05.07.2011 12:04, Blade, Komentárov: 2
Rockstar ruší spoluprácu s autormi L.A. Noire

Rockstar ruší spoluprácu s autormi L.A. Noire

Team Bondi má zrejme viac interných problémov, než je v tejto brandži bežné.

Po tom, ako sa na verejnosť prevalila temná pravda o neľahkom vývoji titulu L.A. Noire v rámci austrálskeho štúdia Team Bondi, sa o túto kauzu začala zaujímať aj Medzinárodna Asociácia Herných Developerov (IGDA), ktorá sa rozhodla vyjadrenia poškodených zamestnancov dôkladne preskúmať. Mnohí z nich totižto označili podmienky vo firme za vykorisťovacie a svojho šéfa, Brendana McNamaru, za tyrana.

Ten sa voči takýmto obvineniam bráni tým, že vývoj hier bol odjakživa jeho vášnou a to že sem tam reaguje prchko a agresívne, je dané len jeho snahou o čo najdokonalejší produkt. O tom, že v hlavičke tejto persóny ale nemusí byť všetko v poriadku, dnes svedčí najnovší článok na internetovom portáli gamesinudtry.biz, prinášajúci nám celý rad rozporuplných e-mailov, vrhajúcich na osobu šéfa Team Bondi naozaj nepekné svetlo. Niet sa potom čo čudovať, že firma mala okrem interných problémov aj obrovské problémy so samotným vydavateľom, Rockstarom.

No a ten sa -vcelku neprekvapivo- v týchto dňoch rozhodol už ďalej s tvorcami L.A. Noire nespolupracovať, a to aj z toho dôvodu, že štúdio Team Bondi prebralo všetky úspechy titulu len na seba, pričom ale nebyť sústavnej intervencie (či už personálnej, alebo finančnej) zo strany Rockstaru, firma by už dávno neexistovala. Podľa vyjadrení ľudí blízkych Rockstaru totižto táto spoločnosť (autori GTA, Red Dead Redemption a pod.) investovala do projektu nemalé úsilie a nebyť jej producentov, ktorí na vývoj dohliadali, hra by zrejme nikdy nevznikla.

Každopádne, Team Bondi si tak môže pre svoj nový projekt hľadať nového vydavateľa, čo po zverejnených skutočnostiach v rámci manažmentu vývojárskeho štúdia možno nebude až tak ľahké – konieckoncov, prísť o distributóra ako je Rockstar, to chce naozaj jednanie na úrovni 5. cenovej.


Zdroj: kotaku, gamesindustry.biz

Blade
viac článkov autora

Diskusia
Blacky pc verzia 06. 07. 2011 08:19
Duri Re: pc verzia 06. 07. 2011 09:51
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012