16.05.2002 00:26, Log-us, Komentárov: 0
Hotel Giant

Hotel Giant

Spomínate si ešte na "napodobiteľa" slávnych Tycoonov s názvom Traffic Giant, v ktorom jednou z hlavných úloh bolo vybudovať fungujúce komunikačné prepojenia? Ďalšou v sérii je Industry Giant a ako tretí produkt prichádza pod hlavičkou Giant simulácia budovania hotelových stredísk Hotel Giant.

Spomínate si ešte na "napodobiteľa" slávnych Tycoonov s názvom Traffic Giant, v ktorom jednou z hlavných úloh bolo vybudovať fungujúce komunikačné prepojenia? Ďalšou v sérii je Industry Giant a ako tretí produkt prichádza pod hlavičkou Giant simulácia budovania hotelových stredísk Hotel Giant.

Úloha je na prvý pohľad veľmi jednoduchá: vybudovať prosperujúcu hotelovú firmu vlastniacu čo najviac kvalitných hotelov na svete. Ale v praxi to také jednoduché nie je. Samotné hotely totiž staviate, resp. zariaďujete, vy sami. Rozmiestniť čo najvhodnejší počet hotelových izeb, reštaurácii, fitnesscentier, plaváreň a mnoho ďalších zariadení nie je jednoduché najmä, keď ich CELÉ rozmeriavate a zariaďujete. Pri tomto úkone sa hra (ale i celkovo) podobá na megahit The Sims. Vieme, ako to chodí v hoteloch, izby sú prakticky rovnaké, prípadne existuje niekoľko druhov izieb v celom hoteli, ktoré sa opakujú. Naštastie tvorci nenechali chudákov hráčov zariaďovať každú jednu izbu osobitne, pretože by to, samozrejme, po krátkom čase išlo na nervy. Hra používa systém Layoutov, kedy vlastne na úplnom začiatku postavíte niekoľko druhov izieb (prípadne jeden a ďalší až keď to bude potrebné) a tie potom vyvolávate z pamäte a ukladáte na plochu hotela. Vcelku veľmi praktické a príjemné. Ak sa teda rozhodnete neskôr na izbe niečo zmeniť, napríklad premiestniť, nemusíte robiť otrocky izbu za izbou, pretože sa všetky úpravy vykonajú v tom istom druhu izby automaticky.

Hotel Giant má však oproti The Sims jednu obrovskú výhodu. Jej engine je plne 3D a tak si môžete kameru ľubovolne natáčať (približne rovnako ako v Black and White :), pozerať sa na pôdorys hotela, alebo sa po ňom poprechádzať. Postavičky sú v izometrickom (á la Sims) pohľade na nerozoznanie od Simákov, v pohľade z očí-do očí je to už horšie, pretože textúry nepatria medzi tie najkvalitnejšie. Demo ,žiaľ, obsahuje iba tri tréningové úlohy, pričom posledná je prakticky nezávislé budovanie hotela. Z hotelových izeb je možné v deme stavať iba izby pre zákazníkov, takže si plavárne a podobné luxusy neužijete. Demo nájdete na Score CD 99.

Hotel Giant

DEVELOPER: Enlight Software
VYADAVATEĽ: JoWooD
SYSTÉM: PC
TYP: budovateľská stratégia
DÁTUM: už čoskoro, 2002

Log-us
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012