01.03.2011 18:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 8. týždňa 2011

Herný HW sumár 8. týždňa 2011

Posledný februárový týždeň sme naservírovali herné hardvér novinky, týkajúce sa PC skrinky, dvoch základných dosiek, predstavili sme si nové pamäte, a odhalili sme pár detailov o novej grafickej karte.

S hardvérovým spravodajstvom sme začali hneď prvý pracovný deň, kedy sme zaostrili na hernú mid-tower PC skrinku BUC od pomerne neznámeho výrobcu menom In Win, ktorá obsahuje čiernu vnútornú aj vonkajšiu povrchovú úpravu a oceľovú konštrukciu. Nájdeme tu tri 5,25“ pozície, pozície pre pevné disky a navrchu sa nachádza I/O panel, obsahujúci jeden eSATA, dvojicu USB 2.0, a jeden USB 3.0 port, pričom nechýbajú ani zvukové porty. Jej chladenie zaistí trojica 120 mm ventilátorov, ktoré sú umiestnené nasledovne: jeden sa nachádza vpredu a je dokonca LED podsvietený, jeden vzadu, no a posledný našiel svoje umiestnenie navrchu skrinky.

Utorok ponúkol dvojicu správ, z ktorej prvá oficiálne odkryla novú základnú dosku, a s druhou sme sa napokon pozreli na novú trojicu pamätí od spoločnosti Exceleram. Spomínaná doska nosí názov Big Bang Marshal P67 a zaraďuje sa do portfólia známej firmy MSI. Je určená pre hráčov a overclockerov, čo nakoniec dokazujú aj jej špecifikácie. Obsahuje komponenty Military Class II, vyznačujúce sa vysokou kvalitou, určená je pre procesory LGA 1155, a disponuje s čipovou sadou B3, pričom nechýba ani 8 mm pasívny chladič SuperPipe. Obsahuje dva 8pinové napájacie konektory pre procesor, 24fázové napájanie DrMOS PWM, 6pinový konektor pre grafické karty, Multi-BIOS, a Click BIOS (UEFI). Môže sa pochváliť s dvanástimi USB 3.0 portami, ďalej tu nájdeme dvojicu eSATA konektorov, FireWire port, a zaujme aj tlačidlo OC Genie II, s ktorým sa dá táto doska jednoducho pretaktovať, ale keby vám to nestačilo, je pre vás pripravený OC Dashboard, ponúkajúci širší záber v možnostiach taktovania.
Druhá hardvér správa tohto dňa predstavila trojicu nových pamätí z EP-Series od spoločnosti Exceleram, ktoré disponujú vysokým taktovacím potenciálom, pričom ich základná frekvencia činí hodnote 1333 MHz. Viac údajov vrátane časovania a veľkosti jednotlivých pamätí nájdete priamo v novinke.

Stred týždňa priniesol ďalšiu základnú dosku, tentoraz od spoločnosti Gigabyte s označením X58A-OC, ktorá nezaostáva v porovnaní s predošlou od MSI. Tentoraz ide o LGA 1366 model obsahujúci šesť slotov pre DDR3 pamäte, štvoricu PCI-Express x16 slotov, dvojicu USB 3.0 portov, 5.1 kanálový zvuk, gigabitový Ethernet, pasívne chladenie menom OC-Cool, duálny Bios s označením OC-Dual BIOS, a v neposlednom rade tu nájdeme funkciu s názvom OC-Touch, pod čím si môžete predstaviť tlačidlá pre pretaktovanie.

Hardvér brány minulého týždňa sme uzamkli vo štvrtok, kedy sme zistili, že firma PowerColor pracuje na grafickej karte Radeon HD 6870 Eyefinity 6 edition, ktorá nedisponuje referenčným titulom. Aj napriek tomu, že jej frekvencie sú zatiaľ neznáme vieme, že bude obsahovať 1120 Stream procesorov, a zrejme ponúkne 2 GB pamäť typu GDDR5, prepojenú cez 256bitovú pamäťovú zbernicu. Ani jej chladenie nezostalo bez povšimnutia, pretože je vylepšené, presnejšie ponúkne tri heatpipes, no a nakoniec sa nám podarilo zachytiť, že tu bude prítomná šestica mini DisplayPort výstupov.

Zvyčajnú absenciu základných dosiek sa nám predošlý týždeň podarilo zaplátať, ale ako ste mohli vidieť, išlo o pomerne pestrý hardvér týždeň tentoraz s poradovým číslom osem.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012