18.07.2011 19:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 28. týždňa 2011

Herný HW sumár 28. týždňa 2011

Ďalší týždeň v poradí dal do pozornosti najrýchlejšiu grafickú kartu pre notebooky, vo vylepšenej forme predstavil zaujímavé zariadenie, neunikla nám ani druhá verzia hernej PC skrinky od výrobcu Spire a odhalila sa základná doska s PCI Express 3.0, ktorou rovno začneme.

Užívateľ, ktorý sa hardvéru aspoň trochu rozumie vie, že PCI Express zbernica 3. generácie, čiže PCI Express 3.0 je novinkou, disponujúcou prenosom dát o 200% rýchlejším než minulá verzia, čo má za následok vyšší výkon pre grafickú kartu. Táto zbernica je úplne nová, takže výrobcovia ju ešte len na svoje produkty začínajú zavádzať. Firma MSI ale dlho neotáľala a oficiálne predstavila dosku Z68A-GD80 (G3), svetovo prvú, ktorá obsiahne PCI Express rozhranie najnovšej generácie. Je vybavená automatickou pretaktovacou technológiou OC Genie II, ktorá môže mimochodom zvýšiť aj rýchlosť práce s pevným diskom, a to až o 457%, má i najnovšiu verziu UEFI technológie Click BIOS II, disponujúcej rovnakým prostredím pre Windows aj UEFI (BIOS) rozhranie a jej celkové kvalitatívne vlastnosti potvrdzuje fakt, že je opatrená certifikovanými komponentami s označením Military Class II. Nová základná doska MSI Z68A-GD80 (G3) má oznámenú dostupnosť na júl 2011.

Po tejto novinke spoločnosť AMD oznámila uvoľnenie novej záležitosti z AMD Radeon série. A nie hocijakej. Nebudem vás už dlho naťahovať, ide o grafickú kartu menom AMD Radeon™ HD 6990M, ktorá je vyrobená pre hráčov a disponuje titulom najrýchlejšej grafickej karty s jedným grafickým procesorom, určenej pre notebooky. AMD uvádza, že je až o 25% rýchlejšia, ako akékoľvek mobilné riešenie s jedným GPU, takže hráči s ňou budú naplno uspokojení, no a keby náhodou nie, pomocou tu prítomnej známej technológie CrossFireX môže byť výkon ešte vyšší. Nechýba podpora DirectX 11, s ktorou si naplno vychutnáte aj také hry ako Dragon Age 2, DiRT 3 či Shogun 2. V porovnaní s modelom AMD Radeon HD 6970M, má AMD Radeon HD 6990M vyšší výkon, ktorý sa prejavuje aj v samotnej kvalite obrazu. Inak povedané, s touto mobilnou grafickou kartou si všetci hardcore hráči, ale aj hráči ako taký, vychutnajú najnáročnejšie hry naplno.

Nasledovalo oznámenie zariadenia Mouse Bungee. Starší hráči možno tušia z kade vietor fúka, mladší by si možno pri pohľade na toto zariadenie povedali „To čo je za čudo?!“. V podstate sa jedná o produkt veľmi prospešný pri hraní hier, pretože obsahuje stabilné rameno, cez ktoré sa vedie kábel vašej myši, čím sa pri pohybe zabraňuje zamotávaniu a drhnutiu o povrchy, zároveň má protišmykové nožičky a zaťažený stred. K čomu je to dobré? Ako ste mohli vidieť vyššie, Mouse Bungee zabraňuje aj drhnutiu kábla myši o povrchy, čo je pri hraní väčšinou veľmi dôležité, navyše, je jedno aké agresívne a rýchle pohyby robíte, pretože spomínané zariadenie neprekvapí žiadny váš herný pohyb a tak ostane vždy na mieste. Táto zaujímavosť bola uvedená na trh pred dlhými 15 rokmi, takže ju Razer, jej výrobca, doladil do terajšej podoby, ktorá disponuje vylepšeným, elegantnejším dizajnom a uhľovo čiernym povrchom. Netradičné, ale mimoriadne originálne zariadenie Mouse Bungee stojí na európskom trhu 19,99 € a jeho celosvetová dostupnosť je plánovaná na júl.

Koniec týždňa patril počítačovej skrinke s označením Epoxi rev. 2, ktorú si pre nás pripravila firma Spire. Už z jej názvu vyplýva, že je jedná o druhú verziu, pričom tú prvú sme tiež na Gameswebe predstavili, no to sa ešte písal rok 2010. Táto aktualizácia, ktorej konštrukcia je vyrobená z ocele je typu full-tower, vysoká je 580 mm, má 13,5 kg, disponuje čiernou interiérovou a exteriérovou povrchovou úpravou, a podporuje základné dosky micro ATX a ATX. Nachádza sa tu celkovo päť 5,25“ a šesť interných 3,5“ pozícií, hliníkový predný panel s I/O, disponujúcim štvoricou USB 2.0, jedným eSATA konektorom a výstupmi na zvuk a mikrofón. Jej chladenie je zložené zo šestice 120 mm ventilátorov (dva s modrými LED diódami sú vpredu, tri v hornej časti a jeden našiel svoje umiestnenie vzadu), a za pozornosť stojí aj systém, vďaka ktorému netreba pri montáži komponentov použiť žiadne náradie. PC skrinka Spire Epoxi rev. 2 je s bežnou dvojročnou zárukou predávaná za odporúčanú cenu 108,95 €.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 9.5 / 10
(Hodnotení: 2)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012