26.11.2001 00:18, Tóno Tokoly, Komentárov: 0

Najlepší stolový počítač

Spoločnosť Compaq Computer Corporation na podujatí Comdex Fall 2001 predstavila ďalšiu generáciu stolových počítačov určených primárne pre podnikové IT prostredie – Evo D500 Ultra-slim Desktop. Dôkazom toho, že premiéra nového modelového radu bola mimoriadne úspešná je aj získanie ceny Najlepší stolový počítač v súťaži Fall 2001 Best of COMDEX.

Najlepší stolový počítač na trhu

Spoločnosť Compaq Computer Corporation na podujatí Comdex Fall 2001 predstavila ďalšiu generáciu stolových počítačov určených primárne pre podnikové IT prostredie – Evo D500 Ultra-slim Desktop. Dôkazom toho, že premiéra nového modelového radu bola mimoriadne úspešná je aj získanie ceny Najlepší stolový počítač v súťaži Fall 2001 Best of COMDEX.

„Získanie ceny od výboru pre udeľovanie cien COMDEX Best of Show je pre Compaq veľkou poctou,“ povedala Jeri Callaway, viceprezidentka a generálna manažérka Compaq Access Business Group. „Na Compaq Evo D500 Ultra-slim Desktop sme veľmi hrdí. Veríme, že Evo D500 Ultra-slim Desktop prináša ľuďom výkon a inovatívnu technológiu s prelomovým dizajnom, bez akýchkoľvek kompromisov.“

Hlavným kritériom pri navrhovaní stolového počítača Evo D500 Ultra-slim Desktop bola ergonomickosť a dostupnosť. Počítač je o 75% menší ako priemerné stolové počítače a váži len okolo 5 kg. Hrúbka počítača Evo D500 je len 6,9 cm. Ak hlavná jednotka slúži v pozícii desktop ako podstavec, monitor je pohodlne umiestnený vo výške očí. Okrem pozície desktop je možné toto ľahké PC používať aj v pozícii veža. Nový model je o 50% tichší ako predchádzajúca generácia desktopov.

Evo D500 Ultra-slim Desktop sa vyznačuje inovatívnosťou s dôrazom na maximálnu funkčnosť. Využíva legacy-free architektúru spoločnosti Compaq, ale zároveň ponúka prídavný modul Snap-On Legacy Module pre zvýšenie flexibility všade tam, kde zákazníci ešte využívajú klasické rozhrania. Samozrejmosťou sú prelomové technológie MultiPort pre bezdrôtovú komunikáciu a MultiBay pre pripojenie úložných zariadení. MultiBay umožňuje vymieňať disketovú mechaniku, CD-ROM, CD-RW alebo DVD, a dokáže akceptovať aj novo vyvíjané záznamové médiá. Inovatívna bezdrôtová technológia MultiPort umožňuje používateľom pripájať sa pomocou rôznych bezdrôtových štandardov jednoduchou výmenou bezdrôtového modulu.

Compaq v priebehu tohto týždňa získal niekoľko ďalších cien, vrátane jednoznačného víťazstva v kategórii stolových počítačov v súťaži Editor's Choice, ktorú vyhlasuje PC Magazine. V tejto kategórii získali cenu Evo Desktop D500 Small Form Factor aj Presario 8000Z Desktop. Ďalším oceneným modelom je Compaq Evo Notebook N400C, ktorému Andy Seybold na 11. výročnom podujatí Wireless Awards Dinner na podujatí COMDEX Fall 2001 udelil cenu najinovatívnejší notebook s bezdrôtovým prístupom.

Evo D500 Small Form Factor ponúka najnovšiu procesorovú technológiu vo forme procesorov Intel® Pentium® 4 s výkonom až 1,9 GHz, grafickou kartou nVidia Vanta, pevným diskom SMART II a s možnou konfiguráciou 3 GB SDRAM.

Presario 8000Z je najrýchlejším počítačom na trhu, ponúka procesor AMD® AthlonTM XP, domáce editovanie filmov MyMovieSTUDIO a technológiu tvorby DVD. Tento počítač je ideálny pre hry - obsahuje nVidia GeForce 3 a grafickú kartu 64 MB DDR (double data rate).

Evo Notebook N400c je ideálnym spojením technológie a mobility - váži len 2,2 kg a má hrúbku 3 cm. Podporuje inovatívne riešenie MultiPort od spoločnosti Compaq pre rôzne existujúce aj vyvíjané štandardy bezdrôtovej komunikácie . Evo Notebook N400c je vybavený procesorom Mobile Intel Pentium III-M s výkonom do 1,066 GHz -M, grafickým adaptérom ATI Mobility Radeon so 16MB DDR pamäťou SDRAM, 14-palcovým displejom XGA TFT a duálnym ukazovacím zariadením. Po jednom nabití vydržia batérie viac ako štyri hodiny.

Podobne ako pri všetkých stolových počítačoch Compaq Evo D500 určených primárne pre podnikové IT prostredie, Compaq zaručuje dlhý 12-mesačný životný cyklus, ako aj možnosť zdieľať spoločný softvérový imidž v rámci všetkých modelov série D500 s tou istou čipovou sadou. Evo D500 Ultra-slim Desktop bude podporovať aj nástroj Intelligent Manageability.

Ďalšie informácie o stolových počítačoch a notebookoch Compaq sú k dispozícii na adrese http:\\www.compaq.com.


Zdroj: gamesweb

Tóno Tokoly
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012