24.03.2011 14:00, Daniel "LordDan" Hujo, Roman "JC" Kadlec, DanKanFan, Komentárov: 10
Game Expo a Anime Show 2011 - aké boli?

Game Expo a Anime Show 2011 - aké boli?

Uplynulý víkend sa v bratislavskom Istropolise zišli najznámejšie postavy z anime, mangy, komiksu a hier. V Bratislave sa už tradične konala Anime Show spolu s Game Expo, no a keďže GamesWeb.sk je spoluorganizátorom práve hernej sekcie, nemohli sme tam samozrejme chýbať. Tí z vás, ktorý sa nemohli z rôznych dôvodov zúčastniť, tým môžeme ponúknuť aspoň tento článok, náš pohľad na to, aký bol tretí ročník AS a GE s číslovkou 2011.

Všetko to šialenstvo vypuklo už v piatok krátko poobede a o jednej sme vítali prvých návštevníkov aj v našich dvoch stánkoch. Áno vážení, je to tak, svoju premiéru mal na AS a GE náš internetový obchod s hrami, zberateľskými edíciami, herným oblečením a figúrkami - GamesMarket.sk V tomto stánku ste mohli vidieť malú časť nášho sortimentu a mnoho z vás odchádzalo spokojných a s plnými rukami. Druhý stánok prakticky hneď oproti - stánok GamesWebu, bol neustále plný a zamestnávali ste nás, milí návštevníci, poriadne. Už od piatku sme spustili množstvo minisúťaží a turnajov o veľmi hodnotné ceny a rozhodne stálo za to sa zúčastniť a vyhrať niektorú z týchto cien a mnohým z vás sa to aj podarilo. Obrovským ťahákom bola 3D televízia s hrou Killzone 3 a samozrejmosťou bol ovládač PS Move a Sharp Shooter. Záujem bol taký, že sme nestačili nabíjať ovládače a meniť batérie v okuliaroch. Aj keď názory na ovládanie pomocou Sharp Shootera boli niekedy zmiešané, 3D technológia mala veľký úspech. Každopádne nám Killzone 3 výborne poslúžila na naše minisúťaže, cieľom bolo prežiť na obtiažnosti veteran čo najdlhšie a vedzte, že nad minútu a pol sa veľa hráčov nedostalo, tí čo prekonali túto magickú hranicu sa väčšinou radovali z trička a myslím, že sa medzi cenami mihol aj veľký plyšový SackBoy. Druhým obrovským hitom bol DJ Hero 2 s mixážnym pultom umiestnený priamo na našom pódiu, ten nedal pokoj ani nežnejšiemu pohlaviu a zhodli sme sa na tom, že najlepšie to išlo práve jednej slečne. O Xboxoch na stojanoch ani nemusím písať, snáď každý si domyslí, že prázdnotou nezívali.

Notebooky od nášho partnera - spoločnosti Toshiba, prešli zaťažkávajúcou skúškou, keďže vydýchnuť si mohli až v nedeľu po skončení celého AS a GE. DotA a Counter Strike boli najčastejšie skloňované slová v ich okolí. Pevne veríme, že tieto slovíčka nebudeme počuť aspoň pol roka a potom nás nimi budete opäť bombardovať na IstroCone :) Okrem toho v nedeľu prebehla na našom GamesWeb.sk pódiu aj prezentácia spoločnosti Logitech, kde Juraj Redeky predstavil všetky významné výrobky tejto značky pre hráčov aj nehráčov. Počas tohoto predstavenia sa odohrala aj súťaž o najmladšieho a najstaršieho diváka v GamesWeb.sk sekcii, ktorí si nakoniec odniesli hodnotné ceny v podobe myšiek a podložiek pod notebook. Okrem toho sa z nášho pódia rozhadzovali aj hodnotné Logitech zariadenia, čiže bolo len na šikovnosti divákov, kto si čo uchytil, no a že takéto rozdávanie cien malo zaslúžený ohlas snáď ani nemusíme písať. Skrátka, kto sa počas Game Expo 2011 nachádzal v GamesWeb.sk sekcii, mal veľkú šancu získať hodnotné ceny.

