sports. Tento nový kúsok typu mid-tower je vyrobený z ocele s čiernou povrchovou úpravou, je ťažký 6,1 kg a disponuje rozmermi 462 x 216 x 485. Pri jej zostrojovaní sa tvorcovia zamerali predovšetkým na možnosti chladenia, pretože okrem tu prítomného jedného 1000 RPM ventilátora s modrými LED diódam, ktorý našiel svoje umiestnenie v zadnej časti a má rozmer 120 mm, tu môže byť prítomných ventilátorov celkovo šesť, okrem toho skrinka disponuje s už predvŕtanými otvormi pre vodné chladenie. Táto počítačová skrinka ďalej ponúka štyri 5,25“ pozície, päticu 3,5“ pozícií a aj jednu o veľkosti 2,5“. Samotná montáž nebude problémom, nachádza sa tu totižto systém pre montáž bez potreby použitia náradia. Thermaltake Spacecraft VF-I príde v dvoch verziách, dostupných za približne rovnakú sumu, ktorá sa pohybuje na 52 € hranici, pričom ich odlíšite len v type USB rozhrania. Na výber tak bude predný I/O panel, obsahujúci dva USB 2.0 porty alebo panel s jedným USB 2.0 a jedným USB 3.0 portom. Na prednom panely nechýbajú ani dva zvukové konektory a skrinka samotná ešte poskytne z časti priehľadnú bočnicu, čo v praxi znamená, že uvidíte procesorovú, prípadne pamäťovú časť interiéru.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012