04.07.2011 00:15, Blade, Komentárov: 0
Letné sucho prichádza!

Letné sucho prichádza!

A s ním aj tradičný útlm hernej scény...

Mnoho hráčov je presvedčených o tom, že práca redaktora či už papierového magazínu, alebo internetového portálu zameraného na oblasť hier a inej formy digitálnej zábavy, je vysnívaným povolaním. Ja, ako relatívne čerstvý člen redakcie gameswebu, nemám dôvod tvrdiť opak. Veď predsa, kto by nechcel mať job, v ktorom by sa sústavne hral a ešte by bol aj za to platený? Nuž, musel by to byť riadny idiot, aby niečo podobné odmietol. Robiť to, čo nás baví, je skrátka o dosť motivujúcejším než robiť niečo, čo nás nudí a frustruje.

Odhliadnuc od faktu, že väčšina ľudí (minimálne teda na našom zbedačenom Slovensku) spadá do tej nepopulárnej druhej kategórie, má ale job v oblasti hernej žurnalistiky (ó, aký nóbl názov) taktiež svoje tienisté stránky. No a práve jedna z nich nás pomaly ale isto začína v týchto dňoch trápiť – tou odvrátenou stranou hernej novinárčiny totižto nie je nič menšie než herné sucho.

V krátkosti vám načrtnem tradičný deň redaktora web-zínu: ráno vstanete, dáte si kávičku prípadne inú povzbudzujúcu látku a skontrolujete situáciu vo svete hier. Z tej hromady oficiálnych i neoficiálnych správ si predbežne vyberiete určitú skupinu tých najzaujímavejších a behom dvoj-hodinovky z nich spravíte doobedňajšiu várku newsiek. Nasleduje obedňajšia prestávka, po ktorej už ale opäť usadáte k počítaču a začína druhé kolo aktualizovania sekcie noviniek. V rámci písania textu nahadzujete do systému nové obrázky, videá či herné karty, tak, aby mali návštevníci stránky vždy k dispozícii len tie najčerstvejšie informácie a materiály.

Doplnením webu o ďalšiu porciu správ z domova i zo sveta sa následne presúvate k ďalšej činnosti redaktora – k písaniu článkov. To vám zaberie niekoľko hodín vašej tvorivej činnosti, až sa po čase ocitnete „pred bránami“ večera. A tu sa po celom dni písania ku slovu konečne dostáva aj samotné hranie titulov. Testujete gameplay, pozorne si všímate detaily príbehu a herného sveta, plníte questy či hľadáte secrety... skrátka, prechádzate hrou tak, aby ste o nej mohli dať čo možno najucelenejší a najobjektívnejší report. Herný „žúr“ ale netrvá večnosť a tak sa o pól noci vydávate aj vy do sveta snov, aby ste si organizmus aspoň ako tak zresetovali a pripravili ho tak na ďalší deň v znamení hier. Toľko v skratke deň redaktora, ktorý je samozrejme bohato variovaný, avšak v globále ho možno zhrnúť tak, ako som to práve spravil ja.

Vráťme sa ale k nočnej more hernej žurnalistiky – hernému suchu. V jeho prípade je totižto akákoľvek pracovná náplň redaktora obmedzená len na tu a tam sa objavujúce omrvinky, o ktorých by za normálnych okolností ani nebola chuť či dôvod písať. Čo je ale horšie, trh z čerstvo vydanými titulmi zíva prázdnotou a pokiaľ nemá dotknutý jedinec patričnú zásobu hier z dôb pred-krízových, môže sa stať, že bude odkázaný na testovanie toho najrozmanitejšieho odpadu, aký sa kedy v oblasti interaktívnej zábavy objavil.

Keď sa námatkovo pozriete na kalendár prichádzajúcich titulov, nejaký ten kvalitnejší kúsok v ňom budete hľadať naozaj márne. Samé priemerné záležitosti či shity doprevádzajúce filmovú produkciu (kapitán emerika, harry ploter a pod.), to všetko bude ťažiť práve z aktuálnej situácie na trhu a preto sa v blízkej dobe môžeme skutočne tešiť maximálne tak na Earth Defense Force: Insect Armageddon. Ten pravý AAA hit, majúci podobu nového Deus Exu, k nám dorazí až koncom augusta. Koncom augusta!!

Nebudem vám klamať – čakajú nás vyprahnuté týždne zvané tiež uhorková sezóna, kedy budeme s otvorenou hubou hltať každučkú zaujímavú novinku a s láskou spomínať na jarné mesiace, v ktorých nás štúdia potešili nemálom špičkových titulov. Na druhú stranu, má to ale aj svoje výhody – môžeme si pokojne a v kľude užívať letné počasie (aj keď to súčasné obdobiu leta príliš nenasvedčuje) a tešiť sa z každodenných radostí, ktoré nám počas mimoriadne aktívnych herných mesiacov neraz unikajú pomedzi prsty.

Nebojte sa ale, žeby sme vás ukrátili o to, čo máte najradšej – hry a všetko čo k tomu patrí. Už tento týždeň vás čaká hneď niekoľko atraktívnych recenzií na čele s Alicou či hororom Shadows of the Damned, takže nech je obdobie sucha akokoľvek desivé, my nájdeme vždy spôsob, ako vám ho spríjemniť. Stay tunned!


Blade
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 9 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012