Veľkým lákadlom pre návštevníkov bol aj stánok spoločnosti EA, ktorá priviezla pecky len nedávno vydané, napr. Dead Space 2, Dragon Age 2, ale hlavne ste mali možnosť si vyskúšať aj Shift 2 Unleashed v rovnakej sedačke a s rovnakým volantom, ako sme si vyskúšali aj my, len o týždeň skôr. Najväčším trhákom ale bolo, onedlho vychádzajúce, Crysis 2, navyše na 3D monitoroch. A opomenúť nemôžeme ani The Sims Medieval, keďže je to veľmi obľúbená značka vo vekovej kategórii najväčšieho počtu návštevníkov GE.

Už sme mali PC, Xbox a Wii, no a posledným do zbierky je ešte PS sekcia, tá nemohla zaostávať za konkurenciou a tiež sa tu dali zahrať rôzne tituly a vyblázniť sa s PS Move. Pre závody chtivých boli pripravené boxy s volantmi a GT 5. Rovnako v tejto sekcii boli nami pripravené hudobné nástroje značky Logitech k mnohými milovanému Guitar Hero.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

JCinko píše o prednáškach :)

Spomínané prednášky prebehli bez väčších problémov. Na poslednú chvíľu sa síce niekoľko veci zmenilo a bolo tak potrebné posunúť Mass Effect 3 prednášku z nedele na sobotu, ale čo je hlavné - všetci veľkí hostia sa zúčastnili. Na Game Expo 2011 ste si teda mohli vypočuť rozprávanie o tom, ako vznikala Mafia 2, pričom sa veľkej popularite tešilo video prezentujúce niektoré z celkového počtu 60 000 bugov, ktoré v 2K Czech zaznamenali.

IDEA Games prezentovala tvorbu hier zo série Arma, pričom ste mohli vidieť viacero fotografií alebo videí z procesu tvorby hry. Dalo by sa teda povedať, že sme na Game Expo mali v podstate taký "Making of" dokument v priamom prenose.

Samozrejme sa zúčastnili aj slovenské štúdia Cauldron a Sketch Games. Obe mali na Game Expo aj stánok a tak ste si mohli vyskúšať najnovší titul od Cauldronu - hru Cabela's Dangerous Hunts 2011 a to dokonca s exkluzívnym Top Shot Elite ovládačom.  

Sketch Games na festivale predstavilo svoju novú strategickú hru a herný dizajnér Daniel "DanKanFan" Kaničar sa tešil veľkej popularite aj z kruhu kolegov z Fiolasoftu.

Humor po ceste z Prahy do Bratislavy nestratili ani herní novinári Pavel Dobrovský, Martin Bach a Petr Poláček, ktorí všetkým vysvetlili, že herná novinárčina skutočne nie je taká "sranda" ako sa na prvý pohľad zdá. Ako však hneď prezentovali vo forme viacerých historiek, srandovných situácii sa dá zažiť skutočne neúrekom, hlavne (a nielen) v ďalekom Rusku.

 V súvislosti s Game Expom sa očakávali nejaké nové informácie v súvislosti s titulom Mass Effect 3. Noviniek sme sa však nedočkali, respektíve, tých oficiálnych. Marek Tvrdý (ktorý mimochodom stojí za neoficiálnym prekladom Dragon Age 2 aj DLC balíčkov pre ME2) sa vo svojej prednáške zamyslel nad viacerými možnosťami, ktoré nám ME3 môže ponúknuť. Dočkáme sa multiplayeru? Vráti sa Ashley, Kaidan a Liara? Dočkáme sa v trojke zrady zo strany Cerberusu, Aliancie, Andersona alebo Councilu? To boli základné otázky, okolo ktorých sa točila časť prednášky venovaná tretiemu dielu - avšak, exkluzivita nechýbala a zástupca EA nám na záver ukázal zopár dosiaľ nepublikovaných artworkov, ktoré vyzerajú tak výborne, až je nám ľúto, že sme ich pre vás nemohli odfotiť.

