03.05.2011 13:57, DanKanFan, Komentárov: 0
Niektoré služby PSN a Qriocity budú dostupné už tento týždeň

Niektoré služby PSN a Qriocity budú dostupné už tento týždeň

Spoločnosti Sony Computer Entertainment (SCE) a Sony Network Entertainment International (SNEI, spoločnosť) oznámili, že čoskoro začnú postupnú obnovu služieb PSN a Qriocity podľa jednotlivých regiónov.

Služby by sa mali obnovovať v poradí: on-line hry, hudobné služby a video služby. Spoločnosť oznámila, že tiež okamžite podnikla sériu opatrení pre zvýšenie bezpečnosti v rámci celej siete a pripravila nový program, ktorým chce svojim zákazníkom poďakovať za ich trpezlivosť a lojalitu.

Po počítačovom útoku na dátové centrum spoločnosti, ktoré sa nachádza v meste San Diego, Kalifornia, U.S.A., spoločnosť SNEI urýchlene vypla služby PSN a Qriocity, v krátkom čase angažovala viacero skúsených spoločností zaoberajúcich sa informačnou bezpečnosťou a vykonala rozsiahly audit celého systému. Odvtedy spoločnosť implementovala niekoľko nových bezpečnostných opatrení, ktoré zaručujú vyššiu bezpečnosť osobných údajov. Spoločnosť SNEI, v spolupráci s expertmi tretích strán, vykonala rozsiahle testy na overenie bezpečnosti služieb PSN a Qriocity. Keďže sú tieto opatrenia už zavedené do praxe, plánujú spoločnosti SCE a SNEI v krátkej dobe zahájiť postupné spúšťanie služieb v jednotlivých regiónoch. Počiatočná fáza spúšťania služieb bude zahrňovať nasledujúce (a prípadne aj ďalšie) prvky:

  • Obnovenie on-line hrania na platformách PlayStation3 (PS3) a PSP® (PlayStation Portable)
    •  Vrátane titulov vyžadujúcich si on-line overenie a stiahnutých hier
  • Existujúci užívatelia získajú prístup k službe Music Unlimited powered by Qriocity pre platformy PS3/PSP
  • Prístup k možnostiam nastavenia konta a možnosti obnovenia hesla
  • Prístup k stiahnutým filmom, u ktorých nevypršala doba platnosti, na platformách PS3, PSP a MediaGo
  • PlayStation Home
  • Zoznam priateľov
  • Chatovanie

Za účelom detekcie nepovolenej aktivity a v spolupráci s niekoľkými externými bezpečnostnými firmami spoločnosť implementovala dôležité bezpečnostné opatrenia, aby poskytla svojim zákazníkom vyššiu mieru zabezpečenia osobných informácií. Spoločnosť taktiež vytvorí pozíciu Chief Information Security Officer (hlavný riaditeľ pre informačnú bezpečnosť), ktorá bude podliehať priamo hlavnému informačnému riaditeľovi, pánovi Shinjinovi Hasejimovi a rozšíri rady stávajúcich pracovníkov informačnej bezpečnosti. Do oblasti ochrany užívateľských dát tak prinesie novú úroveň skúseností a zodpovednosti. Medzi nové bezpečnostné opatrenia patria aj nasledujúce prvky:

  • Automatický softvérový monitoring a konfiguračný manažment, ktorý pomôže chrániť systém pred novými útokmi
  • Vyššia úroveň ochrany dát a kódovania
  • Vyššia úroveň schopnosti zisťovať softvérové prieniky v rámci siete, nepovolené prístupy a podozrivé aktivity
  • Implementácia doplnkových firewallov

Spoločnosť taktiež zariadila už dávnejšie plánovaný presun systému do nového dátového centra na inom mieste, ktoré sa budovalo niekoľko mesiacov. Okrem toho bude pre platformu PS3 k dispozícii aktualizácia systémového softvéru, ktorá neumožní existujúcim užívateľom siete PlayStation Network vstup do služby skôr, ako si zmenia heslo. Ďalšiu úroveň bezpečnosti a dôležitý krok k vyššej ochrane osobných informácií potvrdzuje aj fakt, že heslo sa dá zmeniť prostredníctvom len rovnakej hracej konzoly PS3, kde bol účet aktivovaný, alebo prostredníctvom overeného potvrdenia e-mailom.

