11.07.2011 13:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 27. týždňa 2011

Herný HW sumár 27. týždňa 2011

Leto je v plnom prúde a sužujú nás nepríjemné teploty, preto sa môže ľahko stať, že si niekto z našich hardvérovo naladených návštevníkov zabudne pozrieť, aké novinky nás postretli. A práve pre takých, no nielen pre nich, je určené nasledovné sumárne zhrnutie týždňa.

Aj napriek tomu, že prázdniny so sebou prinášajú aj to menej príjemné, čiže značný informačný útlm, tento týždeň nebol zrovna nudný. Predstavili sa totiž zaujímavé herné hračky, ktoré skrátka musíte spoznať.

Vôbec prvá správa uplynulého týždňa dala do pozornosti pekne vyzerajúcu bezdrôtovú hráčsku myš WX-Lamborghini od spoločnosti Asus. Už asi tušíte, že sa bude podobať na nejaké športové vozidlo zo stajne Lamborghini, a tušíte správne, pretože táto periféria má podobné krivky, ako vozidlo Lamborghini Concept S. WX-Lamborghini je rozmerov 106,5 x 68 x 36 mm, má 2500 dpi laserový senzor, dosah 10 metrov vďaka 2,4 GHz pripojeniu, k dispozícii štyri tlačidlá, štýlovo vyzerajúce rolovacie koliesko a bočné plochy z napodobeniny kože. Myš sa dá kúpiť za rôzne ceny, my sme našli jej biele a čierne prevedenie za 31,10 € s DPH, hoci na viacerých miestach je uvedená cena pre Európu 38 €. Ak by ju niekto náhodou chcel, môže si okrem bielej a čiernej farby vybrať aj žltú.

Priaznivcom grafických kariet zaiste neunikla nová Radeon HD 6970 aktualizácia od výrobcu Gigabyte Technology, ktorá na chladenie využíva chladič menom WindForce 3X, disponujúci trojicou PWM ventilátorov, 3D dizajnom sklonu rebier, trojicou medených heatpipes a technológiou vapor chamber. Grafická karta, inak označená ako GV-R697UD-2GD rev. 2.0 má frekvenciu jadra 880 MHz, GDDR5 pamäť o veľkosti 2 GB s frekvenciou 5500 MHz a 256bitovou pamäťovou zbernicou, Ultra Durable VGA s 2 uncami medi, feritové jadro a kvalitné japonské kondenzátory. Táto revízia obsiahne tiež 1536 Stream procesorov, podporu pre CrossFireX, pozlátené HDMI rozhranie, dva DVI výstupy a jeden DisplayPort. Čerešničkou na torte sa stáva NEC Proadlizer kondenzátor, ktorý má za úlohu zabezpečiť stabilný výkon aj pri vysokom zaťažení karty.

Nasledovalo odhalenie nových pamätí typu DDR3 značky A-Data, patriacich do série XPG Gaming Series, známej hlavne z hráčskych kruhov. Ide o jeden 8 GB modul a 16 GB dual-channel pamäťový kit s certifikovanou frekvenciou 1333 MHz a časovaním 9-9-9-24 pri 1.35V. Nejde pritom len tak o obyčajné pamäte. Tieto disponujú vysokou hustotou, pričom majú nízke napätie, čo napomáha k dosiahnutiu maximálnej účinnosti. Pre niektorých hráčov bude možno dôležité aj to, že disponujú nízkou spotrebou a pomáhajú vďaka menšiemu vytváraniu emisií uhlíka šetriť životné prostredie.

Záver týždňa možno inšpiroval hráčsky naladených užívateľov, majúcich dilemu z budúceho výberu základnej dosky. V tomto ohľade dávame do pozornosti dosku G1.Sniper 2 od známej spoločnosti Gigabyte, vyrábajúcej (z vlastnej skúsenosti) mimoriadne kvalitné „základné“ náčinie pre hráčov. Nejedná sa o ohlásenie produktu, pretože to ste spolu s prvým predvedením mohli spozorovať počas konania Computexu. Ide o produkt, založený na chipsete Intel Z68, pričom podporuje procesory so socketom LGA1155 a má štyri pamäťové sloty typu DDR3. Keďže je táto základná doska vyvíjaná z ohľadom na hráča, nachádzajú sa na nej aj dva PCI-Express x16 sloty s podporou SLI prípadne CrossFireX, ale zaiste poteší i herná sieťová platforma Bigfoot Networks Killer E2100 Gigabit alebo dva USB 3.0 porty, ktoré sa nachádzajú v zadnej časti, či také rozhranie typu HDMI. Môžeme na nej nájsť aj pasívne chladenie, má 12-fázové napájanie, eSATA konektor, 7.1 kanálový zvuk a pravdepodobne štyri SATA 6.0 Gbps a tri SATA 3.0 Gbps porty. Informácií o nej teda máme hojne, ale detaily o dostupnosti a cene známe momentálne nie sú.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012