V podobnom duchu sa niesli aj ďalšie EA prednášky a z tých ostatných sa nedá nespomenúť verejné nahrávanie GamesWeb.sk podcastu (nájdete ho TU), ktoré sa stretlo so záujmom publika. Otázok bolo dosť a debata by sa pokojne natiahla, keby sme neboli obmedzení časom...

A mimochodom - Michal Ivan a chalani z 3mages nám ukázali, ako prebieha tvorba postáv do hry Heroes of Might and Magic 6, takže pokiaľ si plánujete kúpiť zberateľskú edíciu, nezabudnite si so sebou priniesť Artbook v septembri na Comics Salon/Istrocon. Miša opäť pozveme a určite vám knihu, kde sa nachádzajú aj jeho koncepty, rád podpíše....  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

pokračuje LordDan...

Všetko, čo som doteraz spomenul, bolo doménou druhého poschodia Istropolisu, no aj prvé poschodie malo čo ponúknuť. Bolo tu veľké množstvo DDR padov, pre menej znalých, to sú tie tanečné podložky, na ktorých ľudia skáču a pri vysokej obtiažnosti vyzerajú ako epileptici. Ak vás zo všetkých tých televízií a monitorov boleli oči a stále ste mali nutkanie hrať, stačilo zájsť do pomerne veľkého kútika spoločnosti Ihrysko, kde bola možnosť zahrať si niektorú z množstva pripravených hier. Okrem toho tu bol kopec stánkov s mangou, anime, odznakmi a neviem čím všetkým ešte.

Celé toto dopĺňal ešte samozrejme program, ale keďže povinnosti volali, len kútikom oka sme zahliadli ukážku chladných zbraní na kravských rebrách, nejaké súboje s týmito zbraňami a ukážku kung-fu. A vzhľadom k tomu, že cosplay prebiehalo vo veľkej sále a vchod do nej bol kúsok od nás, mali sme možnosť vidieť zaujímavé kostýmy. Vy si ich môžete pozrieť v našej galérii.

Takže také bolo, milí zúčastnení aj nezúčastnení čitatelia, Game Expo a Anime Show v roku 2011. Snáď sme vás dobre naladili a nájdete si k nám cestu aj nabudúce či už o pol roka na IstroCone, alebo zas o rok. Dovtedy teda hraniu zdar!

My na záver ešte raz ďakujeme našim partnerom za podporu, vďaka ktorej ste mohli na GE2011 získať a zažiť všetky vyššie spomínané veci. Menovite sú to spoločnosti: EA, Sony, Microsoft, Logitech a Toshiba.

 

 


Daniel "LordDan" Hujo, Roman "JC" Kadlec, DanKanFan
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8.5 / 10
(Hodnotení: 12)

Diskusia
triock GameExpo 24. 03. 2011 22:01
tweety666 vyhlasovanie vitazov Dota turnaja 25. 03. 2011 12:27
DanKanFan Re: vyhlasovanie vitazov Dota turnaja 25. 03. 2011 12:46
tweety666 Re: Re: vyhlasovanie vitazov Dota turnaja 25. 03. 2011 23:30
DanKanFan Re: Re: Re: vyhlasovanie vitazov Dota turnaja 26. 03. 2011 14:52
ondro videa 04. 04. 2011 16:43
DanKanFan Re: videa 04. 04. 2011 17:53
ondro Re: Re: videa 12. 04. 2011 18:37
DanKanFan Re: Re: Re: videa 12. 04. 2011 20:17
ondro Re: Re: Re: Re: videa 14. 09. 2011 13:39
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012