07.06.2011 09:02, Blade, Komentárov: 0
E3 - zrhnutie Sony press konferencie

E3 - zrhnutie Sony press konferencie

Nočná show samozrejme neunikla ani našej pozornosti.

Keďže Sony press konferencia prebehla neskoro v noci, bolo jej sledovanie pre väčšinu pracujúcej triedy prakticky nemožným. Preto vám dnes prinášame aspoň sumár toho, čo sa počas eventu odohralo a čo stojí naozaj za zmienku:

 

  • konferenciu samozrejme otvoril už klasický zostrih všetkých najkľúčovejších produktov spoločnosti Sony. Nechýbali ako zábery z najväčších exkluzivít, tak i z PSP Move či PS Vita, nového handheldu, donedávna známeho pod skratkou NGP.

  • ako uvítací hosť sa opäť osvedčil šéf SCEA, Jack Tretton, ktorý sa nám hneď z kraja ospravedlnil za výpadok PSN a ako formu vďaky všetkých privítal štýlovo, a to programom odškodnenia známym pod názvom "you´re welcome".

  • prezentáciu titulov zahájil -ako inak- Uncharted 3, ktorý opäť zaujal krásnou grafikou i nie až tak nápaditým gameplayom. Každopádne, titul bol v rámci eventu prezentovaný v stereoskopickom 3D, takže fanúšikovia tejto technológie sa môžu už teraz tešiť, ako si Drakea užijú v plnohodnotných troch rozmeroch. Ukážka sa inak odohrávala na palube nejakej lode a začala byť zaujímavá až v momente, kedy sa loď začala potápať. Záver prezentácie titulu sa niesol v znamení parádneho traileru so zábermi z rôznych sekcií hry, pričom okrem iného bola potvrdená aj prítomnosť Eleny. 1. novembra sa Uncharted 3 dočká svojho oficiálneho vydania.

  • ďalším "pánom" na holenie je FPSka Resistance 3, ktorá ale nepôsobí tak, ako by mala - live demo ma až nebezpečne blízko k rozličným budgetom a po pravde, stále nechápeme ten humbuk, ktorý sa okolo tejto tuctovo vyzerajúcej série vytvoril. Každopádne, proti gustu žiaden dišputát.

  • tak ako sme vás nedávno informovali, v rámci Sony konferencie bola potvrdená God of War Origins Collection, teda HD pack PSPčkových dielov s Kratosom v hlavnej úlohe. Balík hier bude vydaný v priebehu septembra a oba porty budú plne v 3D.

  • konferencia samotná bola silne zameraná na prezentáciu 3D technológie, čo potvrdila aj značne OT prezentácia 3D monitoru, ktorá však bude umožňovať split-screen bez nutnosti rozdelenia obrazu, keďže každý hráč bude vidieť iný obraz.

  • po krátkej propagácii Sony hardvéru sa k slovu dostáva NBA 2K12, ktorá do hry zavádza možnosť použitia motion zariadenia Move. Medieval Moves: Dead Man´s Quest je ďalším z rady fantasy titulov, využívajúcich Move - ukážke ale chýba dynamika a nejaký ten punc, kvôli ktorej by sme si tento titul kúpili. Je to až príliš priemerne vyzerajúca záležitosť.

  • našťastie, predchádzajúcu slabšiu chvíľku plne vynahradzuje ukážka z Infamous 2, ktorá je plná všakovakých efektných scén, za ktoré by sa nehanbil ani sám majster filmovej akcie Michael Bay. Titul taktiež dostane podporu Move, tak ako ňou bude obohatená aj Little Big Planet 2.

  • Starhawk, pokračovanie vlažne prijatého Warhawku, sa prezentuje pekným CGI trailerom, avšak samotný gameplay absentuje. Návrat taktiež hlási populárna plošinkovka Sly, a to v titule Sly Cooper: Thieves in Time, ktorá svojim cell-shaded vizuálom nestratila nič zo svojho dávneho kúzla.

  • Autor populárnej sci-fi onlinovky Eve Online oznamuje, že ich najnovší produkt, masívna FPSka Dust 514, bude exkluzívnym pre platformu PS3 a umožní cross-platformové hranie medzi konzolou a PC, na ktorom slávi úspechy práve Eve Online. Samotný gameplay však bohvieako nápadito nevyzerá a nevieme si v praxi predstaviť, ako táto FPSka dokáže zaujať na viac, než niekoľko hodín, aby sme si za ňu platili pravidelné mesačné poplatky.

  • milým prekvapením v rámci konferencie je prezentácia nového Bioshocku Infinite- zostrih gameplay záberov obsahujúcich aj prvé náznaky hudu, pôsobí naozaj osviežujúco. PS3 verzia titulu navyše dostane exkluzívny sťahovateľný obsah. Ken Levine, autor Bioshocku, taktiež odhaľuje nový titul z tohto univerza, ktorý však nemá ešte ani len názov - hra sa však objaví na NGPčku.

  • nedávno odhalený herný Star Trek zažíva počas konferencie svoju premiéru v podobe suprového traileru, sľubujúceho výbornú 3rd person akciu, takú, akú sme mali možnosť vidieť už priamo vo filme.

  • po relatívne zdĺhavom príhovore Kaza Hiraia sa konečne ku slovu dostáva nový handheld z dielne Sony, PS Vita, ktorého cenovka je nadmieru zaujímavá - 250 Eur (amíci to budú mať za 249 dolárov) za štandardný model a 300 Eur za model s podporou siete 3G. Na platforme sú prezentované tituly ako Modnation Racers, Uncharted: Golden Abyss či Ruin, akčné RPG pripomínajúce sériu Diablo. Grafika ja na malom displeji handheldu naozaj dychberúca, čo samozrejme dokazuje hlavne Uncharted.

  • po odhalení nového handheldu konferencia pokračuje klasicky japonským trailerom na bojovku Street Fighter X Tekken, ktorá síce vyzerá atraktívne, ale zaujme len minoritnú časť hráčskeho publika. Titul sa taktiež dostane aj na PS Vitu.

  • Na záver sme samozrejme čakali aj nejaké to prekvapivé odhalenie, avšak k ničomu tak epickému akým bol trailer na Halo 4 nedošlo. Konferencila jednoducho skončila bez cliffhangeru, z čoho máme ešte aj teraz nepríjemnú pachuť v ústach. Ale čo, E3 ešte len začína a nasledujúce dni nám chuť isto iste napravia.

Samotný záznam z konferencie nájdete TU.


Blade
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012