25.09.2010 23:56, MickTheMage, Komentárov: 0

Star Trek Online - Series 1: The Breen

Kapitánov denník... Vlastne, vice admirálov denník, eh, teda...kapitán lode je kapitán lode, však? Menšia nedoriešená maličkosť. Späť a znova. Star Trek Online je hra, ktorá na začiatku nebola príliš presvedčivá. Úprimne, stále je niekde na ceste – nikto nevie kam. Avšak snaha sa Crypticu uprieť nedá. Prvá séria týždenných misií je za nami.

Posledných niekoľko týždňov dostávali hráči potravu vo forme týždenných misií, ktoré tvorili akýsi kvázi seriálový celok. Mali spoločný príbeh, ktorý vyvrcholil práve dnes. Je zaujímavé ako taká maličkosť dokáže ozvláštniť inak celkom stereotypnú hru. Obzvlášť maličkosť, ktorá je celkom slušne podaná a napísaná – teda v rámci toho, čo engine STO umožňuje. Hráči sa v tejto sérií misií oboznámili s domovom druhu Deferi – druh nový, pochádzajúci priamo od Crypticu, zakladajúci si na rovnováhe celého vesmíru. Ich domovská planéta, teda jej spracovanie, bolo už veľkým krokom dopredu. Hráč aspoň trochu získal pocit, že je na cudzom žijúcom svete. Všade bolo relatívne plno obyvateľstva kráčajúceho odniekiaľ nikam, vo vzduchu bolo možné pozorovať hustú premávku – ako sa na poriadne preľudnenú planétu patrí a architektúra bola tiež čímsi novým pre oko. Všetko vyzeralo ako príjemná diplomatická misia, keď vám do jednaní vpadlo komando Breen-ov. Evidentne mali záujem o miestne ruiny. Avšak zdá sa, že ani deferijský (?) veľvyslanec nám nehovorí úplne všetko. Lenže, to by som už musel zabiehať do detailov, čo by znamenalo prezradzovať detaily príbehu – to sa však nepatrí. ;)

Defera

Pozitívom je, že v celej tej škále misií sa nájdu nielen čisto akčné záležitosti, ale aj misie diplomatického charakteru. Epizóda s liečením zranených bola obzvlášť podarená, i keď nie príliš logická – kapitán, povolaním taktický dôstojník lieči zranených, na to by som si predsa zavolal niekoho z lode (najlepšie doktora, však ;) ). Ale to je len také malé podpichnutie, pretože inak bola táto epizódka prijemným osviežením so startrekovským nádychom – a to je presne to, čo človek od hry s názvom „Star Trek“ očakáva. Nie?

Epizódy sú k dispozícií všetkým hráčom od levelu 10 a vyššie, vrátane Klingonskej ríše. Nakoľko sa líši text a náplň od federálneho hráča nemôžem posúdiť. Vraj sú mierne odlišnosti v texte (teda akože prístupe Klingona k udalostiam), ale obsahovo sú jednotlivé misie vraj totožné. Naozaj by ma zaujímalo, ako však skončila posledná epizóda pre Klingonov. Kto vie, možno o tom niekto napíše :-).

Vesmir

Ďalšiu sériu epizód môžu hráči Star Treku Online očakávať 16. októbra. Ak ich kvalita bude naďalej stúpať, asi budem musieť uvažovať o ďalšom predplatení tejto hry – čo som na najbližšie mesiace samozrejme neplánoval. Neradujte sa však zbytočne, hlavne tí, čo majú v obľube PvP, by sa mali mať na pozore. STO je stále niekde na pol cesty a PvP patrí k tým najmenej odladeným veciam. Na druhej strane, PvE sa nám začína pekne rysovať a to ma celkom teší. Mierny optimizmus v rámci možností.


MickTheMage
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012