23.02.2011 09:00, Blade, Komentárov: 0
PSM3 nám približuje detaily novinky Tímu ICO

PSM3 nám približuje detaily novinky Tímu ICO

Bude The Last Guardian rovnakým majstroským dielom, ako predchádzajúce klasiky tejto talentovanej skupinky vývojárov?

Čerstvé vydanie oficiálneho Playstation magazínu konečne odhalilo nejaké to nové info o najnovšom umeleckom počine štúdia Team ICO s názvom Last Guardian a samozrejme vás o tieto vskutku parádne news nemôžeme ochudobniť. Podľa slov redaktorov uvedeného periodika sa hra svojim štýlom veľmi podobá na ICO, titul od toho istého tímu, v ktorom kľúčovou koncepciou ako hrateľnosti, tak aj príbehu, bola vzájomná interakcia medzi dvoma bytosťami.

V prípade pripravovanej novinky sa preto môžeme tešiť na obdobné budovanie vzťahu medzi chlapcom a jeho obrím kamarátom Toricom a rovnako ako v prípade ústrednej dvojice titulu ICO, aj tu sa dočkáme rozmanitých logických rébusov, vyplývajúcich z odlišných schopností hlavných protagonistov. Torico, akýsi modifikovaný potomok griffonov, je ale bytosťou živelnou a inštinktívnou a bude teda na hráčoch, ako ho dokážu vychovať a usmerniť. A práve v systéme vzájomnej interakcie možno očakávať najväčší potenciál titulu – konieckoncov, už len tá osudová prepojenosť, ktorá panovala medzi vami a vaším koníkom Agrom v titule Shadow of the Colossus, bola tak neskutočne emotívna, že ak sa podarí autorom niečo podobné replikovať aj v Last Guardianovi, ba dokonca to pozdvihnúť na úplne novú úroveň, je vysoko pravdepodobné, že sa dočkáme vskutku fenomenálneho herného zážitku, hraničiaceho až s nirvánou. Tou hernou, samozrejme.

Fumito Ueda, majster vývojár ktorý má na svedomí zrejme tie najpamätihodnejšie tituly platformy PS2 okrem iného potvrdil, že Last Guardian bude obsahovať menšie množstvo akcie a súbojov než tomu bolo v ICOvi a že gro hrateľnosti bude predovšetkým spočívať v zdolávaní a objavovaní tajov herného sveta. Nezabudol taktiež podotknúť, že hru s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme koncom tohto roka s tým ale, že ako vývojár nebol nikdy tlačený pevnými termínmi a preto si necháva priestor aj pre prípadný odklad. Nám preto ostáva len veriť, že to s tým odkladom nebude až také horúce a hry sa dočkáme na Vianoce.


Zdroj: gamersmint

Blade
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012