14.12.2001 00:18, Martin Šoltýs, Komentárov: 0
Car Tycoon

Car Tycoon

Všade samé tycoony! Na prvý pohľad hry pre vekovú kategóriu od 8 do 15 rokov, po bližšom nahliadnutí hry úplne pre každého, od deti predškolského veku až po starčekov divo prihliadajúcich na monitor. Nečudo, že sa s tajkúnmi roztrhlo vrece na celý počítačový svet.

Všade samé tycoony! Na prvý pohľad hry pre vekovú kategóriu od 8 do 15 rokov, po bližšom nahliadnutí hry úplne pre každého, od deti predškolského veku až po starčekov divo prihliadajúcich na monitor. Nečudo, že sa s tajkúnmi roztrhlo vrece na celý počítačový svet.

Ak sa nemýlim, tak slovo „tycoon“ použil v názve svojej hry ako prvý už Sid Meier. Bola to hra Railroad Tycoon. Vtedy bol ešte Sid členom Microprose. Nasledoval ešte microprosácke tycoony Transport Tycoon (vrátane verzie deluxe) a menej úspešný Pizza Tycoon. Potom si názov tycoon už len vypožičali hry Railroad Tycoon 2, Rollercoaster Tycoon, posledný Zoo Tycoon. Existuje pochopiteľne o dosť viac, menej podarených, tycoonov, ale spomenúť ich tu by bolo kvôli ich kvalite zbytočné. V súčasnosti sa chystajú Mall Tycoon (simulácia riaditeľa hypermarketu, na jej produkcii sa podieľa Holistic Design) a tycoon nemeckej produkcie, Car Tycoon. Práve pod zúbok Car Tycoonu sa pozrieme v týchto gramoch textu.

Tým, že som povedal, že je to hra nemeckej produkcie som myslel, že o jeho produkciu sa stará nemecký developer – VectorCom. Ak vám tento názov nič nehovorí, je to pochopiteľné; nič nehovoril ani mne. Jeho doterajší vývoj predstavujú hry s nemeckými názvami. Za všetky spomeniem stratégiu Land der Hoffnung. Je zrejmé, že VectorCom už s hrami nejaké skúsenosti má, a to hlavne v oblasti stratégií, takže na Car Tycoon nám neostáva nič iné, iba tešiť sa.

Jediná vec, čo má Car Tycoon spoločné s Transport Tycoonom sú autá. Zatiaľ čo v Transport Tycoon ste sa starali o autá (prípadne stroje iného typu dopravy), ktoré už na cestách jazdili (starali ste sa teda jedným slovom o dopravu), v Car Tycoone sa budete starať o ich produkciu, distribúciu a pod. Hra sa bude odohrávať v rokoch 1950 až 2006. V tomto časovom období sa v 40 misiách budete starať o čo najúspešnejšiu výrobu a predaj áut a všetko, čo s tým súvisí; budete sa dokonca starať o designovanie áut.

Samozrejmosťou sú vaši spoločníci v podobe troch konkurentov, ktorí sa budú snažiť zadanú úlohu splniť skôr ako vy. Tí však nebudú používať len praktiky, ktoré budú v súlade zo zákonom. A ak chcete byť najlepší, musíte zákon porušiť i vy. Nesmiete sa však nechať chytiť prezradením.

Hoci sú VectorCom nemeckou firmou, hra sa bude odohrávať v USA. Roky päťdesiate a šesťdesiate v USA tvorili obdobie, kedy autá začali meniť životy Američanov. Atmosféra tohto rázu sa bude dať krájať, a keď na mape zbadáte auto, a poviete si „aáá, veď to som navrhol ja“, to bude pravá euforistická chvíľa hráča počas prania Car Tycoonu.

Váš úspech budú pochopiteľne ovplyvňovať kúpychtivý občania. Ich názory a pocity budú zobrazené na mape. Váš úspech bude záležať aj na riadení sa ich názormi.

Spracovanie. Do tycoonov sa 3D grafika nehodí, skôr ide o čo najväčší detail. To vedia a ľudia z VectorCom, a preto budeme svedkami klasického izometrického pohľadu s voľným zoomom. Hrou vás budú sprevádzať pekne renderované animácie. Pre niektorých bude možno potešujúcou správou doporučená konfigurácia: P350, 128MB RAM a nejaký ten 3D akcelerátor. To sa však do vydania hry ešte môže zmeniť.

Car Tycoon si obľúbite najmä vtedy, ak vás ani tak nezaujíma jazda autom, ale skôr zákulisie jeho výroby. Hoci napr. v takom Nemecku má kvôli úspešnosti veľkého počtu automobiliek hra dosť istý úspech, my si ešte počkáme či sa Car Tycoon zaradí do skupiny vydarených tycoonov, ktorú som menoval na začiatku, alebo bude smutne stáť v rade tycoonov, ktoré som na začiatku spomenul, ale nemenoval som ich.

Car Tycoon

Výrobca: VectorCom Development
Distribútor: FishTank
Minimálna konfigurácia: P300, 64MB RAM, 3D
3D karta: nie
Multiplayer: nie
Typ: Strategia
Termin: Q1 2001

Martin Šoltýs
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012