21.12.2010 00:00, Daniel "DanKanFan" Kaničar, Komentárov: 0
LittleBigPlanet 2 – prvé dojmy z hrania

LittleBigPlanet 2 – prvé dojmy z hrania

Už to je nejaký ten piatok, čo sme sa stretli s prvou časťou tejto originálnej arkády. Vtedy som si o nej dovolil napísať priam oslavnú ódu a moje nadšenie neopadlo ani po dlhšom čase. Následne nás potešil príchod vreckovej verzie pre handheld PSP, ktorý taktiež na kvalite neutrpel, no a teraz sa nám už v diaľke črtá príchod druhej regulárnej časti, ktorá bude samozrejme opäť exkluzívne pre konzolu PS3. My však už dlhší čas máme beta verziu, no a tak sa teraz teda pozrieme na naše prvé dojmy z hry.

Opäť sa teda stretáme s pleteným SackBoyom, ktorý nám však tento krát ponúka ešte o niečo bohatšie menu a viacero možností, ako sa dobre zabaviť. Na prvý pohľad sa toho veľa nezmenilo. Opäť je východzia obrazovka so SackBoyom pri PS3 ovládači a ani by som si nevšimol, že mám pustenú druhú časť. Toto sa samozrejme môže vo finálnej verzii zmeniť. Zatiaľ to je však takto. Kde sú teda zmeny? O chvíľu sa ku nim dostaneme. Najskôr sa však pozrieme na singleplayer.

Ten pravdepodobne prešiel zmenami najmenej. Tých zopár levelov, ktoré som mal k dispozícii, je síce zábavných a prinášajú aj isté nové prvky v podobe ovládania rôznych minihier, mierne vylepšenej grafiky a aj ovládania, avšak nie je to nič zásadné. Kvalita singleplayeru tak bude v prvom rade závisieť na level dizajne. O ten sa však nebojím. Už prvá časť predviedla, že level dizajn a výroba zábavných pasáží jednotlivých lokácií dámam a pánom z Media Molecule ide veľmi dobre. O tom koniec koncov presviedčajú aj priložené lokácie v bete. Opäť sa teda nebudeme nudiť a splní sa vlhký sen každého milovníka arkádových hier, ktorých je v poslednom čase ako šafránu. Všade samá FPS, ale keď sa chce človek vyblázniť s arkádovou oddychovkou, tak to aby s lupou pohľadal.

No nie singleplayerom sa vo svojich tlačových správach chvália samotní tvorcovia. Hlavným lákadlom druhej časti má byť totiž tvorivá činnosť a multiplayer. Prvá časť bola práve týmto prvkom tak originálna a význačná. Preto sa ho autori pokúsili ešte rozšíriť a spestriť. Musí sa uznať, že túto problematiku naozaj uchopili pevne za pačesy a predostierajú nám ultimátny editor vlastných vlhkých snov a predstáv. V tejto hre môže byť kreatívny každý, koho neodradí od výroby svojich levelov trochu krkolomné ovládanie editora pomocou PS3 ovládača. Stačí otvoriť editor, a pred vami sa predostrie prázdny priestor a more možností. Podľa autorov, no a aj podľa prvých výtvorov hráčov, ktorí majú ku bete prístup, je vraj tvorba vlastných modifikácií, levelov a vlastne čohokoľvek skoro neobmedzená. Musím povedať, že niektoré výtvory amatérskych dizajnérov sú zábavné a zaujímavé. Dokonca to už teraz prešlo tak ďaleko, že vznikol aj mód Wolfenstien, v ktorom si môžete zahrať pôvodnú misiu z prvej hry. Je to síce taká nočná mora každého epileptika, ale jasne to dokazuje, že možnosti editora sú skutočne obrovské.

Celá vlastná tvorba sa odohráva na vašej osobnej planétke, ktorá má aj svoj mesiac. Samozrejme, že ju môžete zdieľať medzi všetkých hráčov alebo len svojich priateľov. K tomu vám dopomôže aj drobná sociálna sieť, kde nájdete všetky potrebné informácie o sebe a svojich priateľoch. Dopodrobna si však všetky tieto novinky preberieme až v samotnej recenzii. Zatiaľ vám však môžem povedať, že sa máme opäť na čo tešiť. Na svoje si prídu vlci samotári, ktorí si chcú zahrať dobrú arkádu, avšak hlavné žne budú mať hráči s tvorivým duchom, ktorí sa opäť postarajú o dlhé hodiny zábavy aj po prejdení hlavnej kampane. Ako to celé bude uvidíme po vydaní hry. Náš definitívny verdikt tak padne až v samotnej recenzii.


Daniel "DanKanFan" Kaničar
viac článkov autora

Výrobca: Media Molecule
Distribútor: SCEE
Vychádza na platformy: PS3
Žáner: Arkády
Dátum vydania: 16.01.2011

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012