10.03.2011 10:37, Blade, Komentárov: 0
Homefront na prahu reality?

Homefront na prahu reality?

Je Severná Kóra naozaj takým postrachom, za aký nám ho vykresľujú autori v titule Homefront?

Ako už niektorí možno viete, singleplayerová kampaň prichádzajúcej FPS od Kaos Studios, Homefront, sa točí okolo invázie Severnej Kórei do Ameriky, ku ktorej by podľa tvorcov fiktívnej budúcnosti malo dôjsť v roku 2025. Predchádzať by tomu malo odpálenie EMP satelitu, ktorý odstaví 99 percent elektroniky v krajine, vďaka čomu budú mať Kórejci uľahčený vstup do USA.

Podľa newsroom America sa však táto bezosporu bezútešná vízia môže kľudne stať realitou – Severná Kórea je totižto veľmi blízko k výrobe EMP zbrane, ktorá by potenciálne mohla zničiť všetko elektrické zariadenie na území so značnou rozlohou. Podľa časovej osi Homfrontu je to presne 14 rokov pred tým, než sa tomu stane v titule, avšak aj ďalšie svetové udalosti až nepríjemne vierohodne kopírujú dej, ktorý pre svoju hru navrhli sami tvorcovia.

Titul okrem iného začína v roku 2011, kedy Severná Kórea čelí ďalšej UN sankcii vo veci ich nukleárneho programu, pričom v tomto období (podľa Homefrontu) bankrotuje General Motors v dôsledku extrémnych cien ropy. Ak sa pozrieme na udalosti dneška, kedy prestížny Guardian hlási, že UK má rekordnú cenu 6 libier za galón nafty, neostáva nám nič iné len špekulovať nad tým, či tvorcovia Homefrontu sú vizionármi, alebo veľmi realisticky zhodnotili situáciu vo svete, ktorú následne premietli aj do svojho titulu. Nehovoriac ani o tom, že USA ma momentálne svoje armádne sily rozdrobené po celom svete a tak je zákonite náchylnejšou na akúkoľvek nepriateľskú inváziu.

Bude Severná Kórea natoľko drzá, že vyrazí do boja proti USA, alebo sa dočkáme ešte temnejšieho scenára, to nám ukážu až najbližšie roky. Pevne ale veríme, že k žiadnym z uvedených katastrof nedôjde (ups, kríza s palivami už začala) a my si tu pobudneme ešte pekných pár desaťročí bez atómoviek, letiacich ponad naše hlavy.


Zdroj: the gaming review

Blade
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012