31.10.2010 00:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 43. týždňa 2010

Herný HW sumár 43. týždňa 2010

Vážení čitatelia, týmto článkom spúšťame novú pravidelnú rubriku, kde budeme vždy na konci týždňa robiť súhrnný článok o novinkách a udalostiach vo svete hardvéru. Samozrejme, jedná sa hlavne o hráčsky hardvér. Väčšinu týchto správ ste už mohli nájsť počas týždňa v našej novinkovej sekcii, avšak tu to budete mať vždy pekne všetko pokope. Takže, poďme na to.

44. týždeň priniesol predovšetkým oznámenia notebookov, ale mali sme tu aj dve herné skrinky, klávesnicu, reproduktorovú sústavu, PC sériu zdrojov a grafickú šelmu od spoločnosti Zotac.

Všetko sa to začalo v pondelok (25.10.), kedy uzrelo svetlo sveta oznámenie herného notebooku od spoločnosti MSI s označením MSI GE603. Ten okrem toho, že disponuje 15,6 palcovým monitorom s LED podsvietením, obsahuje aj funkciu, respektíve technológiu ECO engine, ktorá významnou mierom napomáha k šetreniu elektrickej energie. Jadro celého notebooku tvorí Core i5 procesor, o kapacitu pamäte RAM sa postará rovných 8 GB, pričom na hry bude k dispozícii grafická karta GeForce GT 425M o veľkosti 1 GB s podporou DirectX 11. Dáta budú uložené v pevných diskoch, ktorých veľkosti sú 320/500, prípadne 640GB. Okrem výbavy, ktorá obsahuje Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 2.1 a webkameru tu nájdeme aj DVD mechaniku s napaľovačkou a reproduktory s konfiguráciou 2.1, ktoré sa postarajú o stereo zážitok. Nakoľko ide o predstavenie produktu, tak nebola oznámená cena a dokonca ani dátum začiatku predaja.

Nasledujúci deň sa niesol vo väčšom hardvérovom štýle, pretože sme tu mali až tri novinky, z ktorých išlo o jednu reprosústavu, grafickú kartu a kvalitnú PC skrinku.

Novinky, ktoré predstavujú nejaký audio systém tu nemáme každý deň, a preto bola herná reprosústava od spoločnosti Genius naozajstnou raritou. Jej označenie je SW-G2.11250, ponúka pomerne výkonný a na hry postačujúci výkon 38 W pre dva reproduktory a rovných 20 W pre prídavný subwoofer. Celé to funguje vďaka mini centrále, na ktorej nájdeme okrem dvoch výstupov na mikrofón a slúchadlá aj reguláciu hlasitosti a basov. Keby ste sústavu Genius SW-G2.11250 položili na váhu, uvideli by ste číslo 4,870kg. Za pomerne priaznivú cenu 39 € tak dostanete kvalitné audio pre vaše herné zážitky a okrem iného si vylepšíte aj prostredie okolo vášho stroja.

Ďalšia novinka utorka skrývala tajuplný názov za ktorým sa skrývalo oznámenie poriadnej grafickej karty od menej známej  spoločnosti vyrábajúcej grafické karty, Zotac. Ide o dvojjadrový model GeForce GTX 460 X2, ktorý je momentálne vo vývoji, ale po jeho dokončení prinesie naozajstný výkon. Táto grafická šelma bude pracovať na princípe dvoch jadier GF104, k dispozícii budú až 2 GB fyzickej pamäte typu GDDR5, mostový čip s označením NF200 s trojfázovým napájaním, dva 8-pin PCIe konektory, štyri  DVI výstupy a 2 x 256-bitové pamäťové rozhranie. Frekvencie bohužiaľ známe nie sú, ale vieme, že  GeForce GTX 460 X2 bude obsahovať 672 CUDA jadier. Nakoľko je táto karta ešte len vo vývoji, tak nieje známy dátum začatia expedície do obchodov, ako aj samotná cena výrobku.

Utorok sme napokon podvečer uzavreli  kvalitnou PC skrinkou od spoločnosti Enermax, ktorej základnými prednosťami je už spomínaná kvalita a atraktívny vzhľad. Enermax The LuxuRay bude v predaji už v novembri za cenu 50 € a bude mať rozmery 470x200x445 mm. Jej elegantný vzhľad bude dotvárať ventilátor, ktorý má okrem úlohy udržiavať vnútro skrinky v nízkej teplote aj dodať hráčsky štýl a to v podobe neóna, ktorý svieti na štyri farby (modrá, fialová, zelená a červená) v 14 LED režimoch. Na prednej strane nájdeme USB 2.0, audio porty a na zadnej strane je k dispozícii otvor pre ďalší 120 mm ventilátor, ktorý ale nieje súčasťou tejto skrinky. Je tu všetko pripravené aj pre fungovanie vodného chladenia.