Spoločnosť naďalej vykonáva komplexné vyšetrovanie a spolupracuje s príslušnými orgánmi na odhalení a zadržaní páchateľov tohto nezákonného vniknutia.

 „Tento kriminálny čin namierený proti našej sieti mal veľký dopad nielen na našich zákazníkov, ale na celý tento priemysel. Tieto ilegálne útoky ešte viac zvýraznili obrovský problém počítačovej bezpečnosti. Bezpečnosť informácií našich zákazníkov berieme skutočne veľmi vážne a sme odhodlaní pomáhať chrániť ich osobné údaje. Okrem toho pracujeme 24 hodín denne na sprevádzkovaní služieb, ktoré sa obnovia len po overení zvýšenia bezpečnosti v rámci našich sietí,“ povedal Kazuo Hirai, výkonný zástupca prezidenta spoločnosti Sony Corporation. „Naša celosvetová komunita zákazníkov sietí PlayStation Network a Qriocity bola výrazne poškodená. Okrem iného sme sa veľa dozvedeli o vzťahoch našich zákazníkov k nám, a preto spustíme program pre zaregistrovaných zákazníkov, ktorým by sme chceli vyjadriť našu vďaku za ich lojalitu počas tohto výpadku. Na obnovení našich služieb a opätovnom získaní dôvery pracujeme ešte tvrdšie.

Špeciálna ponuka a program pre verných zákazníkov „Welcome Back“

Aj keď momentálne neexistuje dôkaz o tom, že boli odcudzené čísla kreditných kariet, spoločnosť je odhodlaná pomáhať zákazníkom chrániť ich osobné údaje a ponúkne im asistenciu pri prihlasovaní do služieb na ochranu pred odcudzením identity alebo podobných programov. Implementácia bude prebiehať na lokálnej úrovni a podrobnosti budú už čoskoro k dispozícii pre každý región. 

Spoločnosť tiež zaháji program pre PlayStation Network a Qriocity s názvom „Welcome Back“, ktorý bude dostupný pre zákazníkov na celom svete. Ako prejav vďaky za ich trpezlivosť, podporu a pretrvávajúcu lojalitu, ponúkne spoločnosť zákazníkom podľa jednotlivých regiónov výber služieb a prémiového obsahu.

Hlavné prvky programu „Welcome Back“ obsahujú:

  • Každé teritórium bude bezplatne ponúkať vybraný multimediálny obsah pre zariadenia PlayStation. Už čoskoro budú odhalené podrobnosti o obsahoch v jednotlivých regiónoch.
  • Všetci stávajúci zákazníci siete PlayStation Network získajú 30-dňové bezplatné členstvo v prémiovom klube PlayStation Plus. Momentálni členovia klubu PlayStation Plus získajú 30 dní používania zdarma. 
  • Služba Music Unlimited pre predplatiteľov Qriocity (v krajinách, kde je služba dostupná) poskytne svojim užívateľom 30 dní používania zdarma.

Ďalšie ponuky programu „Welcome Back“ sa na svetlo sveta dostanú v priebehu nasledujúcich týždňov, počas ktorých spoločnosť obnoví služby PlayStation Network a Qriocity na štandard, na ktorý sú užívatelia zvyknutí a bude sa snažiť postupne tento štandard ešte prekonať. 

Skôr ako spoločnosť SNEI obnoví operácie služieb PlayStation Store a Qriocity, čo je plánované na tento mesiac, posilní a overí bezpečnosť transakcií.


Zdroj: Tlačová správa

DanKanFan
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012