15.11.2002 00:28, Log-us, Komentárov: 0
Vietcong

Vietcong

Po dlhšom čase od našej návštevy a reportáže z priestorov Illusion Softworks sme sa opäť rozhodli spraviť interview s touto svetoznámou spoločnosťou ohladne ich najnovšieho AAA titulu Vietcong. Na naše otázky si našli čas odpovedať pán Peter Vochozka za Illusion Softworks a pan Jarek Kolář priamo za vývojársky team Pterodon.

Po dlhšom čase od našej návštevy a reportáže z priestorov Illusion Softworks sme sa opäť rozhodli spraviť interview s touto svetoznámou spoločnosťou ohladne ich najnovšieho AAA titulu Vietcong. Na naše otázky si našli čas odpovedať pán Peter Vochozka za Illusion Softworks a pan Jarek Kolář priamo za vývojársky team Pterodon.

1.Môžete nám, prosím, vysvetliť vzťah medzi Pterodonom a Illusion Softworks?
Petr Vochozka: Čistě obchodně máme s Pterodony exkluzivní smlouvu, podle které dělají AAA hry pro Illusion Softworks. Osobně se s mnoha lidmi z Pterodonu znám už asi 8 let, vždyť například první česká hra na PC, Tajemství Oslího ostrova, pochází od nich.

2.Čím je firma Pterodon známa, aby sme si mohli povedať „Á, tak títo robia Vietcong!“ ?
Jarek Kolář: Firma Pterodon vznikla v roce 1998. Zpracovavala RTS Hesperian Wars (vydanou firmou Modern Games v 1998 v Nemecku), a Flying Heroes (vydanou Take 2 Interactive v roce 2000 celosvetove). Pterodon je slozen z 25 zkusenych vyvojaru z nichz vetsina ma za sebou jeden i vice hernich projektu.

3.Čo bude vôbec Vietcong zač? Štýl hry, miesto deja (ehm, no...) a tak podobne.
Jarek Kolář: Je to pribeh serzanta Special Force Steva R. Hawkinse v roce 1967-1968 pri sluzbe v hranicni zakladne v Centralni Vysocine ve Vietnamu. Vietcong je akcni hra videna z vlasniho pohledu (FPS).

4.Je známych niekoľko odlišných módov v tejto hre. Čo nám o nich môžete povedať?
Jarek Kolář: Vietcong bude mit i multiplayer, obsahujici ruzne mody hrani – cooperative (hraci proti AI), asault game (teamova hra s ukoly typickymi pro Vietnamskou valku), CTF, death match atd (klasicke mody netreba predstavovat).

5.Ako dlho pracujete na tomto titule a na kedy chystáte hru do predaja, prípadne demo?
Jarek Kolář: Na hre se pracuje od cervna 2000, hra bude hotova koncem roku 2002 a demo vyjde nekdy pred vydanim.

6.Venujete sa nejako špeciálne zvukom? Napríklad priestorový surround zvuk či EAX súčasní hráči veľmi ocenia.
Jarek Kolář: Prostorovy surround zvuk a EAX podporujeme a na zvuk obecne klademe dost velky duraz.

7.V akom štádiu vývoja sa hra nachádza?
Jarek Kolář: Hra je ve fazi dokoncovani.

8.Engine Vietcongu? LS3D?
Jarek Kolář: Ptero-engine-II naslednik enginu Flying Heroes, ale kompletne vylepseny.

9.Bude mať titul nejaký presne „nalajnovaný“ priebeh, alebo to bude niečo podobné ako v prípade Operation Flashpoint?
Jarek Kolář: Pribeh a mise hry budou linearni, ale prubeh misi se muze lisit pri kazdem hrani.

10.Bude to hra skôr nenáročná na rozum, alebo si potrápime závity? Teda či to bude: idem... idem... bum... prásk... idem... pif... pif.. koniec levelu.
Jarek Kolář: Nejdulezitejsi prvky hry jsou atmosfera a prestrelky s neprateli. Myslim, ze hra neni prilis narocna na logiku, ale obsahuje stres a napeti skutecneho boje v dzungli. Urcite se nejedna o „Quake v dzungli“.

11.Teraz niečo o Mafii. Niet pochýb, že sa stala jednou z najlepších hier tohto roka. Čo Vy na to?
Petr Vochozka: Do Mafie jsme samozřejmě vkládali velké naděje a všichni jsme na ní velice tvrdě pracovali. Preferujeme absolutně kvalitu před kvantitou a před termíny a je vidět, že se to vyplatí.

12.Vaša reakcia na dianie v Taliansku (ohladne Mafie)?
Petr Vochozka: Byl to spíše takový výkřik do tmy. Nás to pobavilo a hře to udělalo skvělou reklamu!

13.Možno hľadím až príliš dopredu, no nechystá sa Mafia 2?
Petr Vochozka: Zatím ještě pořád pracujeme na některých jazykových verzích a na konverzích pro konzole, o dalším osudu této hry se samozřejmě bavíme s naším publisherem.

14.Aké sú ohlasy na Mafiu teraz, keď už ju takmer všetci hrali, alebo aspoň videli? Tipujem, že kladné...
Petr Vochozka: Určitě kladné, k dnešnímu dni máme cca 70 recenzí, průměrné hodnocení je 90,18%. Jsme velice spokojeni, i když už víme o věcech, které uděláme na konzolích jinak (například závod) anebo které vylepšíme v našich dalších produktech.

Ďakujeme za Váš čas a odpovede na naše otázky


Log-us
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012