19.11.2010 14:00, Daniel "LordDan" Hujo, Komentárov: 2
Report z CD Projekt konferencie o hre Zaklínač 2: Vrahovia kráľov

Report z CD Projekt konferencie o hre Zaklínač 2: Vrahovia kráľov

Tak ako nám už v utorok sľúbili páni z poľského CD Projekt RED, pripravili si včera konferenciu o svojej pripravovanej hre Zaklínač 2. Bolo vidieť, že diskusia pod streamom žila hlavne poľským jazykom, čo samozrejme nie je žiadne prekvapenie, keďže vývojárske štúdio je z tejto krajiny.

Úvodná polhodina sa niesla v znamení zberateľských a Premium edícií, ktorých predpredaj sa spustil ešte počas samotnej konferencie. Samotná Premium edícia je v podstate klasická edícia, ktorá bude bežne v predaji, jej cena je 49,99 eur, čo je bežná cena novej hry, no je nezvykle bohatá na fyzický obsah. Samotným obsahom budú dva dvd case, v jednom bude hra s manuálom, v druhom nájdeme dva papierové modely. Prvý model bude hlavný hrdina Geralt z Rivie, druhý model bude náhodne vybraná postava z hry, koľko týchto postáv sa dostane na tieto modely zatiaľ nie je jasné, padlo číslo 5-10. Takže zberatelia budú mať čo robiť. Ďalej bude v tejto edícii obálka s indíciou a prekliatou mincou, ktoré budú súvisieť s hrou. Poslednou vecou je DLC, tieto budú rozdielne podľa jednotlivých regiónov a samotných predajcov. Túto Premium edíciu je možné si dokonca zakúpiť v digitálnej forme, všetky tieto veci boli digitalizované, s výnimkou mince :). Digitálna Premium edícia už je v tomto momente dostupná ako predobjednávka na Steame za 44,99 eur a bonusom sú achievementy, ktoré v ostatných edíciách nebudú. Následne nám bola predstavená aj Collector´s Edition, ktorej obsah už unikol na internet, čoho si boli v CD Projekt RED vedomí. Jej obsah bude tvoriť to isté, čo sa nachádza v Premium edícii, plus k tomu Geraltova hlava. Táto busta je vytvorená podľa počítačového modelu Geralta a nejde o nejakú ručnú prácu. Ďalej je tu 200 stranový art book v tvrdých doskách na kriedovom papieri, hracie kocky v štýlovom vrecku s logom hry a hracie karty, k týmto dvom predmetom sa ešte viaže aj špeciálna príručka, ako podvádzať v kockách a kartách. Ďalšia minca – Temerianská, in-game predmet The Vernon Roche Commando Jacket a ešte jeden papierový model. Cena tejto limitky je 99,99 eur a predpredaj bol už taktiež spustený.

Dôležitou informáciou je, že hra bude v 11 jazykoch. Kompletný preklad hry s dabingom sa týka 5 jazykov, ďalších 6 jazykov sa dočká aspoň lokalizovaných titulkov, pričom u nás bude hra s českými titulkami. Veľmi potešujúcou správou je, že CD Projekt sa snaží, aby hra nemala žiadnu DRM ochranu, samozrejme to nie je len na nich, no tam kde to bude možné, hra bude bez DRM. Ako prekvapenie konferencie bol príchod PR z obchodu GOG.com. Dnes sa totižto objavila správa, že práve GOG.com bude Zaklínača 2 mať v ponuke. Táto informácia sa potvrdila a pokiaľ si hru kúpite na GOG.com, bude zaručene bez DRM ochrany. Ak si hru predobjednáte práve v tomto obchode, máte možnosť si hru objednať a zaplatiť až pri vydaní, získate zdarma jednu z piatich klasický RPG hier, bonusový obsah v podobe štyroch pesničiek, ktoré sa nedostali do soundtracku, 10 avatarov, Behind scene tour video a HD wallpapery hry a posledným bonusom je, že získate digitálne všetko, čo je v Premium edícii, ale naviac dostanete digitalizovaný art book, ktorý je inak len v limitovanej edícii. Garantovaná je rovnaká cena 49,99 eur alebo dolárov, pričom si na GOG.com uvedomujú nepomer týchto dvoch mien a tak, ak objednávate a platíte v eurách, získate viac kreditov. Na predobjednávku je momentálne 10% zľava. Potom pokračovala prezentácia pre poľských fanúšikov. Pre túto krajinu je pripravených presne 9999 limitovaných edícii, pričom prvých 1000 bude mať svoje číslo. Cena pre Poliakov je ďaleko príjemnejšia – 229 zlotých, čo je v prepočte nejakých 56 eur. Ďalšou výhodou je, že limitka bude hráčom doručená o jeden deň skôr než bude dostupná klasická edícia hry. Po spustení predpredaja došlo, podľa diskutujúcich, k pádu serverov gram.pl, kde sa hra predáva.

Ako poslednú vec nám autori prezentovali krátky gameplay hry. Questom bolo dostať sa z väzenia, pričom sme videli viacero možností, ako túto úlohu splniť. Hneď na začiatku bolo niekoľko možností, ako sa dostať z cely. Jednoducho si odomknúť putá, čo by ale znamenalo, že stráž by siahla po zbraniach a nebolo by to jednoduché, miesto toho Geralt prilákal stáž do cely a následne v pästnom súboji poslal do ríše snov. Potom už bolo na výber, ako prejsť samotné väzenie, buď steal štýlom, alebo naopak akčným štýlom. Ak sa rozhodnete pre steal hranie, sú tu dva špeciálne pohľady, jeden vám umožní vidieť postavy cez stenu a druhý vám ukáže nebezpečné miesta, kde je voda, alebo niečo iné, čo by vás mohlo prezradiť. Z väzenia ste sa nakoniec mohli dostať štyrmi rôznymi cestami a prezentovaná bola aj nelinearita pri rôznych prístupoch a postupoch. Novinkou je možnosť skákať, preskakovať predmety a šplhať. Pomocou vývojárskej kamery nám ukázali aký obrovský svet nás čaká a celý je preskúmateľný a bez zbytočných loadingov.

Na záver bola už len na after party, na ktorú sa ale virtuálne nedá dostať, každopádne nám CD Projekt RED predstavil skutočne hru a RPG, na ktoré sa bude pravdepodobne ešte dlho po vydaní spomínať.


Daniel "LordDan" Hujo
viac článkov autora

Výrobca: CD Projekt RED
Distribútor: Comgad
Vychádza na platformy: PC
Žáner: RPG
Dátum vydania: 17.05.2011

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 2)

Diskusia
triock Zaklínač 2 19. 11. 2010 19:52
LordDan Re: Zaklínač 2 19. 11. 2010 20:15
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012