06.12.2010 16:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 48. týždňa 2010

Herný HW sumár 48. týždňa 2010

48. týždeň nás naozaj prekvapil a okrem tradičných zaujímavostí priniesol aj niekoľko exkluzívnych správ.

Pondelňajšie ráno sa nieslo v znamení predstavenia hernej série základných dosiek od ostrieľanej firmy Gigabyte s názvom G1-Killer, ktoré budú slávnostne predstavené na januárovom CEC, a už teraz je známe, že pôjde o priameho konkurenta sérii dosiek ako Republic of GamersXPower od Asusu a spoločnosti MSI. Tento deň sme ešte priniesli správu od Sony, ktorá je presvedčená, že Move technológia pracuje presne a bezchybne, a mali sme tu aj netradičnú novinku o práve vydanej protišmykovej podložke od spoločnosti SteelSeries, ktorá sa nesie v znamení mimoriadne očakávanej hry Diablo 3.

Utorok priniesol o niečo viac hardware správ, z ktorých prvá oficiálne oznámila Radeon HD 6870 Twin Frozr II od firmy MSI, ktorý je vyrábaný z mimoriadne kvalitných komponentov, a okrem toho je riešený nereferenčne po každom ohľade, o malú chvíľu potom dorazila správa o novom nízkoprofilovom CPU chladiči od Evercoolu, a dopoludnie nám ešte spríjemnila exkluzivita v podaní GeForce GTX 570 špecifikácií, ktoré sa chtiac-nechtiac dostali do sveta vďaka Palitu. Druhý pracovný deň zakončila správa o peknej predajnosti Nintenda Wii a DS v USA.

Streda priniesla niekoľko zaujímavostí. Ako prvé sme tu ráno mali dve novinky, z ktorých prvá predstavila poriadne vymakaný PC s obrovskou spotrebou, ktorý je určený na propagáciu, no v bude v predaji v aukcii, a druhá predstavila celú radu nových pamätí od spoločnosti Corsair, ktorá je známa špičkovou kvalitou. Tento deň nám zakončila novinka o GeForce GTS 450, ktorú pripravuje spoločnosť Sparkle, šetrí energiou, vydáva menšiu hlučnosť, no vie poskytnúť len referenčné frekvencie. Viac nájdete TU.

Predposledný deň priniesol štyri hardware novinky, z toho dve poriadne exkluzivity. Hneď prvá ukázala najnovší rekord brazílskeho teamu, ktorému sa podarilo pretaktovať Phenom II X4 975 z pôvodnej frekvencie 3,6 GHz, na čarovných 6,944 GHz, kedy pracoval stabilne. Podarilo sa im ho pretočiť až na 7,134 GHz, no systém padal, navyše explodovala grafická karta GeForce GTX 580, ktorá musela byť nahradená Radeonom HD 4890. Hneď potom dorazila správa o hernej skrinke od Spire, ktorá nevyniká ničím špeciálnym, ale to sa nedá povedať o novinke, ktorá prišla neskôr. Viete si predstaviť 3D monitor bez potreby okuliarov? S týmto nápadom prišiel EIZO a dal to najavo v modely DuraVision FDF2301-3D, ktorý poskytuje 23“, a rozlíšenie 1920 x 1080. Táto technológia je síce dobrá, no dizajn monitora je naozaj nepekný, cena nebude určite malá a jeho zdvihnutie nám nahradí 16 kg ťažkú činku. Štvrtok podvečer nakoniec priniesol ešte reprosústavu od Geniusu s označením SW-HF5.1 4500, ktorá ponúkne 5.1 kanálový režim, celkový výkon 125 W (45W subwoofer, 5 satelitov po 16 W), a je v čiernom prevedení. Poskytuje váhu 9,2 kg, nechýba regulácia hlasitosti pre každý reproduktor zvlášť, diaľkový ovládač, a bude predávaná za odporúčanú cenu 89 €.

Posledný pracovný deň priniesol tri správy z hardware sveta, no vo všetkých prípadoch išlo o prekvapenie. Najskôr sme tu mali televízor, dvd prehrávač aj hernú konzolu PlayStation 2 v jednom, v podaní firmy Sony, ktorá dala tomuto produktu názov Sony BRAVIA KDL-22PX300. Ten ponúka rozlíšenie 720p, ale na druhej strane poskytne len 22“ obrazovku, ktorá nieje veľmi vhodná na pozeranie TV a rovnako je čudné, že výrobca poskytol hernú konzolu PS2, ktorá je už pomaly zapadnutá prachom. Na druhej strane je to naozaj zaujímavý nápad za mimoriadne výhodnú cenu, 199 libier. Ani druhá správa sa nedá označiť prívlastkom „tuctová“, pretože mladá a zaujímavá technológia OnLive sa dočkala konkurencie, ktorá je naozaj schopná a funguje prakticky rovnako ako Onlive, viac nájdete TU. Posledná hardware správa tohto dňa nám ukázala netradične chladenú najrýchlejšiu grafickú kartu sveta, GeForce GTX 580, ktorá je chladená špeciálnou kvapalinou, ktorá je uzavretá v obvode spolu s integrovaným ventilátorom.

Sobota potom priniesla dve novinky, z ktorých prvá uviedla grafickú beštiu od Point of View. O čo ide? Ide o rovnakú kartu, ako sme mali v predošlej novinke (GeForce GTX 580), no táto je chladená 9mm chladiacim blokom, ktorý sa o ňu postará pri vysokej záťaži, ktorej sa táto „hračka“ dokáže podrobiť. Inak poskytuje zaujímavé frekvencie, 855 MHz pre GPU, pamäť na 4104 MHz, ktorej veľkosť je mimochodom 1536 mb, a shadery o frekvencii 1710 MHz. Viac špecifikácií, ako aj jej fotografiu nájdete TU.

Tento deň, a zároveň aj celý týždeň, pretože v nedeľu sa nič významné nekonalo, nám uzavrela správa o profesionálnej hernej základnej doske od ASRocku, ktorá dostala pomenovanie Fatal1ty P67 Professional podľa hráča menom Johnathan 'Fatal1ty' Wendel. Je založená na platforme Intel s podporou pätice LGA1155, používa 16+2 fázové napájanie, disponuje s troma PCI-e x16 slotami a so štyrmi DDR3-2133 pamäťovými modulami. Okrem jej ceny vieme viac, no to si musíte prečítať priamo v novinke.

Táto správa nám ukončila 48. herný hardware týždeň. Priniesol o niečo menej noviniek, ako ostatné týždne, no o to viac exkluzivít a zaujímavostí. Tento rok sa nám pomaly kráti, tak môžeme očakávať, že v poradí 49. hardware týždeň bude plný nápadov na hardware darčeky od rôznych výrobcov.

 


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012