07.06.2011 17:58, Blade, Komentárov: 1
Nintendo press konferencia Live!

Nintendo press konferencia Live!

Posledná z veľkých konferencií, ktorá ale sľubuje najlepšie odhalenia tejto E3!

Nintendo vytrie konkurencii zrak. Aspoň taký názor panuje v kruhoch hráčskej verejnosti, ktorá už veľmi dobre vie, čo sa v rámci dnešnej press konferencie od Nintenda dozvie. Dozvie sa totižto hromadu informácií o nástupcovi Wiička, ale nebude chýbať ani hromada ďalších atraktívnych noviniek, či už súvisiacich s Máriom, Zeldou, Pokémonom, alebo nie. Tak teda, pokojne sa usaďte, čaká nás zrejme zlatý klinec tejto výstavy, ktorý by ste si určite nemali nechať ujsť.

 

18:04 - konferencia mešká, problémom su hromady ľudí, ktorí sa ešte stále nedostali do vnútra.

18:05 - a sme konečne live! Konferencia začína obdobne ako Sony event - pekne spraveným video zostrihom naprieč herným portfóliom spoločnosti. Musíme podotknúť, že doprovodná hudba je priam magická - a má to svoj dôvod: hudba je totižto live a hrá ju objemný symfonický orchester, nachádzajúci sa pod pódiom! Po skončení úvodnej ukážky prichádza na pódium tvorca Zeldy, Shigeru Miyamato.

18:10 - Miyamoto ohlasuje, že tento rok slávi značka Zelda svoje 25. výročie. Súčasne vyzýva orchester, aby zahral niektoré z hudobných sekvencií, doprevádzajúcich tituly Zelda. V súvislosti s 25. výročím sa môžeme tešiť na tituly Zelda pre všetky Nintendo platformy. Gameboy Color dostane Legend of Zelda: Links Awakening, Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D príde pre zmenu na platformu 3DS (v septembri) a na Wiičku sa objaví LOZ: Skyward Sword (na vianoce). V súvislosti s výročím sa na pódium dostávajú všetci známi developeri, ktorí spolupracovali s Miyamotom na jednotlivých Zelda dieloch.

18:22 - Satoru Iwata, globálny šéf Nintenda, preberá žezlo po Miyamotovi a vysvetľuje, ako Nintendo zmenila prístup verejnosti k digitálnej zábave. A prichádza to na čo všetci čakáme - ohlásenie novej platformy určenej ako pre casual hráčov, tak aj pre core gamerov. Ide o novú domácu konzolu, ktorá sa ale dočká oficiálneho odhalenia až v príebehu E3. What a shame!

18:26 - po nečakanom zamlčaní totožnosti novej Nintendo platformy sa konferencia preorientuváva na Nintendo 3DS. Na scéne sa objavuje šéf US pobočky Nintenda a odhaľuje päticu nových hier, určených pre túto platformu. Prvým titulom je MarioKart, doprevádzaný pekným, ale ničím výnimočným trailerom. Skrátka, je to proste a jednoducho, inštalatér Mário.

18:31 - ďalším herným titulom určeným pre 3D handheld Nintendo 3DS je nový Starfox. Samozrejme, čo by to bolo za Nintendo, keby Maria nenatlačilo aj do 3DS? SuperMario 3D je názov nového Mária pre 3DS, takže pokiaľ tohto bajuzatého uja ešte stále nemáte dosť, čo nevidieť si ho budete môcť prezrieť plne 3D aj na vašom najnovšom Nintendo handhelde.

18:34 - Kid Icarus Uprising, minulý rok ohlásená fantasy akcia určená pre 3DSko, sa prezentuje novým trailerom, ktorému rozhodne nemožno odoprieť pestrofarebnosť. Poslednou pripravovanou novinkou v portfóliu 3DSka je Luigi´s Mantion 2. Doprevádzajúca ukážka má neopakovateľné kúzlo a sľubuje, že tento titul bude určený ako casual publiku, tak i hard-core hráčom.

