04.03.2011 00:00, Richard „gulath“ Bojničan, Komentárov: 0
UFO Holic

UFO Holic

Nie nie. I keď to tak môže vyzerať, nejdeme sa baviť o miestnom UFO klube mesta Holíč. Ideme sa pozrieť na hru od PlayBean.

Hrali ste niekedy Flight Control? Ak hej, tak v podstate ovládate základný herný princíp UFO Holic. Tu sa síce nerútia lietadlá na naše letisko, ktoré musíme úspešne ako dispečer odnavigovať, ale ako obrovská chobotnica v lietajúcom tanieri unášame maličkých ľudkov. A verte, že ani čapičky z alobalu im nepomôžu, keď sa na nich vrhneme my.

MulderScullyová by obaja boli veľmi prekvapení, keby tušili, aké komplikované je uniesť niekoľko ľudí. Ono treba vystihnúť okamih, kedy náš dron môže vletieť do lode, pretože i keď sme vlastníkmi, nemáme zjavne celkom pod kontrolou jej vstupy. Takže je našou úlohou zozbierať populáciu a dostať ju do správneho otvoreného vstupu. Jedným ťuknutím na panáčika na neho osadíme drona a následne potiahnutím prsta určíme kam bude odnesený. Dron presne nasleduje našu trajektóriu. Platí však pravidlo, že každá destinácia môže mať iba jeného nasledovníka. Teda ak do jednej brány nasmerujeme druhý dron, prvý stratí cieľ. Čo však môžeme urobiť je, že naviažeme jeden dron na druhý, ten na tretí... Jenoducho spravíme vláčik. Tým pádom je problém takmer vyriešený, až na to, že nie všetky drony letia rovnakou rýchlosťou. Už chápete to porovnanie s Flight Control? A áno, keď sa zrazia, vybuchnú.

Predchádzajúci odstavec sa týka unášania ľudkov cez deň. Samozrejme, ako správni únoscovia a prznitelia nemôžeme vynechať nočné akcie. Keďže je však tma a nedokážeme správne odnavigovať loď nad planétu, použijeme technológiu portálov. A keďže drony by sa tiež pozrážali, tak aj maličkých človiečikov unášame úplne iným spôsobom. Jednoducho ťukneme na zem pod nimi, čím v nich vyvoláme prudkú plynatosť a oni sa odlepia od zeme. Ďalším ťuknutím sa to zopakuje, a takýmto prúdovým pohonom dopravíme panáčika až do príslušne sfarbenej diery na oblohe. Ok, tvorcovia tvrdia, že je to úplne iná schopnosť, ale aj zelené plyny, ktoré sa objavia v mieste kam ťukneme hovoria v prospech mojej teórie prdenia...

Ak dostaneme do jedného otvoru viacero panáčikov po sebe, za každého z nich nám vypadne jedna minca. Po skončení levelu dostaneme možnosť si upgradnúť niečo z pomerne veľkého výberu, námatkovo napríklad, dlhšie otvorené vstupy na lodi, či portály na oblohe, alebo ich väčší počet a podobne. Sú celkom užitočné a ako upgrady pomerne drahé. Prvý som si mohol dovoliť po prejdení asi 5 levelov. Samozrejme, peniažky sa dajú zakúpiť aj za ťažko zarobené eurá v reálnom živote...

Grafika hry je jednoduchá, ale celkom milá a ničím neurazí. Človiečikovia sa človrdkujú po povrchu Zeme, ufo sa efektne vznáša hore, no a drony ich jednoducho chytia za hlavu a odvlečú. Žiadne extra efekty.

Celou hrou nás sprevádza veselá hudbička, ktorá vôbec nereflektuje ani hrôzu ktorú zažívajú ľudkovia na planéte, ani napätie, ktoré zažívame my v koži obrovskej chobotnice. Skôr taká neutrálna až motivačná hudba, ako kedysi za dávnych čias tvoril Michal David, alebo ako teraz možno počuť v niektorých príliš moderných výťahoch.

Ak by som to mal zhrnúť, je UFO Holic mierne nadpriemernou hrou. Logický rýchlik, ktorý ďalej rozvíja úspešný Flight Control, prináša do neho nové prvky a trochu iný štýl hrania. Je dynamickejší a rýchlejši. Treba však aj zohľadniť to, že sa predáva za nízku cenu.


Richard „gulath“ Bojničan
viac článkov autora

Výrobca: PlayBean
Distribútor: Activision / Apple
Testovaná platforma: iPhone
Multiplayer: nie
Lokalizácia: Anglický
Žáner: Logické
Vychádza na platformy: iPad, iPhone
Oficiálna stránka: http://itunes.apple.com/us/app/ufo-holic/id414170254?mt=8
Karta hry:
Plusy:

- jednoduchý rýchlik

- netreba veľa času ne prejdenie jedného levelu, čiže dobré na vyplnenie krátkej pauzy

Mínusy:

- časom príliš jednotvárne

- podľa mňa otravná hudba

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 6.5 / 10
(Hodnotení: 2)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012