14.12.2010 15:00, Richard "gulath" Bojničan, Komentárov: 0
World of Warcraft: Cataclysm

World of Warcraft: Cataclysm

11 miliónov ľudí okupuje servery Blizzardu a platí si za to, aby mohlo svoj voľný čas tráviť vo svete Azerothu. 11 miliónov ľudí sa stretáva za jedinm účelom. A všetkých 11 miliónov ľudí postihla kataklyzma.

Kataklyzma prišla 7. 12. Na Slovensku sa uskutočnli polnočný predaj, takže fanúšikovia nadšene bežali domov, nainštalovali datadisk, spustili WoW a zistili, že kataklyzma je tu naozaj. Postihla aj tých čo si Cataclysm kúpili online od Blizzardu a nemuseli inštalovať nič. Jednoducho servery nezvládli ten obrovský nápor, takže sa síce datadisk aktivoval o polnoci, teda na našom servri o 0:03, ale následne bolo treba urobiť log off, čo zvládol každý a potom log on, čo už nemohol urobiť nikto.

O WoW: Cataclysm sa píše hrozne, ale hrozne ťažko. Faktom je, že všetci fanúšikovia, ktorí to hrajú si už dávno Cataclysm kúpili, veľká časť z nich už dosiahla aktuálny level cap 85 a teraz sa naháňajú v nových podzemiach a čakajú na nové, silné predmety. Pre nich je úplne, ale úplne zbytočné písať niečo o Cataclysme. Ale našťastie, tento datadisk nie je len o novom obsahu pre vysoké levely. Takže sa poďme spolu pozrieť, čo prináša pre ľudí, ktorí ešte WoW nehrali.

World of Warcraft: Cataclysm totižto je naozaj kataklyzmou celého Azerothu. Svet sa zmenil k nespoznaniu. Mestá sú zničené, alebo aspoň poškodené. Celé oblasti sú postihnuté záplavami, alebo naopak oveľa väčším suchom, jednoducho všetko je iné. Ono, povedzme si to úprimne. WoW je tu už 6 rokov a za ten čas len pribúdali nové lokácie. Starý svet sa však vôbec nemenil. Zostával celý čas rovnaký. Za tú dobu to už skoro každého prestalo baviť. Všetky nové lokácie boli ďaleko zábavnejšie a „reálnejšie“ ako ten starý svet. To je však už úplne preč.

Azeroth teraz prináša úplne nový herný zážitok, a z vlastnej skúsenosti viem povedať, že je to dobre. Niekto v Blizarde si sadol s ostatnými a povedali si, čo také by sa mohlo zlepšiť. Hrať WoW a postupne sa vypracovať na level 60, čo je v podstate maximálny level pre starý svet je teraz totižto oveľa plynulejšie. Lokácie ako aj questy sa tomu prispôsobili, takže nenastávajú hluché pauzy, kde nemáme quest na svojej úrovni žiadny, tie na vyššej nemôžeme spraviť a teda sme nútení pobiehať po voľnom priestore a zabíjať čo sa dostane pod ruku. Nie. Questy nás krásne povodia po celom svete. Okrem toho sú vždy výborne poprepájané, takže dávajú dokopy akýsi príbeh pre každú lokáciu zvlášť, často dokonca doplnený o dejovú animáciu, ktorá takisto vysvetľuje, čo sme vlastne splním jednotlivých drobných úloh dosiahli v celom merítku. Z môjho pohľadu sa teda starý svet zmenil úžasne a jednoznačne prináša len samé pozitíva.

Datadisk priniesol aj dve rasy, pre každú stranu jednu. Aliančnú stranu posilňujú lykantropi Worgeni a na stranu hordy prichádzajú zelení Goblini. Každá z nových rás má tiež svoj príbeh a doporučujem si ho aspoň pozrieť a skúsiť prejsť. Keď už nič iné, rozšíri to človeku obzory o svete ako takom a o tom čo sa stalo v minulosti. Worgeni sú tiež zaujímaví práve tým, že sú lykantropi, čo im dáva niektoré nové možnosti a schopnosti.

Ak mám hodnotiť datadisk ako celok, je to zatiaľ najlepší datadisk pre WoW aký kedy vyšiel. Nepriniesol len obsah pre starých hráčov, ale vylepšil pôvodný svet pre nováčikov. Preto ak ste sa s fenoménom WoW ešte nestretli, teraz je tá správna doba, aby ste si to mohli skúsiť. 10 dňový testovací kľúč je zdarma na stránkach Blizardu. A ak už náhodou hráte a prípadne ste na servri Burning Blade, kľudne sa môžete pridať k nám. Naša guilda sa volá Order of the Gray Wing a obsahuje iba hráčov hovoriacich slovensky a česky.


Richard "gulath" Bojničan
viac článkov autora

Výrobca: Blizzard Entertainment
Distribútor: Activision / Blizzard
Testovaná platforma: PC
Multiplayer: áno
Lokalizácia: Anglický jazyk
Žáner: MMORPG
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka: www.wow-europe.com
Karta hry: World of Warcraft: Cataclysm
Plusy:

- nový obsah pre hráčov s vysokým levelom

- prekopaný starý svet

- zlepšené levelovanie

- lepšie reťazové, ba až epické questy

Mínusy:

- MMORPG, takže si to nezahráte offline :)

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8.6 / 10
(Hodnotení: 31)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012