Streda preniesla okrem hernej klávesnice aj PC zdroje s výnimočne dobrou účinnosťou.

Spoločnosť RAZER začala vyvíjať klávesnicu Razer Anansi, určenú pre hranie MMO hier, ako je napríklad World of warcraft. Nakoľko sa má Anansi objaviť na trhu v decembri, kedy vyjde aj doplnok tejto úspešnej hry s názvom WoW: Cataclysm, je možné, že si to tak v RAZER načasovali zámerne. Jej cena nebude veľmi nízka, ide o 100 dolárov, čo je v prepočte asi 73 €. Bude pripojená cez USB port a k dispozícii bude až 16 miliónov farieb podsvietenia, čo istotne poteší herných nadšencov, pre ktorých je táto klávesnica primárne určená. Nájdeme tu päť herných tlačidiel spolu s rovnou stovkou plne nastaviteľných Hyperesponse tlačidiel.

V poradí druhou novinkou stredy je spomínaná séria PC zdrojov, ktorá je určená pre výkonné, teda herné počítačové zostavy. Predstavila ich spoločnosť A-Data, označila ich jednoducho názvom HM a ich hlavná prednosť je vysoká efektivita, ktorá činí 82%. Na výber je až päť modelov, konkrétne 550, 650, 750, 850 a 1200W, ktoré majú mierne odlišnú konfiguráciu. Ak máme byť presný, tak prvé štyri modely sú prakticky okrem Wattáže rovnaké a disponujú jednou +12V vetvou. Ten najvyšší, 1200W ich má dve a okrem iného potiahne naraz aj štyri grafické karty. A-Data HM séria získala 80 Plus Bronze, NVIDIA SLI certifikát a pri kúpe trojročnú záruku.

Ďalší deň začal predstavením poriadnej hráčskej skrinky od Gigabyte s označením The Sumo 5112. Tento bojovník v ťažkej váhe má rozmery 205x255x570 mm, podporuje typ základnej dosky E-ATX a jeho kvalitné oceľové vyhotovenie s hliníkovými dvierkami doplňuje čierna farba spolu s priesvitnou bočnicou, ktorá bude osvietená modrým podtónom, ten bude vychádzať zo zadných dvoch ventilátorov. Pevné disky budú chladené vďaka dvom 80 mm ventilátorom a pre dokonalú cirkuláciu vzduchu je pripravený aj 120 mm spinner, ktorého umiestnenie je v prednej časti skrinky. Výhodou je fakt, že pre montovanie prídavných súčastí nebudete potrebovať žiadne náradie. Sumo 5112 kúpite už teraz za 108 €.

Štvrtok sme zakončili herným HP notebookom s označením HP ENVY 17 3D, ktorý vyniká okrem hardwaru aj 3D zobrazovaním. Srdce tohto notebooku tvorí štvorjadrový procesor Core i7, 8 GB pamäť RAM a grafická karta o veľkosti 1 GB Ati Mobility Radeon HD 5850. Ponúkne veľký úložný priestor o veľkosti až 2 TB a okrem toho tu nájdeme Blu-ray mechaniku, webkameru, Wi-Fi 802.11n a čítačkou kariet. Celé to bude fungovať vďaka operačnému systému Windows 7 s možným výberom Home Premium alebo s doplatkom Professional a Ultimate verzie. Cena je pomerne vysoká, pretože za základnú verziu zaplatíte okolo 1160 €. Pokiaľ máte oň záujem, môžete si ho kúpiť ihneď, pretože je už v predaji.

Piatok priniesol ďalší notebook s podporou zobrazovania 3D, tentoraz ale od MSI.

Ide vlastne o nový model notebooku MSI FR600 s označením FR600 3D, ktorý je založený na platforme Intel Calpella. Základ tvorí procesor Core i5, 8 GB pamäť RAM a integrovaná grafická karta od Intelu. 3D si pozriete na 120Hz monitore s LED podsvietením a o zvuk sa postará systém THX TruStudio Pro. Ďalej tu nájdeme DVD napaľovačku, 320/500 alebo 640GB pevný disk, webkameru, Bluetooth 2.1 a Wi-Fi 802.11b/g/n, to všetko v celkovej hmotnosti 2,3 kg. O chod systému sa postará operačný systém Windows 7 Home Premium. Cena MSI FR600 3D nieje zatiaľ známa.

Laptop FR600 3D od MSI nám zároveň ukončil tento 44. hardware týždeň a my sa už môžeme tešiť na ten nasledujúci, v poradí s číslovkou 45.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8.8 / 10
(Hodnotení: 4)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012