18:39 - Resident Evil Revelations , Ace Combat 3D ,  Tetris , Cave Story 3D, Driver Renegade, Tekken 3D, Metal Gear Solid Snake Eater 3D... tí všetci sa stihnú predstaviť v relatívne rýchlo strihanej ukážke a dokazujú, že knižnica hier pre platformu 3DS bude s každým dňom objemnejšia a objemnejšia. V zápätí ohlásená služba Virtual Console, exkluzívna pre Nintendo 3DS, sľubuje návrat klasík, remasterovaných do 3D.

18:43 - na pretras sa dostáva aj fenomén rokov minulých, Pokémon. Ten sa taktiež dočká svojej 3D verzie pre Nintendo 3DS, a to v podobe titulu Pokédex 3D.

18:47 - Chystá sa ale nejaké tajomné ohlásenie - privítajte Wii U, nový herný systém Nintenda! Na veľkej obrazovke sa objavuje rumorovaný gamepad s obrovským 6.2 palcovým displejom, ktorý jasne pripomína tablety. Jeho možnosti však berú dych. Wii U sa objaví na trhu koncom roka 2012 a v krátkom spote ukazuje fantasticky vyzerajúcu Zeldu. Samotný ovládač je ale zrejme najrevolučnejším vylepšením v oblasti gamepadov, aké sme tu za posledné roky mali - má dotykový displej, akcelerometer, kameru, gyroskop, mikrofón plus všetky dôležité prvky gamepadov. A to sa prosím pekne zatiaľ bavíme len o BLBOM ovládači!

18:53 - Konzola samotná bude podporovať maximálne HD rozlíšenia. Nasleduje video interview s Miyamotom ktorý vysvetluje, ako sa dá nový ovládač krásne využiť na nové spôsoby ovládania titulov.

18:58 - Na scéne je opäť šéf US pobočky Nintenda a ohlasuje nám 8 interaktívnych produktov určených pre Wii U, ktoré budú dostupné k vyskúšaniu v rámci E3. To čo následne vidíme na veľkej obrazovke je vskutku famózne - let operenca naprieč akousi Japonskou krajinkou je poeticky do takej miery, že by z toho bol nadšený aj samotný Budha :). V krátkosti predstavený  New Super Mario Mii vám umožní pouziť vlastného avatara priamo v hre.

19:02 - Lego City Stories je prvým titulom, oficiálne potvrdeným pre platformu Wii U. Pôjde o akčnú open-world hru s urbanistického prostredia. Na nasledujúcom videu si obrovské možnosti Wii U si pochvaľuje Peter Moore, Ken Levine, Warren Spector, Yves Guilemont a hromada ďalších významných developerov. Darksiders 2, Nový Tekken, Batman: Arkham City, Assassin´s Creed, Ghost Recon Online sú prvámi titulmi, ktoré sa dostanu na novú platformu. Atómová bomba práve vybuchla!

19:06 - Nasleduje zostrih trailerov z hier ako Dirt 3, Darksiders 2, prvá gameplay ukážka z Aliens: Colonial Marines (!!!!!), gameplay zábery z titulov Metro Last Light, Ninja Gaiden 3, Assassin´s Creed... sme v šoku! Nintedno práve pochováva svoju konkurenciu...

19:09 - na scénu prichádza šéf EA a to znamená ďalšiu porciu MIND-FUCKIN-BLOWING ohlásení. Potvrdzuje výkonný hardvér konzoly a nezabúda pripomenúť, že na Wii U sa objaví aj Battlefield 3!

19:12 - Inovácia je jediným vhodným pojmom, ktorý vystihuje politiku Nintenda... sme nadšení a rovnako aj väčšina ľudí, ktorí mali možnosť zhliadnuť túto REVOLÚCIU na poli next-gen gamingu. Zatiaľ čo sa s nami šéf US pobočky srdečne a s vďakou lúči, my ostávame stále v tichom úžase. Nové Wii U je potenciálnym killerom ako PS3, tak aj Xboxu 360 a v deň keď sa objaví na trhu, začne nová, fantastická éra nezabudnuteľných herných zážitkov.

 

 


Blade
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
DanKanFan Mnam 07. 06. 2011 19:55
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012