06.06.2011 20:46, MickTheMage, Komentárov: 0

E3: Konferencia Microsoftu

E3 sviatok všetkých hráčov alebo aspoň niektorým sa tak táto udalosť javí, dnes konečne začala. A hneď v úvode konferenciou Microsoftu, ktorá... no povedzme v rámci slušnosti, že bola... a nepriniesla nič nečakané. I napriek tomu, podám tu jedno malé magické zhrnutie.

Celá konferencia sa niesla v znamení Kinectu... všade kam sa pozriete vidíte Kinect čosi. Zvieratká už síce nie sú v móde, ale čo takto ovládať hry a Xbox nie len pohybom, ale aj slovom. Áno, skutočne prevratná novinka, ktorá vám spohodlní ovládanie vašej obývačky. Opäť sme krok v budúcnosti. No keď myslíte...

Na úvod sme však mali možnosť vidieť hrateľnú ukážku Modern Warfare 3. Čo si budeme hovoriť, efektné, bayovsky mohutné, avšak nudné...ostatne ako celá séria. Lenže... ako určite nejeden fanboy série podotkne, keby bola zlá, tak sa nepredáva. Twillight je tiež nehorázna sračka a predáva sa. Áno, je to o preferenciách a davovom šialenstve, nie o kvalitách hry. Ale komu niet rady...

Potom prišiel Mass Effect 3, aby sa nepovedalo, výrazným prvkom bude ovládanie pomocou Kintectu – hlasové ovládanie, treba podotknúť. A tak každý hráč bude môcť Shepparda v dialógoch zastúpiť svojim hláskom. Teda výber možnosti v dialógu. Už vidím, ako to nás s podivným využívaním angličtiny ignoruje. Samozrejmosťou potom bude i kričanie príkazov vlastným spoločníkom v boji.

Ghost Recon: Future Soldier, opäť hra, ktorá vsádza na efektívnu prezentáciu a Kinect. Viem, už to začína byť trochu jednotvárne, lenže to ešte nie sme pri najhoršom. :)

Ďalšia kopa nudných trailerov na možnosť ovládania Xboxu pomocou hlasu a nasleduje Gears of War 3, ďalší prehypovaný titul, ktorý má však tiež veľkú základňu fanúšikov. Niekedy by ma zaujímalo prečo. Ľudia sú divní. Videli sme boj s nejakou prerastenou obludou a príliš neohromila.

Crytek a ich bývalý projekt Kingdoms, teraz už s názvom Ryse a Kinectom... viem, už to začína byť trochu stereotypné, ale môžem ja za to? S kritikou sa prosím obráťte na Microsoft.

Samozrejme, každá konzola má svoju dojnú kravu. Pre chlapcov a dievčatá z Microsoftu je to Halo. A medzi nami, Halo už je tak stará hra, že si zaslúžila výročný remake pre Xbox 360. Keď myslíte...

Forza 4 nám ponúkne absolútne nový zážitok v mávaní rukami pred televízorom. Inak však vyzerá celkom k svetu. Ale mávať rukou a tváriť sa, že riadim auto? Pekné bolo ono rozhliadanie sa okolo seba, ešte to tak skombinovať s normálnym ovládaní a je to super hra. Pre fanúšikov áut.

Po autách nastupuje na scénu Peťko Molyneaux, aby nám predviedol novú hru zo sveta Fable – Fable: The Journey. Pre Kinect, ako inak. Na prvý pohľad to vyzerá ako hovadina a obávam sa, že na druhý tiež. Tretí s tým už nič nespraví. Okrem toho, podľa ukážky to zrejme bude koľajnicovka ako dve svine.

Týmto gratulujem aj Notchovi a jeho Minecraftu k prepracovaniu sa na Xbox 360. Nerád to znova opakujem, ale možnosť ovládania pomocou Kinectu nebude chýbať. Avšak Minecraft na konzole? Čo ja vám viem...

Potom sa už konferencia zvrhla úplne – všetko na Kinect a všetko poriadne podivné. Kinect Disneyland? Kinect Fun Labs, možnosť vyvádzať hlúposti pomocou Kinectu – vrátane vytvorenia presnej kópie seba samého do vlastného avatara. Star Wars Kinect, Dance Central 2, Kinect Sports Season 2... nuž skrátka všade Kinect, kam sa pozrieš.

Na záver Halo 4, ohlásenie rovno celej novej trilógie a hajde do postielok. Vlastne, čakať na konferenciu EA a dúfať, že sa nuda á la Microsoft nebude opakovať. Pre nás skutočných hráčov to bola totiž bieda, korenená tragédiou. Pravda, vaše deti, manželky a priateľky si možno vyberú. Divné, nikdy by som nemylsel, že niečo také niekedy napíšem. :)


MickTheMage
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012