19.08.2010 15:00, DKF, Komentárov: 0
Hrajmobil.sk v Kolíne, GamesCom - deň 1

Hrajmobil.sk v Kolíne, GamesCom - deň 1


Druhý deň v Kolíne, prvý deň výstavy.

Tak ako bol upršaný nultý deň pobytu v meste konania hernej výstavy (o ktorom vám včera referoval Chinaski), tak v rovnakom trende sme pokračovali aj v deň prvý. Po "výživných" troch hodinách spánku sme sa skoro ráno zobudili do "romanticky" daždivého Kolína, čo nám zrovna veľa energie do našich zhumplovaných tiel nepridalo. Nutkanie ľahnúť si spať do vyhriatej postele však bolo nakoniec po urputnom psychologickom boji prekonané, a po ľahkej rannej hygiene (netreba nič preháňať :) sme sa vybrali na miesto všetkým hrám zasľúbené (nie, nemyslím psychiatrický ústav).

Keďže včerajší deň výstavy patril výhradne novinárom, tak nás po príchode čakala ešte drobná akreditácia a následne hor sa do útrob obrovského výstaviska s názvom Koelnmesse. Naše prvé kroky smerovali do press centra, kde sa všetci novinári schádzajú ako supy na zdochlinu. Dôvod k tomuto je prozaický - prístup na internet a jedlo :) Avšak dosť bolo prízemných vecí, prišli sme hlavne kvôli hrám. Preto sme náš pobyt odštartovali vskutku na úrovni. Prvú tlačovku sme absolvovali v zasadačke štúdia Blizzard, kde nám predviedli samotné Diablo 3 s príhovorom hlavného tvorcu Jay Wilsona. Z tejto tlačovky vám prinesieme samostatný článok aj s video dokumentáciou, takže sa tu o nej nebudem veľmi rozpisovať. Snáď len môžem povedať, že Diablo 3 nás určite nesklame. Na záver tlačovky sme samozrejme nemohli odolať a Jaya sme si odchytili, pričom následne pod tlakom nášho zlého pohľadu sa s nami musel odfotiť :) Deň ďalej pokračoval ďalšími tlačovkami a na rad prišli hry ako Portal 2, Dragon Age 2, Medal of Honor, Halo: Reach, Fable 3, Enslaved, Need for Speed: Hot Pursuit, Guild Wars 2, FIFA 11, Pro Evolution Socer 2011, Red Orchestra 2, ktorej predvádzačku sme mali špeciálne iba pre nás od hlavného tvorcu hry. Bolo to veľmi príjemné, a určite to nespôsobilo len to pivo, ktoré sme dostali do rúk aby nám počas vysvetľovania zaujímavostí okolo hry nevysmädlo. Samozrejme počas včerajšieho dňa sme toho videli a vyskúšali oveľa viac, takže o všetkých tu spomínaných hrách sa podrobne dočítate v samostatnom článku, kde si ich pekne rozoberieme do posledného atómu. K tomu nám samozrejme dopomôže aj video a foto dokumentácia.

Ako sa deň chýlil k večeru, blížili sa aj pozvania na rôzne na  malé párty herných vydavateľov. Ako prvú sme navštívili párty usporiadanú vydavateľom 1C Company. Poviem vám to na rovinu. Že je to ruská spoločnosť nám bolo jasné každým pohárikom vodky, zjedeným kaviárom, či tekutou čokoládou vo fontáne, ktorá stále vyvierala len na to, aby nám ju mohli hostesky ponúkať. Večer teda začal príjemným utužovaním slovanských vzťahov :) Následne sme sa presunuli do centra mesta na večeru s pánmi zo spoločnosti Sony, ktorí sa taktiež rozhodli s nami utužovať vzťahy. Síce sme si troška poblúdili, ale navigácia nás nakoniec šťastne priniesla do cieľa, v ktorom nás už čakala príjemná spoločnosť, večera, tretinkové pivá, jägermeister a družná debata s kolegami z českého Doupe a Eurogameru, ktoré naberala na veselosti každým prípitkom :) Ozaj, už som vám vravel o smutnom príbehu Chinaskiho, ktorý vyhral úlohu vodiča? Nie? No, tak naozaj to bolo smutné, teda hlavne pre neho :) Večera sa pretiahla do neskorých nočných hodín, vďaka čomu dnes opäť viacej pripomíname zombie. Ale my sa nevzdáme a dobojujeme aj dnešný deň. Veď pretláčať sa medzi tisíckami návštevníkov, ktorí majú od dnes na výstavu prístup je tak fajn, alebo nie? (ešteže sú tu tie hostesky :)

P.S. - Video dokumentácia tohoto dňa pribudne k článku čoskoro.

DKF
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012